Hvordan spare penger ved storhandling

Påsken står for tur og det er bare et spørsmål om tid før vi mennesker flokker oss sammen som sild i tønne for å handle i siste liten, som vanlig. Vi fikk heldigvis påskehandelen overstått på mandag, og jeg må si jeg ble overrasket over hvor lite summen kom på.

Vanligvis når Renate og jeg er på storhandel, kan du være sikker på at det ryker over en tusenlapp. Og det var jeg sikker på skulle skje denne gangen også. Ikke bare skulle vi handle middag og påskedigg for 7 dager fremover, men vi får i tillegg besøk av min mor, som skal være her i 4 dager! Tilsynelatende dårlig nytt for våre lommebøker… Eller?

Neida. Summen ble bare på 829,00 kroner!

Hvordan i alle dager klarte vi det, mon tro?

Skriv handleliste (og hold deg til den!)

Det funker som smurt! Bruk tid på å sette deg ned noen minutter, vri hjernen til det ytterste, og press frem hva dere egentlig trenger å kjøpe. Vanligvis når vi handler, vet vi bare at vi trenger mat for x antall dager, går i butikken, og kjøper det som måtte falle oss inn etterhvert. Sånt blir det penger av. Selv om vi har skrevet handleliste, er den ofte bare en røff skisse over hva vi skal ha. Dermed havner det veldig mange artikler oppi handlevognen som ikke egentlig hadde noe der å gjøre.

Altså: Hold deg til handlelisten. Det vil si at dersom du vet at du kommer til å kjøpe potetgull, øl og snacks, så skriv det på handlelisten også. Ikke bare gå i butikken og røsk med deg alt du har lyst på. Fristende noen ganger, men lite økonomisk gunstig.

Pant flaskene!

Du vet de flaskene som står på kjøkkenet og hoper seg opp? De som du prøver å ignorere ved å plystre og late som ingenting hver gang du skal ut på butikken? Vel, skal du på storhandel, tar du selvfølgelig med deg de flaskene, og panter dem. På den måten «sparte» vi 100 kroner i går (vi fikk de vel egentlig tilbake, men pytt sann). Det er penger man ikke hadde regnet med, og det er alltid kjekt.

Få svigermor til å kjøre!

Her er det penger å spare på bensin! Bare tenk på hvor mye bilen kommer til å veie når du kommer tilbake med 10 bæreposer og 2 kasser med brus. Drøyt eksempel, men det kan jo gjelde for noen. Vi har ikke bil enda, så vi hadde en gyldig unnskyldning til å spørre svigers om å låne bilen. Men hvis du vil være skikkelig sleip, kan du selvsagt skylde på at bilen er på verksted eller at bremsene ikke virker for tiden. Nå skal det sies at Glabladet på ingen måte oppfordrer lesere om å ty til den slags midler, men de som kunne ha gjort noe sånt, ville sikkert ha gjort det uansett.

Spar penger på påskeegget!

Jada, det er mulig. Vi kjøpte bare ett påskeegg til oss selv, men endte opp med godteri til langt oppover knærne, og dermed måtte vi ta i bruk begge halvdelene av egget. På den måten slapp vi å kjøpe to, og har «hver vår» del likevel! Nå skal det selvfølgelig sies at alt godteriet kom jo på en del tilsammen, og det ville vært enda billigere å kjøpe halvparten så mye godteri. Men hva kan vi si? Vi er glad i godteri! :)

Sjekk priser!

For å avslutte med et litt mer seriøst tips; sjekk priser. Hvis du har klistret en lapp på postkassen din hvor det står «Nei takk til uadressert post» vil jeg faktisk råde deg til å fjerne denne. Du gjør deg selv en stor tjeneste ved å sjekke litt på all den «plagsomme» reklamen fra butikker som Ica, Rema, Kiwi, Spar, Rimi, Meny osv. Mange butikker kjører tidsbegrensede tilbud som du sannsynligvis vil gå glipp av hvis du ikke sjekker litt. Du kan også følge med på TV-reklame og på plakater utenfor butikker.

Det kan være både titalls og kanskje hundretalls kroner å spare på å være litt smart! Ikke la deg ruinere i påsken! Les om flere intelligente måter å spare på her.

God påske! :)

Legg igjen en kommentar