Hvordan tjene 10,000 kr./mnd på blogging

Selv om jeg nå for tiden kan tjene 30,00040,000 kr./mnd på blogging, har jeg med få unntak tjent minimum 10,000/mnd siden Glabladets 5. driftsmåned.

Jeg vil tro at for folk flest, med vanlige jobber, studielån eller skoleforpliktelser, vil 10,000/mnd fra blogging komme godt med som ekstra lommepenger.

Jeg vil derfor dele et ekstremt hjelpsomt tips for å nå dette målet:

Sikt deg inn på 100,000 kr./mnd.

Jepp, du leste riktig. Ikke fokusér på det konkrete målet, men en størrelsesorden høyere enn som så. Hvorfor? Fordi at ved å gjøre det, kan du faktisk realisere den arbeidsmoralen du trenger for å tjene 10,000/mnd.

Ved å planlegge å nå 100,000/mnd i inntekt, forsikrer du at du ikke sikter for lavt, og at du snevrer deg inn på inntektsmuligheter hvor det faktisk er penger å hente.

F.eks, i november 2008 fant jeg ut at jeg tjente 35 kroner per innlegg, per måned. Nærmere bestemt hadde jeg tjent 7000 kroner i november, og skrevet ca. 200 innlegg.

Så, sett at inntjeningen er relatert til antall innlegg, og jeg ville tjene 100,000/mnd, hva måtte jeg gjort? Det viser seg at jeg måtte hatt nærmere 3000 innlegg på siden.

Personlig hadde jeg ikke disse konkrete målene eller tankene den gangen, jeg regnet det bare ut for moro skyld. Men hvis vi skifter fokuset tilbake til deg, og sett at du var i tilsvarende situasjon, her er hva jeg ville anbefalt deg å gjøre:

(Disclaimer: Jeg forutsetter selvfølgelig at du blogger om noe du er lidenskapelig opptatt av, eller har ganske så frie tøyler.)

Jeg ville ha satt av noen dager (kanskje en uke) til å gjøre keyword research og skrevet en liste på 3000 nøkkelord (fraser), som jeg ville gjort om til innlegg. Deretter ville jeg begynt å skrive og publisere innleggene med en frekvens på 2 innlegg pr. dag.

Ved å regne ut, finner vi at det ville tatt såvidt over 4 år. Ikke verst for en plan om å tjene 100,000/mnd.

Men trenger du egentlig hundre høvdinger per måned? Nei, inntektsmålet vi snakker om er jo 10,000/mnd. Men det hjelper å sikte så høyt for å faktisk nå inntektsmålet, og for å tilegne seg den nødvendige arbeidsmoralen for å i det hele tatt tjene det opprinnelige målet.

Selvfølgelig er det stor forskjell på 10 og 100, men hvis du faktisk følger denne steg-for-steg-planen, kan jeg nesten garantere at du vil tjene langt mer enn 10,000/mnd lenge før det har gått 4 år, så lenge du holder deg konsekvent til planen. Jeg ville ikke utelukket «mitt» nivå, og kanskje vel så det, mye fortere (og kanskje mer stabilt enn jeg har det i skrivende øyeblikk). Ved å kombinere passive og aktive inntekter (f.eks. Adsense, annonsering, affiliate, egne produkter med tjenester og service) er inntektskanalene mange og endeløse.

Slik konsekvent og strategisk handlingsutførelse kan definitivt være gullbilletten ut av en bedriten, energisugende, livsglededrepende, frivillig slaveordning de fleste kaller «jobb». :)

Så mitt beste råd til deg er: Sikt høyt!

Finn ut ditt inntektsmål, for så å komme opp med en plan hvor du realistisk kan prøve å nå 10x ditt mål. Start deretter å jobb som en gal med din nye plan. Uansett hvilke numre du opererer med, skulle du likevel nå inntektsmålet ganske enkelt, så sant du utfører arbeidet.

Spørsmålet er:

Er du villig til å gjøre det som trengs?

Legg igjen en kommentar