Hvordan være barnslig

Tittelen på dette innlegget er en spøkefull henvisning til at jeg i forrige innlegg skrev at jeg IKKE skulle fortelle deg «hvordan være barnslig». Det har seg nemlig sånn at i løpet av de få timene som har gått siden forrige innlegg, dukket det opp en svært relevant video som er i ferd med å eksplodere på nettet, i følge Dagbladet.

Denne internetthiten gir deg muligheten til å se Olivia (2) leke gjemsel med pappa – fra hennes eget perspektiv. Jeg kan ikke tenke meg en bedre kilde til «barnslighet» enn en observatør som ikke er klar over at hun er observatør, og derfor ikke kan påvirke resultatet.

Toåringens lek med pappa Daniel Brace er ikke en helt vanlig video av en livsglad toåring, det spesielle er at vi ser hele gjemselleken fra Olivias perspektiv ved hjelp av et hodekamera.

Hodekamera, eh? Høres ut som min eksakte oppfordring fra innlegget om Charlie som bet storebroren i fingeren, hvorpå familien tjente 1 million på reklameinntekter fra YouTube. Det gjelder altså å gå til innkjøp av opptaksutstyr hvis du har smårollinger og gærne kjæledyr løpende rundt i heimen – du kan få den neste internettsensasjonen. :)

Så hvis du har glemt hvordan det var å være 2 år kan du jo se på denne videoen:

 

Oppfordrer som sagt til å lese forrige innlegg hvis du nå sitter og lurer på hvorfor i granskaugen det kan være lurt å «være barnslig» og hva vi kan lære av det.

– Mange har fortalt meg når de ser videoen at de hadde glemt hvor morsomt de hadde det som barn. Videoen viser hvor hun leter og hvordan hun leker fra hennes perspektiv, sier Daniel.

Nettopp hvor lille Olivia leter etter pappa har mange bitt seg merke i. Olivia går nemlig alltid og leter der pappa Daniel gjemte seg forrige gang, før hun skuffet må fortsette letingen på et nytt sted.

– Jeg har fått et par kommentarer fra barnepsykologer, som forteller at det er den naturlige måten å lære på for barn, spesielt i en sånn type lek. Det interessante er at jeg aldri har lagt merke til det tidligere, fordi jeg ikke har sett hvor hun faktisk leter før hun finner meg.

Jeg vil ta dette et steg videre og si at det faktisk er sånn vi fortsetter å lære gjennom hele livet: Vi prøver, feiler og lærer noe nytt fra hver blunder, som jeg skrev i «Feir dine feil«. Vi virker bare ikke like «dumme» som voksne, fordi vi blir stadig smartere jo mer vi lærer. Dette bidrar forøvrig også til at verden, som føltes så stor da vi selv løp rundt og lekte gjemsel, blir mindre, og at tiden går fortere etterhvert som vi blir eldre.

Vel, jeg håper dagens to innlegg på Glabladet fungerer som en saftig påminnelse om hvorfor vi burde ta barnsligheten tilbake og omfavne den som noe av det viktigste vi har.

Nå stikker jeg og gjemmer meg! Prøv å finn meg! :twisted:

Legg igjen en kommentar