Hvordan være glad

I Norge er det tilsynelatende vanskelig å være glad. Vi er så rike at vi klager og syter ved første anledning vi får. Bare se på leserinnlegg i avisen og kommentarer på nett. Vi har det så bra at hvis mer enn to ting ikke går etter planen i løpet av én uke, går vi til legen og tigger antidepressive piller fordi vi er «forfulgt av uflaks». Jada, satt på spissen, men samma.

Så, hvordan være glad…?

Allright, før du leser videre kan det være lurt å roe ned… Pust inn… Pust ut… Pust inn… Pust ut… Der ja! :)

Lykke er et VALG vi tar i øyeblikket. Lykke er ikke et resultat av hva som har skjedd med oss, men en sideeffekt av hvor vi velger å vie oppmerksomheten vår.

Du tenker kanskje at «det høres vel og bra ut», men du har problemer og bekymringer som er så reelle at du ikke er i stand til å bare «velge» å være glad?

Ta oppmerksomheten din vekk fra problemet. Ro ned sinnet og stopp tankene. Da vil du også stoppe å fokusere på problemet. Å fokusere på problemer er hva som forårsaker dem i utgangspunktet.

Universet leverer deg alltid det du fokuserer på. Det bruker mennesker, steder, opplevelser og situasjoner som et speil for å vise deg hva du tenker og føler. Hvis du konstant fyrer av kuler av ulykkelighet fordi du fokuserer på negative vibber, vil du bare motta mer ammunisjon til å videreføre ulykkeligheten i uendeligheten.

Så hvis du vil være glad NÅ, har du kun to valg:

Det første valget er å fokusere på tanker og ting som utløser lykke, som f.eks: Hunden din, kattene dine, en blå himmel, favorittmatretten, en fet låt, frisk luft eller et godt minne. Denne typen tanker vil få deg til å føle bedre, men det er ikke ideelt siden de fortsetter å opprettholde illusjonen om at lykke er noe som er utenfor deg.

Derfor foreslår jeg det andre valget, som er å ikke tenke på noe i det hele tatt.

Jeg sier ikke at du skal «la vær å tenke» hele dagen, ettersom det er umulig. Men å ta deg 5 minutter hver morgen til å roe ned tankene (meditering) VIL gjøre deg til en gladere person, fordi du stiller deg inn på vibrasjonen av lykke i seg selv.

Dette har altså med hvor du vier oppmerksomheten din. Når du ikke vier den noe spesielt sted har du ikke noe å ikke være glad for. Det er derfor naturlig at denne tilstanden vil være «lykkefrekvensen» fordi ingen er ulykkelig «by default». Ulykkelighet er noe vi lærer etterhvert som vi vokser opp i samfunnet, og det forsterkes kontinuerlig av såpeserier, filmer, bøker, venner, etc.

Så ta fokuset bort fra problemet, ro ned sinnet og merk at du kan være glad, NÅ.

You got the power! – til å være glad i dag! :)

Legg igjen en kommentar