Hvordan unngå krangling og alltid få det som du vil

I går fikk jeg en liten åpenbaring. Det var et skikkelig «a-ha»-øyeblikk. Jeg fant rett og slett ut hvordan man kan unngå krangling. Jeg snakker ikke om at man skal prøve å gjøre alle fornøyd for å unngå krangling. Faktisk må du regne med at mange kan bli sure på deg og vil ha lyst til å krangle med deg. Men det trenger likevel ikke å bety at du må krangle tilbake.

La meg forklare…

Alt avhenger rett og slett av hvordan du selv takler ting inni deg. Jeg er ingen «unngå krangling»-ekspert. Faktisk virker det noen ganger som at jeg har mer skills på den andre siden. Avhengig av hvor du selv er i livet vil dette ta en viss tid å innføre. For min egen del er det definitivt ikke gjort over natten.

Etter å ha mottatt nyhetsbrevene til diverse datingguruer i flere måneder nå, som kommer med tips til «hvordan oppføre seg for å tiltrekke chicks», innså jeg faktisk hva noe av det de maser mest om faktisk innebærer. De snakker hele tiden om at man må beholde «the power». Med andre ord: Når du møter en jente skal du passe på at du til enhver tid beholder makten. Jeg vil ikke gå for mye inn i detaljene rundt dette, da Glabladet er en side for begge kjønn, men det disse guruene lærer gjelder ikke bare i interaksjon med jenter. Forstår man disse prinsippene og hva det innebærer, vil det være til hjelp ellers i livet også.

Og det jeg skriver om nå kan du bruke uansett om du er gutt eller jente…

Denne kunnskapen har to komponenter ved seg. En intern og en ekstern. Den interne er helt klart den viktigste. Når du håndterer den interne delen (tanker, følelser, «game») spiller det omtrent ingen rolle hva som skjer eksternt (utenfor din kontroll). Poenget er at du vet hva du skal gjøre for å «beholde makten». Hvis du er et levende menneske som leser dette, og du tilfeldigvis har litt livserfaring også, vet du godt at du ikke alltid kan kontrollere hva du tenker og føler. Men det er ikke poenget. Poenget er hvordan du håndterer det du tenker og føler. Hvordan du lar det komme til syne for omverdenen, om enn i det hele tatt.

Dette er ikke snakk om teknikker man kan bruke i enkelte sammenhenger. Dette går mer på en konkret måte å utvikle seg på, som person. Politikere og ledere generelt har som regel mestret dette, enten de vet det eller ei. Mang en gang har jeg sett debattprogrammer hvor en politiker kan bli kjeftet huden full. Hva ville du gjort i en sånn situasjon? Når alt presset var på deg? Ville du fyrt tilbake med gloser om hvor «patetisk latterlig idiotisk forp*lt überdust» de andre var og åpenbart gitt fra deg makten? Eller ville du stått der rolig og taklet presset som en MANN/(kvinne) og visst med deg selv at 95% av deres argumenter er bullshit uansett, og ikke noe å hisse seg opp over? Og hvis de ikke skjønner dette så kan du enten gjøre ditt beste for å forklare det på en voksen, rolig måte, eller så får de bare la være å skjønne det?

Alt kommer ned til at du alltid må beholde makten. Når du er i en samtale med noen andre (spiller ingen rolle hvem), foregår det alltid et «maktspill», selv om det er totalt ubevisst. Når du snakker, har du makten. Når den andre begynner å snakke, er det h*n som har makten. Men det betyr ikke at du trenger å gjøre deg selv maktesløs. Du kan velge å se på det som at du bare «låner bort» makten til den andre når h*n snakker. Men inni deg selv kan du tenke at det alltid er du som har makten uansett.

Hva du sier og hvordan du sier det, vil ha alt å si for hvordan den andre snakker til deg. Poenget er ikke at du over natten skal mestre dette og si alle de riktige tingene for at du skal «vinne» den såkalte «maktduellen», men du kan allerede nå bli bevisst på dette, på hvordan du selv reagerer på ting og på hva som faktisk kommer ut av munnen din når du snakker, og hvordan det påvirker hva den andre sier.

Etterhvert som du blir bevisst på dette og «øver» deg, vil du plukke opp ledetråder og lære nye ting. Hva ville du sagt for å få det som du vil dersom dere vil to forskjellige ting? Sannheten er at du kan ikke alltid få det som du vil. Men, du kan gå med på det den andre vil, mot at (Insert «What’s in it for me») 😉

Jeg oppfordrer ikke til at du skal bruke denne infoen til å dømme andre med. Dette er kun for din egen del, personlig. For deg skal det ikke spille noen rolle hvorvidt andre mestrer dette eller ei. Poenget er at du skal. Du velger selvfølgelig selv om du vil gjøre dette, men jeg er sikker på at det vil hjelpe deg. I sosiale sammenhenger på jobben, i business, i et forhold, i sjekking og alle livets områder.

Det spiller ingen rolle hva som skjer. Det spiller kun en rolle hvis du lar det spille en rolle. Du må vite hva du vil og du må gjøre det du kan for å ikke la deg avspore. Men livet vil ikke gå på konkrete skinner til enhver tid. Kunsten er å vite hva du skal gjøre når du er i ferd med å spore av. Og da må du handle raskt…

Øvelse gjør mester!

Legg igjen en kommentar