Hvordan unngå kjærlighetssorg

Her kommer del 2 av restaureringen av mitt gamle innlegg; Hvordan unngå økonomisk konkurs og kjærlighetssorg, som jeg aldri var helt tilfreds med måten jeg hadde publisert det på. Jeg snakket om to forskjellige temaer i en og samme artikkel, og jeg har grunn til å tro at mange aldri engang gadd å lese «del 2″ i artikkelen, som omhandlet dette med å unngå kjærlighetssorg ved oppstarten av din egen business. I hvert fall fikk jeg den gang kommentarer på at jeg skrev for lange innlegg. Derfor håper jeg de som ikke leste den gangen, samt nye lesere av Glabladet finner noe interessant i dette innlegget. Både gårsdagens og dagens innlegg er republisert nesten identisk med sin opprinnelige utgave, men noen små forandringer og litt tilleggstekst finnes innimellom linjene. God fornøyelse!

Siden jeg er en representant av det mannlige kjønn, kommer jeg til å skrive «hun» i disse eksemplene. Er du kvinne, så er det bare å tenke «han» i stedet. Er du en av de mellomkjønnene, som jeg så et Oprah-program om forleden, så får du tenke «han» eller «hun», alt etter hva som føles riktig for deg. Jada, Glabladet vet å ta hensyn. Her utelukker vi ingen lesere! Håper de følgende tipsene kan være til hjelp:

For å unngå at kjæresten din stikker med en gang businessen din ikke går helt som forventet, er det viktig å ta sine forhåndsregler. Ikke lov gull og grønne skoger fordi du skal starte en business. Ikke lov at alle deres økonomiske problemer garantert kommer til å ta slutt, og ikke lov at du kommer til å bli mer fleksibel, nå som du er selvstendig næringsdrivende. Tro det eller ei, men du må fortsatt jobbe for å tjene til livets opphold. Selv om du kan jobbe hjemmefra, trenger ikke det bety at du klarer å komme deg ut av hjemmekontoret, og kan bidra med ting kjæresten din syns er viktig, som klesvask, matlaging og generell rengjøring.

Det er med andre ord viktig å ha din kjærestes fulle støtte før du starter for deg selv. Dette kan være lettere sagt enn gjort. Vi har vel alle våre erfaringer med sta kvinnf… Eeh, bestemte damer. Skulle det bli helt umulig å overtale henne, kan du si at jeg sa det var okey. Hvis ikke det heller skulle hjelpe, kan du jo prøve å få mammaen din til å skrive en lapp til henne hvor hun forteller at hvis du virkelig vil starte din egen business, så skal du få lov til det. :)

Det jeg prøver å si, er at det er ditt valg hva du skal gjøre med livet ditt. Har dere et godt forhold, vil hun sannsynligvis støtte deg. Kanskje ikke med en gang, men etterhvert. Renate støttet overhodet ikke meg med en gang, da jeg kom hjem fra jobb en dag og sa jeg ville leve av å blogge. Hun syntes jeg skulle fortsette å ha en deltidsjobb, og heller jobbe med bloggen samtidig. Hun mente det måtte være mer enn nok tid til det.

Men her er folk forskjellige. De fleste deltidsjobber jeg kan tenke på, hadde vært jobber jeg ikke egentlig hadde trivdes i. Så selv om det kun er snakk om 2-3 dager i uken, ville jeg de resterende dagene bare ha sittet og gruet meg til de dagene jeg skulle på jobb. Disse negative vibrasjonene ville drept alt som heter arbeidslyst, effektivitet og produktivitet.

En deltidsjobb vil bare ta bort fokuset fra hva du egentlig vil drive med. Man blir bare mer sliten og mer deprimert. Man mister lyst og evne til å se positivt på livet, og før man vet ordet av det er man fastklemt i en evigvarende jobbklemme, som så altfor mange andre nordmenn allerede er.

Dessuten blir man latere. Da jeg hadde deltidsjobb, oppdaget jeg at jeg fort hvilte for mye på den jobben til å klare å begynne med noe eget utenom. Man kommer hjem, er glad for at man er ferdig for dagen og tenker at nå skal man nyte friheten, frem til man må på jobb igjen! På jobb fantaserer man om latskap, sofasliting og TV, fremfor å starte med noe for seg selv. Derfor, for å komme seg ut av den onde sirkelen, kan det være greit å kvitte seg med rotet i livet sitt, alle de distraherende elementene (som en jobb), og være fri fra alt. Det er tross alt din fremtidige inntektskilde du vil starte, og for å sikre at du får så mye som mulig utav den, er det en fordel å ha planlagt det hele med et positivt sinn.

Forhåpninger om høy, umiddelbar avkastning, vil være en sikker oppskrift på å feile. Noen modeller vil kanskje skaffe deg raske penger, men i det lange løp vil det bare medføre et større økonomisk tap. Da innser du at du kastet bort forferdelig mye tid av ditt liv på en fiasko av en business, og at du sitter verre i det enn du gjorde før du begynte.

Dette er noe å ta med seg i betraktningen hvis du vil unngå kjærlighetssorg ved oppstarten av din egen bedrift. Jo mer tid du legger i planlegging på forhånd, jo bedre er sjansen for å lykkes. Ikke lov kjæresten din ting du ikke selv vet du kan love. Hvis du har en idé til hva du vil gjøre, og føler med deg selv at den er riktig, selv etter å ha tenkt gjennom det opp og ned, til hver minste detalj, så ville jeg sagt: Følg instinktet ditt! Gjør det du syns virker riktig for deg! Dette er den beste innstillingen du kan ha hvis du vil oppnå suksess. Legg all logikk og fornuft til side, og begynn å gå dine egne veier, så lenge veien føles riktig.

Men bli samtidig en kløpper på overtalelse, og få din partner til å forstå hvorfor akkurat din idé er genial og verdt å satse på. Kanskje hun sier at du kommer til å feile. Og vet du hva, kanskje du tryner loddrett ned i asfalten så det suser også. Men la for all del ikke det stoppe deg. Reis deg opp og prøv igjen! Lær av dine feil og bli en mester i å takle motgang. Til slutt vil du lykkes, og forhåpentligvis klarer du å holde på samboeren på veien. :)

Lykke til!

Legg igjen en kommentar