Hvorfor bloggere flest ikke klarer å tjene penger

I disse dager kan hvem som helst starte en blogg. Det er så enkelt at selv bestemor kan klare det. Mange av disse bloggerne starter opp i håp om å tjene penger. Men de fleste mislykkes miserabelt. Hva kan dette skyldes? Kan det være mangel på informasjon? Man skulle ikke tro det. Nettet kryr av informasjon om dette temaet.

Jeg tror det går mer på at de har feil motivasjon for å gjøre det de gjør. I stedet for å blogge fordi de er interessert i det de skriver om, blogger de kun for penger. Selv om de er litt interessert i det de skriver om, vil den uteblivende lønningen raskt frata motet fra bloggere flest. De startet gjerne opp mest for moro skyld, for å se om «han derre Sindre kunne ha rett i det han snakket om». Det tar ikke lange tiden før de stempler meg som en løgner og gir opp hele bloggingen.

Folk flest mangler evnen til å ha et langsiktig perspektiv.

Tar du bloggen din seriøst?

Tingen er at hvis du virkelig skal tjene penger på blogging, må du behandle bloggen din som en business, ikke bare en hobby. Fra dag 1 må du tenke «business». Hvis det høres gørrkjedelig ut for deg, kan du la være å starte en blogg for penger. Hvis det derimot høres spennende ut, er du velkommen til å prøve.

Blogging blir ikke tatt seriøst som en «businessmodell» fordi startkostnadene er såpass lave. Terskelen for å gi opp blir dermed like lav. Easy in, easy out. Kombinert med mangel på langsiktig perspektiv og mangel på konkrete målsettinger (jeg vet, business-ting), er det ikke rart at de fleste gir opp etter 3-6 måneder.

Investerer du penger i bloggen din?

Alle kan starte en gratis blogg på blogg.no eller blogspot. Men for å ta blogging til et «businessnivå» er du absolutt nødt til å få ditt eget domene og hjemmeside hvor du kan installere WordPress. Dette gir deg den friheten og profesjonaliteten som du ser jeg og andre probloggere har til å gjøre hva vi vil på sidene våre.

To ting popper kanskje umiddelbart opp i hodet ditt:

  1. «…men… Da må jeg jo bruke penger…! 😕 « – Ja, det stemmer. Men er du klar over hvor vanvittig lite det kan koste å bestille et domene og webhotell nå om dagen?
  2. «…men… Jeg har ikke teknisk bakgrunn og aner ikke hva jeg skal gjøre for å starte en slik profesjonell blogg! 😕 « – Selv hadde jeg NULL peiling på hvordan jeg skulle starte Glabladet. Den gode nyheten er at du ikke trenger det heller!

Løsningen: Nettet kryr av billige webhotell/hostingløsninger som inkluderer registrering av domene i samme slengen. Investeringen din blir på mellom 3-700 kroner, alt ettersom. Jeg har tidligere anbefalt One.com, men for å totalt eliminere bekymring #2 (teknisk bakgrunn) anbefaler jeg at du bruker HostGator i stedet. HostGator er et amerikansk selskap jeg selv har brukt på en annen blogg, og de overleverer. Jeg bestilte webhotell og domenet hos dem, og 15 minutter senere var nettsiden min klar til bruk, og jeg kunne installere WordPress!

Det fine med HostGator er at du kan installere WordPress med ett klikk! Dette fordi HostGator leveres med cPanel (et kontrollpanel) som inneholder noe som heter «Fantastico», som lar deg installere WP-bloggen din ved et par tastetrykk. Denne prosessen er vanligvis langt mer komplisert og må gjøres manuelt. Men dette slipper du ved å bruke HostGator.

Når dette er gjort, og du omsider har investert noen kroner i din egen bloggesuksess, må du nok bruke noen kroner til. Du bør nemlig investere i et flott design til bloggen din, så den blir tatt seriøst. Det finnes mange gratis bloggdesigns der ute, men de er stort sett gratis for en grunn. Selv brukte jeg kr. 1000,- på designet til Glabladet. Et billigere alternativ er å kjøpe et av de fantastiske designene til Woothemes, for kun $80. Da får du et profesjonelt design, full fleksibilitet og troverdighet hos dine lesere fra første sekund!

Behandler du bloggen som en business?

Hvis oppstarten av en blogg ville kostet 100 000 i startkapital, ville du ha blogget på samme måte som du gjør nå? Hva ville du gjort annerledes? Selv om blogging ikke krever noe mer startkapital enn litt lommeveksel, kan en blogg gi så mye mer enn en tradisjonell business. Du er ikke knyttet til et bestemt sted og friheten er uvurderlig.

Selv om jeg ser på Glabladet som en hobby, behandler jeg den likevel som en business. Jeg holder styr på alle inntekter og utgifter og har egne bøker og kontoer for den. Det foregår langt mer i kulissene enn bare å skrive innlegg som dette. Som enhver business krever det tid, penger og engasjement for å lykkes.

Det er ikke tilfeldig at de bloggene som gjør det bra har suksess. De kom seg ikke dit pga. flaks. De kom seg dit ved å ta blogging seriøst og behandle det som en business.

I neste uke starter jeg opp Glabladets nyhetsbrev for bloggere. Nyhetsbrevet vil være stappfullt av tips til hvordan tjene penger, ha riktig tankegang og andre fundamentale ting du trenger å vite i din egen bloggebusiness. Hvis du er klar for å ta bloggingen din til det neste nivået, bør du følge med på Glabladet i neste uke.

Legg igjen en kommentar