Hvordan tjene penger på byen

Nå er det jo ingen hemmelighet at jeg pleier å finne penger på bakken når jeg går ut, noe alle som har lest «Jeg fant en femtilapp på bakken«-sagaen har fått med seg. Jeg fant forøvrig en tohundrelapp, samt 300 kr. for enda lenger siden som jeg ikke engang har blogget om. Uansett, denne gangen vil jeg bare fortelle om en rekke heldige hendelser jeg opplevde forleden. :)

På søndager er det «bransjedag» og på utestedet Ricks i Bergen florerer det av de som vanligvis jobber i utebransjen. Det tilbys billig drikke, og stemningsnivået er formidabelt!

Men for oss som ikke jobber i utebransjen koster det 100 kr. å komme inn. Jeg pleier som regel å slippe inn gratis fordi jeg vanligvis går der i følge med venner som jobber nettopp i utebransjen. Men sist gang gikk jeg med en venninne som heller ikke jobbet der… Og for å være ærlig var jeg litt småbekymret i bakhodet, ettersom jeg ikke hadde altfor mye penger igjen på kontoen akkurat den dagen. Jeg gikk i en minibank og tok ut 500 kr. uten verdens beste samvittighet, men prøvde samtidig å tenke positive tanker om at «det blir nok verdt det».

Mens vi nærmet oss Ricks og min venninne skravlet i vei om noe jeg ikke husker, så jeg tilfeldigvis ned på bakken, i den gamle trikkeskinnen som fortsatt er delvis synlig… Der lå det en dyvåt hundrelapp! (Ja, det regnet den dagen – det er Bergen tross alt.)

Jeg proklamerte høyt og stolt: «Hah, dette er min inngangsbillett til Ricks!», mens min venninne måpte. Jeg smilte idet jeg ga hundringsen til dørvakten. Han utbrøt: «Gir du meg en dyvåt hundrelapp?!», hvorpå jeg måtte tenke raskt og svare: «Ja, ehm, jeg mistet den i dammen utenfor…» Min venninne fulgte rett etter, betalte med en tohundrelapp og fikk gleden av å få den dyvåte hundringsen min i retur, mens dørvakten og jeg lo ondskapsfullt. :twisted:

Flaksen stoppet ikke der. Vel inne i baren var det tid for å sprette femhundrelappen fra minibanken i bytte mot en drink. Hadde ikke ørene vært der hadde gliset mitt trolig gått helt rundt idet jeg bestilte drinken. Jeg var rett og slett «on a roll», og den skulle bare fortsette…! Jeg syntes nemlig å skimte at jeg muligens fikk igjen litt vel mye vekslepenger, men sjekket ikke før vi hadde satt oss ned.

Det viste seg at damen i baren hadde gitt meg en femtilapp for mye, sånn at jeg i praksis fikk 500 kr. tilbake (gratis drink!) samt en liten haug vekslepenger i mynter som «takk for at jeg bestilte». :)

Ja… Jeg tjente faktisk penger på denne byturen!

Venninnen min, som til sitt forsvar er nordlending, kom med en rekke banneord i en slags beundrende vantro over at det var mulig å ha så mye flaks som jeg hadde, på så kort tid. Jeg må innrømme at jeg sjeldent har følt meg mer som fetter Anton enn i det øyeblikket. Men, i motsetning til hva han trolig ville gjort, valgte jeg å dele på hellet i form av å spandere et par drinker, snill som jeg er.

Så, hva er egentlig hemmeligheten til å tjene penger på byen? Vær oppmerksom. Se litt ned på bakken der du går og tro at det faktisk er mulig. Jeg kan definitivt bekrefte at det er mulig. Det skjer faktisk relativt ofte! Når du «forventer» at du kan finne penger hvor du enn går, vil du påvirke «The Matrix» til å gi deg akkurat det du forventer. Dette gjelder uansett hva du vil ha, i alle livets områder.

Livet kan være lekende lett, hvis du velger å la det være nettopp det! ;)

Legg igjen en kommentar