Hvorfor du fortjener en overflod av penger

Jeg vet at mange har vanskeligheter med å overkomme sin «mentale sperre» for hvorfor de i det hele tatt fortjener å ha mer penger enn andre. Med så mye fattigdom og elendighet i verden skal det godt gjøres å rettferdiggjøre dette for mange. I dette innlegget skal jeg gi deg en alternativ måte å tenke på.

For det første mener jeg at «rettferdighet» er et menneskeskapt konsept. Rettferdighet finnes ikke i naturen. Heldigvis har vi utviklet en intelligens hvor vi kan leve sammen og være «snille» mot hverandre, så rettferdighet er ikke negativt. Men vær bevisst på at det er en illusjon.

For det andre: Hvis du vil se forandringer i verden, hvem syns du burde få mer penger? Store firmaer som produserer ting vi ikke egentlig trenger og som i mange tilfeller gjør oss mer syke og elendige? Hvordan hjelper det de fattige i verden at du selv er fattig? Hva kunne du gjort for en fattig person hvis du var rik? Vil du at grådige mennesker skal få mer penger eller at gode, snille, fornuftige mennesker skal få mer penger? Tenk på hva du kunne gjort for å forandre verden til det bedre hvis du faktisk hadde penger?

Se på det som at dersom du overhodet kan tjene penger, har du faktisk en plikt til å gjøre det, hvis du er en god person som bryr deg om andre. Hvis du vil se forandring i verden er det en fordel at du tjener penger. Penger er bare et verktøy. Gjennom dette verktøyet kan du leve på en måte som hjelper andre, setter et eksempel, øker folks bevissthet, etc.

Selvsagt skal man også kunne ta vare på seg selv. Men etter å ha lest og forsket mye rundt dette temaet i noen år nå, har jeg funnet ut, direkte fra «rike» mennesker, at å plutselig tjene en haug med penger ikke gjør deg spesielt mye tryggere. Du slipper en del bekymringer som du har hatt før, du føler deg kanskje OK en stund fordi du har oppnådd noe stort. Men hva så? Tror du den følelsen varer for evig?

Sannheten er at for folk flest er «jaget etter penger» en ganske tom og meningsløs måte å leve livet på. Hvis du kun er ute etter pengene vil du sannsynligvis bare opparbeide deg større og større gjeld, og når du faktisk tjener litt penger vil du oppleve at de forsvinner like fort ut igjen.

Hvis du ikke har et klart mål og mening med det du gjør kan du like godt la vær. Du må først finne ut formålet med å gjøre det du gjør. Et hint ligger ofte i å følge din egen lidenskap. Når du finner noe du liker å gjøre, noe du kunne gjort gratis, samtidig som du er bevisst på hvordan du kan klare å generere en inntekt på det, vil du kunne klare å tjene penger etterhvert. Det tar kanskje noen forsøk, men hvis du forsøker deg frem med ting du elsker å gjøre, lider du ikke akkurat noen nød under forsøkene.

Så, åpne opp «pengetjeningskanalen», fjern sperrene, husk at rettferdighet er en illusjon, prøv deg frem og tenk på alt det gode du kan bidra med dersom du en dag skulle tjene mer penger på en måned enn de fleste gjør på et år. Får du dårlig samvittighet av tanken hindrer du deg selv i å noen gang oppnå det. Hva godt i verden kommer det egentlig ut av det?

Tenk på «riktig» måte og enhver som leser denne artikkelen har potensialet til å «gjøre sin plikt». Hvis du er et godt menneske, that is. ;)

Legg igjen en kommentar