Hvordan tjene kr. 11,000,- på én dag med Glabladet

I slutten av oktober 2010 skrev jeg et innlegg som ble postet ganske tidlig på dagen. Innen slutten av den samme dagen, hadde det gjeldende innlegget tjent meg over 11,000 kroner. Det var definitivt en ganske god dagsfortjeneste. Det viser at et virkelig godt tilbud sjeldent slår feil. :)

Hvis du har noe å tilby Glabladets målgruppe (bloggere, gründere, «frigjorte» mennesker) og kan presentere et tilsvarende godt tilbud, er det ingenting i veien for at du kan tjene lignende summer, eller mer, ved å kjøpe en betalt omtale på Glabladet. Du kan velge å skrive den selv, og dermed få akkurat den «pitchen» du vil, eller du kan benytte det litt dyrere alternativet av å la meg omtale det du tilbyr, noe som ikke nødvendigvis vil være en potensielt like bra løsning. Hvis jeg ikke liker det du tilbyr, kommer jeg til å si akkurat det.

Hvis du er interessert i en betalt omtale på Glabladet, begynner disse på kr. 1500,- eks. mva, dersom du skriver det selv. Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Men dette innlegget handler egentlig om en helt annen, splitter ny mulighet jeg kommer til å tilby i en testperiode fremover. Det kan være et interessant alternativ til en relativt dyr sponset omtale, og det KAN gi nesten like gode resultater (Eller bedre! Historie skapes hver dag!). Og siden dette er første gang jeg gjør dette, vil introduksjonsprisen være meget lav, for en begrenset periode.

Glabladet presenterer: SPONS-ET-INNLEGG!

Nå har du rett og slett muligheten til å sponse et «vanlig» blogginnlegg jeg uansett ville skrevet på Glabladet. At innlegget er sponset av deg (eller ditt firma) vil fremkomme i en beleilig, lett-å-legge-merke-til grønn boks nederst i innlegget, hvor du får frie tøyler til å skrive opptil 4-5 linjer om hva du vil. Du kan selvsagt også linke til din nettside/ditt produkt fra denne boksen.

Det beste av alt? Så lenge Glabladet eksisterer vil dette innlegget for alltid være sponset av DEG. Teksten eller linken vil aldri forandres!

Noen fakta

100,000 unike lesere finner turen innom Glabladet hvert år. Over 200,000 besøker siden årlig og det genereres ofte over 300,000 sidevisinger pr. mnd. (Ja, over 3 år med blogging har resultert i et stappfullt arkiv bestående av 500 stort-sett-verdifulle innlegg, som tydeligvis har kapasitet til å generere et sinnssykt antall sidevisninger i forhold til besøkstall!)

Og by the way: Dette er innlegg nr. 500! Jeeey!

Innlegg på Glabladet har blitt kjent for å generere opptil kr. 11,000,- på én dag, men det har jeg allerede nevnt i innledningen. ;)

Hvorfor gjør jeg dette?

Mitt mål med dette opplegget, er å skape en massiv vinn-vinn-vinn-vinn-situasjon! Ja, vinn x4! Hvordan? Vel…

 1. Jeg får «direkte» betalt for å skrive, hvilket er en drøm for meg
 2. Mine lesere blir velsignet med en flittigere oppdatert blogg, samt et godt tilbud innimellom
 3. Du, som annonsør, får ekstra eksponering av dine tjenester/produkt/merkenavn, og muligheten til å tjene mer penger
 4. Dine kunder blir glade og fornøyde over å ha kjøpt det du tilbyr, som selvfølgelig er av ypperste kvalitet

Med andre ord skulle alle parter bli fornøyd, men jeg legger selvfølgelig ingen garantier for at du kommer til å tjene noe som helst – det kommer an på ditt tilbud, og om det matcher min målgruppe og andre, mindre faktorer. Men hvis du kan tilby et virkelig godt tilbud, gjerne et spesialtilbud for alle som finner det du tilbyr via akkurat denne grønne boksen, tror jeg helt ærlig det er gode muligheter til å tjene penger!

Retningslinjer og praktisk info

 • Hvis du ønsker å benytte deg av denne muligheten, klikker du på PayPal-knappen lenger nede i innlegget, og betaler.
 • Deretter sender du en mail til meg hvor du starter med å fortelle meg navnet du bruker på PayPal, sånn at jeg kan knytte kvitteringene opp mot riktig annonsør.
 • I samme mail skriver du teksten som skal stå i boksen, med eventuelle linker inkludert (i HTML-versjon, sånn at jeg kan lime den rett inn). Se eksempel på en slik boks nederst i dette innlegget!
 • Jeg forventer en viss pågang, og begrenser derfor antall tilgjengelige reklamebokser til KUN 10 stk denne testperioden. På den måten vil jeg forsikre deg om at innlegget med din reklameboks i, blir postet innen en måned etter bestilling (noen dager fra eller til bør kunne påregnes).
 • Skulle du være interessert i å bestille flere bokser av gangen, ta kontakt på mail for instruksjoner. Det samme gjelder dersom du ikke vil betale via PayPal, men via vanlig faktura.
 • Din reklameboks vil selvfølgelig aldri havne i en annen betalt omtale og på den måten ikke konfliktere med andre annonsører. Din reklameboks vil havne i et helt vanlig Glabladet-innlegg.
 • Du kan ikke velge hvilket innlegg din boks skal plasseres i, men du KAN komme med ønsker, og jeg skal gjøre mitt beste for å overholde dem. Her stilles det dog ingen garantier, og jeg forandrer ikke Glabladets innhold for deg. Men hvis noen av de tingene som skrives om her, er mer relevant for deg enn andre, vil jeg prøve å plassere boksen i et passende innlegg. Ikke bli sur hvis dette ikke lar seg gjøre innen en måned, da inspirasjon er en nødvendighet for å kunne skrive om et hvilket som helst tema.
 • Alle innlegg med reklamebokser i, vil bli stående som øverste innlegg på forsiden i minimum 12 timer.

Hva koster det?

La meg spørre deg hvor mye du ville forventet å betale for en slik mulighet? For en kontinuerlig, evigvarende reklameplass på en blogg som har kanskje Norges beste dokumentasjon for sine inntekter opp gjennom årene? En blogg som leses av 100,000 unike, interesserte brukere hvert år?

Hvis en betalt omtale starter på 1500,- vil sikkert et «sponset innlegg» koste minst 1000,-? I så fall har du rett, det burde det, og dette vil være gjeldende beløp så snart testperioden er over.

Men siden dette er en «beta»-versjon av denne annonsemuligheten, slipper du å betale et firesifret beløp. Og nei, jeg snakker ikke engang om kr. 990,- eller 790,-. Ikke engang 690,-.

For en begrenset periode, hvis du er blant de heldige til å skaffe deg 1 av 10 tilgjengelige reklamebokser som fordeles utover den kommende måneden, vil du få det for kun:

Kr. 500,- eks. mva.

For denne prisen når du mitt kjøpesterke bloggpublikum som vet å kjenne igjen et godt tilbud når de ser det. Se på dette som en investering som du forhåpentligvis, og sannsynligvis vil tjene mer på enn du legger ut!

Og det stopper ikke der. De fleste annonsører ønsker nofollow-frie lenker som kan bidra til å gjøre dem enda mer sett i søkemotorene. For kun en hundrelapp ekstra tilbyr jeg faktisk en nofollow-fri lenke til hva du enn linker til, og du kan bruke akkurat de ordene du vil «ranke» på. :)

(Jeg er sannsynligvis gal som overhodet tilbyr dette alternativet for noen-som-helst-pris, ettersom det kan slå litt mer negativt ut for mine egne plasseringer. Det er derfor det koster bittelitt ekstra, altså. Men jeg burde sannsynligvis ikke tilby dette i det hele tatt. Jeg utelukker ikke å fjerne denne muligheten når testperioden er over, så det gjelder å handle raskt hvis du vil ha en nofollow-fri lenke fra Glabladet så lenge nettsiden eksisterer.)

JA TAKK, Sindre. Jeg ønsker å prøve denne muligheten for økt salg og eksponering av whatever-jeg-tilbyr, samt potensiell SEO-boost dersom jeg velger «uten nofollow»-varianten, for den vanvittig billige sum av henholdsvis kr. 500,- eller 600,- eks. mva, og jeg er inneforstått med at reklameboksen vil vises SÅ LENGE GLABLADET EKSISTERER!!!! Men jeg vet også at det haster, da du kun tilbyr 10 slike bokser denne testperioden, så jeg må handle raskt, as in akkurat nå, sånn omtrent!!!

 

 

Spons-et-innlegg (mva legges til i prisen på bestillingssiden)

Jeg kunne selvfølgelig ikke avslutte denne posten uten å vise et eksempel på hvordan dette vil se ut i praksis, her representert med en ren og skjær dummie-tekst som jeg rablet ned i farten. PS. Jeg har alltid rene sokker og anbefaler ikke konemishandling!

Dette innlegget er sponset av Sindres Sure Sokker. Vi tilbyr et alternativ til friske, rene og med andre ord: kjedelige sokker. Hos oss har du mulighet til å endelig gå med de sure sokkene du fortjener! Hvis kona klager? Stapp en sur sokk opp i trynet hennes. That’ll shut her up! ;)

Legg igjen en kommentar