Hvordan vise nummeret til hver kommentar i WordPress

I går gjorde jeg det mulig å vise nummeret til hver kommentar jeg får på bloggen min. Dette på oppfordring fra en av Glabladets kommentatorer. Det har seg nemlig sånn at når det blir en del kommentarer på et innlegg, kan det bli vanskelig å referere til noe som har blitt skrevet i en tidligere kommentar, spesielt hvis vedkommende som skrev kommentaren har skrevet flere kommentarer til samme innlegg.

Dette er ikke en «nødvendig» funksjon hvis bloggen din ikke får så mange kommentarer enda, men hvis du er i en situasjon hvor du risikerer å få mange kommentarer til innleggene, kan det være greit å implementere denne muligheten, hvis ikke themet har det fra før.

For å gi et eksempel på hvor ille det kan bli: Min kontroversielle omtale av CarbonCopyPro har hittil fått 234 kommentarer. Det er den mest kommenterte posten jeg har skrevet på Glabladet, og dermed er den blitt milelang. Uten en mulighet for å se nummeret på hver og en kommentar nedover, kan man fort gå seg vill. Så nummeret fungerer på en måte som et holdepunkt i slike tilfeller. Du skal herved slippe å bruke kart og kompass når du besøker Glabladet. ;)

Her er hvordan du gjør det:

(NB! Denne guiden er klassifisert som «relativt avansert». Hvis du aldri har vært borti slike koder før, bør du kanskje rådføre deg med noen som kan gjøre dette for deg. Les gjennom guiden en gang før du går i gang, for å være sikker på at du kan klare det.)

 1. Det første du bør gjøre er å lage en backup av comments.php-filen i themet ditt. (Dette kan du ganske enkelt gjøre ved å logge deg på serveren din via FTP og laste ned «comments.php» til harddisken din. Skulle det skje noe galt mens du gjør de kommende forandringene, laster du dermed bare opp comments.php fra harddisken til serveren din igjen.)
 2. Logg inn på ditt Kontrollpanel > Utseende (Editor) > Redigering. Her klikker du på comments.php.
 3. Lokaliser en kode som skal se ca. slik ut:
 4. Legg følgende kode rett over koden i steg 3:
 5. Nå skal du lokalisere koden som ser slik ut:
 6. Legg inn følgende kode rett under koden i steg 5:
 7. Og så legger du inn følgende kode der du vil vise kommentarnummeret:

 8. Klikk «Oppdater fil»/Save
 9. Nå må du gå til stilarket (style.css) og legge inn denne koden hvor som helst der (for ordens skyld kan du legge den i comments-seksjonen):
  .count {
  float:left;
  margin-right: 2px;
  padding: 0px;
  font-size: 12px;
  color:#333333;
  }
 10. Klikk «Oppdater fil»/Save!

Du kan justere innstillingene i CSS til å passe til akkurat dine behov. Koden ovenfor er den eksakt samme jeg bruker for å få nummeret rett foran navnet til kommentatoren. Skriftstørrelsen min er 12px og denne ser du i koden som «font-size: 12px;». Hvis du vil ha en annen farge er det «color» du skal forandre på, osv. Hvis du er usikker på disse tingene eller støter på problemer, anbefaler jeg som sagt å rådføre deg med en ekspert.

Legg igjen en kommentar