Hvordan tjene 50 000 kroner ekstra i år

I enhver suksessrik eiendomshandel jeg har gjort, har jeg vært nødt til å true motparten og la ham føle smerten ved det han vil tape hvis han ikke gjennomfører handelen med meg. Alle vet dette, men ingen snakker om det. Se på lønnsforhandlinger, for eksempel. Flesteparten får sine første lønnsøkninger når de skifter jobb eller truer med å gjøre det. Vær alltid rede til å si “nei” og stikke av.
– Donald Trump (“Think Big and Kick Ass in Business and Life“)

Ikke vær redd for å kreve rettferdig kompensasjon for arbeidet du gjør. Folk flest «tar det de får» og er stort sett happy med at de i det hele tatt har en jobb. De innfinner seg med all verdens situasjoner, av frykt for å risikere å miste den dyrebare jobben.

Men husk at et ansettelsesforhold går to veier. Det er ikke bare du som skal være takknemlig.

Det følgende er ikke noe jeg vil anbefale absolutt alle. Ha selvinnsikt nok til å bedømme selv om du er i en situasjon til å kunne gjøre det. Har du jobbet et halvt år på Kiwi eller Knut Arnes Frisørsalong kan du bare glemme det. Dette må gjelde stillinger som krever en del opplæring for å mestre og som du kanskje er den eneste på arbeidsplassen som vet hvordan man gjør. Ergo, hvis du hadde sluttet, hadde arbeidsgiveren din fått et seriøst problem.

Du bør også ha jobbet på arbeidsplassen i noen år (4-5 minst). Og spesielt effektivt vil det være dersom noen andre på samme arbeidsplass tjener mer enn deg, uten noen åpenbar grunn. («Avdelingssjef» er ingen åpenbar grunn dersom arbeidet ikke er noe mer krevende og utfordrende enn det du selv gjør.)

Oppskriften er som følger:

  • Stepp inn på kontoret til din arbeidsgiver.
  • Fortell ham/henne i ramme alvor at du ønsker et lønnstillegg på 50 kr. i timen.
  • Arbeidsgiver vil sannsynligvis synes det er hårreisende, men det er litt av poenget.
  • Gjør det soleklart at du er forberedt på å si opp på dagen dersom du ikke får viljen din.
  • Minn også arbeidsgiver på at du er den eneste i bedriften som kan gjøre akkurat det du gjør, og at det kreves lang og omfattende opplæring av nye folk til å gjøre det samme. (Du er selvfølgelig ikke villig til å hjelpe, i så fall!)
  • Gjør det klart at du driter i oppsigelsestiden og er forberedt til å gå på dagen. Dette fordi du mistrives i jobben, og det eneste som kan få opp trivselen, slik du ser det, er et velfortjent lønnstillegg som gjør at du har mer enn nok hver måned.
  • Når arbeidsgiver skjønner at du mener alvor, tar han/hun en ny titt på «tilbudet» ditt.
  • Du er heldig hvis du skulle få hele 50 kr. ekstra i timen. Å møtes på halvveien, altså 25 kr, blir dermed mer realistisk.
  • Og voila! 37,5 t/uke x 25 = 937,5 kr. i uken. 937,5 x 52 = 48 750 kr. ekstra i året.

Ikke fullt 50 000, men ganske nærmt, ikke sant? Tenk deg hva nesten 1000 kroner ekstra i uken kunne gjort for deg? For den vanlige «ingen-ambisjoner-om-å-bli-rik»-familie ville noe sånt utgjort en pen og betydelig forskjell i økonomien.

Som sagt er det mange faktorer som spiller inn dersom dette trikset skal være vellykket. Du bør faktisk mene alvor når du truer med å gå, og ikke bare komme med en tom trussel. Det bør være ganske åpenbart at du ikke gjør dette hvis du faktisk elsker jobben din. Det er jo en sjanse å ta, og dette er bare en teori fra min side. Jeg har ikke konkrete eksempler på noen som har gjort dette, og all utføring av dette eksperimentet skjer på eget ansvar.

Nå, hvis Glabladet faktisk hjelper deg med å tjene (nesten) 50 000 ekstra i år, kan du jo vurdere å legge igjen en donasjon som takk for hjelpen.

– Bare hyggelig! :)

Legg igjen en kommentar