Hvordan tjene penger med Tradedoubler

Som jeg var inne på i min forrige post har jeg en ganske omfattende blogg. Det kan være vanskelig for førstegangsbesøkende å tyde hva nettsiden faktisk handler om. Noen ganger ligger det en artikkel på topp som ikke egentlig er representativ for hva Glabladet vanligvis handler om.

Røde Kors var blant dem som lot seg forvirre da de besøkte siden min. Røde Kors er en av mange aktører som tilbyr webmastere/bloggere å tjene penger på å promotere deres produkter og tjenester gjennom annonsenettverket Tradedoubler.

Da jeg sendte søknad til Røde Kors om å få lov til å promotere dem, ble jeg ikke godkjent. Jeg ble heller ikke avvist. Jeg ble satt «på vent». Dette var for en måned siden og skjedde samme dag som min artikkel med den tvilsomme tittelen «Hvoran hypnotisere andre til å få det som du vil» lå på toppen av siden min.

Røde Kors er selvsagt opptatt av etikk og har dermed litt strengere regler for hvilke promotører de godkjenner. Det er dermed ganske naturlig å heve litt tvilsomt på øyenbrynene når det første som møter dem er en blogg med den tittelen. :?

Men det var jo litt ironisk at en side med navn «Glabladet» som skriver om personlig utvikling og bevissthet skulle bli satt på vent av Røde Kors. Hadde de tatt en rask titt i arkivet hadde kanskje inntrykket forandret seg. Jeg har imidlertid klart å bli godkjent nå, så det er greit. :)

Tradedoubler på udefinerbare blogger

Jeg innrømmer det gjerne. I begynnelsen av bloggens levetid, da jeg klarte å vise mine aller første Tradedoubler-annonser på bloggen, syntes jeg det var stort. Utrolig moro. Det så veldig proft ut. Det kunne fort minne om en vanlig nettavis. Jeg tenkte: «Det skal bli kjekt å tjene penger på disse annonsene», og så lyst på fremtiden.

Vel, jeg ventet. Og jeg ventet. Jeg husker det tok rimelig lang tid før jeg plutselig, endelig klarte å tjene hele 178 kroner…! :shock: Woohoo, bring out the Champagne! Jeg følte meg nesten rik. ;)

Inntil da hadde jeg omtrent bare satset på bannerannonsering. Og bannere er en fin ting… Hvis du har veldig, veldig, veldig, veldig, veeeeldig mange besøkende. Men med mine ca. 13000 besøkende i måneden (pr. sept. og okt) er det relativt lite å hente på ren bannerannonsering hos annonsenettverk som Tradedoubler. Og når jeg ikke engang har en nisjeside med fordypning i et tydelig tema, lar jeg det i enda større grad være opp til tilfeldighetene å avgjøre om jeg kommer til å tjene noe.

Derfor viser jeg nesten ikke bannere for Tradedoubler lenger. Det hender jeg tar opp noen for å eksperimentere, men nesten hvert eksperiment blir mislykket. Jeg har heller valgt å satse på privat annonsesalg, som passer Glabladet bedre av to grunner:

  1. Dette er stort sett unike annonser som folk ikke har sett/hørt om før, og har dermed langt større sjans for å generere oppmerksomhet og salg for annonsøren, og
  2. Fordi det er lettere å finne annonsører på det private markedet som er mer relevant og passende til bloggen, f.eks. reklame for andre bloggere, webhosting og generelt interessante ting, og/eller produkter jeg selv kan anbefale (mindre «rot» for leseren).

Men, med Tradedoubler-bannere ute av ligningen…

Hvordan tjener jeg da penger på Tradedoubler?

Det er to metoder som fungerer bedre enn bannervisning. Og begge har med linking å gjøre. La meg forklare: Det ene du kan gjøre er å skrive innlegg hvor du dyplenker til en av aktørene i Tradedoublers nettverk. Du kan f.eks. omtale en bok hos Bokkilden eller Haugen Bok (eksempel). Du kan omtale filmer og musikk hos CDON (eksempel). Eller du kan omtale webhotell hos One.com (eksempel). Dette er bare noen av de utallige tingene du kan promotere gjennom Tradedoublers nettverk. Du finner aktører innenfor de fleste bransjer. For en full oversikt over annonsører kan du registrere deg hos Tradedoubler her (gratis).

Den andre metoden er å tjene penger på visningssalg, som er en metode noen av programmene hos TD tilbyr. Jeg opplevde en ganske betydelig økning i inntekten da jeg begynte med dette. Bjørn Jarle over på Webforumets blogg har skrevet et utmerket innlegg om denne metoden, så jeg overlater detaljene til han.

Det er altså muligheter selv for oss som ikke driver nisjeblogger. Man trenger ikke engang ha et himmelsk høyt antall av besøkende. Dyplenking ved anbefalelse av produkter i artikler er en suveren måte å gjøre det på. Da jeg skrev «Hvordan installere en WordPress-blogg og eget domene innen 24 timer«, anbefalte jeg leserne å benytte seg av One.com, siden de hadde en enkel og grei løsning for å komme i gang. Bare ved å skrive det innlegget tjente jeg rundt en tusenlapp på noen få dager. One.com tilbyr nemlig affiliates 120 kroner pr. registrering. Så jeg vervet rett og slett en god del ekstra kunder til One takket være det innlegget, samtidig som jeg tjente provisjon på det. Veldig genialt og veldig rettferdig.

Slike innlegg blir stående for evig og alltid, og fortsetter å generere en inntekt når noen henviser til akkurat det innlegget. Det er altså ingen grunn for deg som har en nettside eller blogg til å ikke prøve å tjene penger med Tradedoubler. Det blir fort noen kroner når man lærer seg å gjøre dette riktig.

Har du noen gode tips til å tjene penger med TD, del dem gjerne i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar