Hvordan unngå oppvaskekrangelen

Hva godt kommer det ut av å løse våre største utfordringer når man fremdeles plages av de små? Mange av oss opplever dagligdagse problemer veldig ofte. Ting som er så dagligdagse at vi har en tendens til å tro at vi bare må leve med det. Men det trenger vi vel ikke? I hvert fall ikke når det faktisk er mulig å gjøre noe med det!

Som for eksempel oppvasken. De av oss som enda lever i steinalderen og ikke har oppgradert til oppvaskmaskin vet hva jeg snakker om. Let’s face it. Ingen vil ta oppvasken. Det eneste positive som kommer ut av å ta oppvasken er at den blir tatt. Men ingen vil faktisk gjøre jobben. Selv har du kanskje følt du har gjort mye annet de siste dagene, og syns dermed kanskje partneren kan ta den? Mens partneren på sin side har «viktigere ting» å gjøre på, og syns godt at du kan ta den.

Hallo!! Her trengs det veiledning.

Renate og jeg var ikke noe bedre selv. Enkelte ganger kunne vi prestere å la det gå over en uke mellom hver gang vi tok oppvasken… En ond sirkel som gjorde at den som til slutt måtte ta den, fikk tidenes helvetesoppvask – en langt verre opplevelse enn dersom bare samme individ hadde tatt den en halv uke tidligere.

Renates løsning

En dag kom Renate med en idé. En idé som er så vanvittig enkel, men som fungerer så godt at jeg rett og slett  dele den med Glabladets lesere.

Tildel hverandre faste oppvaskedager!

Vi har kjørt dette superenkle systemet i flere måneder nå. Vi ble rett og slett enige om at oppvasken trengtes å tas minst to ganger i uken. Vi tildelte hverandre deretter følgende faste oppvaskedager:

  • Onsdag: Renate
  • Søndag: Sindre

Skeptisk? Høres ikke ut som det kommer til å løse noe? Du må fortsatt ta oppvasken, sier du? Vel, da’ah…

Jeg hadde heller ikke tro på idéen. Jeg syntes egentlig det hørtes helt teit ut. Men nå som vi har prøvd den i praksis i flere måneder, vet jeg at dette er en av de beste idéene Renate har hatt! ;)

Det som virkelig fikk det til å gå opp for meg at dette fungerte strålende, var da jeg i går tok oppvasken og faktisk følte at jeg gledet meg til det! :shock:

Jeg har nemlig innført en annen fast liten vane i forbindelse med oppvasken. Jeg tar med meg MP3-spilleren, fyrer opp den musikken jeg liker aller best å høre på, og synger og jodler med. Til Renates forargelse, selvsagt, da jeg som oftest tar oppvasken midt i «Under samme tak», som hun (tro det eller ei) fortsatt må få med seg! :roll:

Så, få en slutt på oppvaskekrangelen en gang for alle. Gi hverandre faste dager, og voila… Ett steg nærmere å løse verdensproblemene! :)

Legg igjen en kommentar