Idol: Flørt som en baby

Dette er bidrag nr. 4 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer G543.

Nå har jeg prøvd å ta med meg tanker om mennesker i alle ulike settinger, og har virkelig begynt å studere menneskelig oppførsel overalt i hverdagen. Jeg har mange ganger tenkt på hva er det som gjør en personen så sjarmerende, morsom, behagelig og spesiell? Det er noe med disse personene som gjør at de skiller seg ut i fra mengden, og kommuniserer på et annet vis. Det er her mange forskjellige faktorer, men nå har jeg bestemt meg for å plukke ut hva som kjennetegner de små baby sjarmtrollene. Hva er det med små barn som gjør at vi kan kommunisere så godt med dem? Barna kan ikke prate, men vi forstår utrolig godt hva de mener. Vi skjønner når de er i godt humør, leken, sint, irritert, lei seg, og når de ikke har det bra. Hvordan kommuniserer de? Det gjør de enkelt og greitt via kroppspråk. Det som er så spesielt med babyene sitt kroppspråk er ikke at brystkassen stikker frem, en dyp sexy stemme, eller en bakoverlent sittestilling som tar mye plass. De klarer å vise selvsikkerhet og humor selv om de ikke klarer å stå oppreist, og de klarer å sjarmere hvert ett menneske med å ligge i en seng eller i et fang og ikke si et ord. Babyer har draget, og det skaffer de med den vakreste kroppsdelen på et menneske, nemlig ansiktet. En sjarmerende baby har mange gode ansiktsutrykk.

Sjekk de to filmsnutten på youtube og legg merke til øynene, hvordan det lyser glede. Babyen kommuniser at jeg har det gøy, jeg setter pris på at dere har det gøy, jeg har positiv energi og er litt av en type!Hvorfor er ansiktet det vakreste som er på et menneske?

  • Man ser om man er i godt humør, tøysete, leken, sint, lei eller trøtt
  • Ansiktet viser hvem du virkelig er, og om du er en spøkefugl, har snille øyne, eller om det lyser ondskap ut av deg. Ansiktet er det som vi lettest kan lese på
  • Det er vanskelig å skjule hva man føler, og et falskt smil blir ofte avslørt
  • Pupper, mage og rumpen viser sjelden om en person er i godt humør

Her er et sitat fra Lasse Gustavson. Han var med i en brannulykke, og har holdt mange foredrag på hvordan man nyter og lever livet. Her et bilde av han.

”Vi mennesker utrykker så mye av vårt indre gjennom vårt ansikt – ansiktet er et viktig redskap for å vise hvem vi er og hvilke følelser vi har. Ansiktet speiler ditt indre så fremt du er åpen med det. Jeg kan vise mitt indre gjennom mitt ansikt. Det er viktig for meg i møtet med andre mennesker. Jeg ser ikke ut som jeg pleide, men ansiktet mitt fungerer. Jeg kan fortelle en morsom historie. Jeg kan vise mitt indre gjennom mitt ansikt. Det er viktig for meg i møtet med andre mennesker”. (Gustavson, Lasse (2007) Ord for dagen) Kjøp boken! Det er en bok med 365 sitater i fra kjente personer. Gustavson kommenterer sitatene med sine tanker og erfaringer om livet.

Svært ofte har jeg blitt misforstått ute på byen fordi jeg har glemt å smile, eller å bruke ansiktet på riktig måte. Særlig etter å ha drukket for mye alkohol. I slike tilfeller kan humoristiske kommentarer bli misforstått. Er ikke ansiktet med på spøken blir det ingen spøk, men i stedet kanskje en fornermelse. Ansiktet er en enorm gave vi har, og jeg tror bruken av det er super viktig. Av personlig erfaring glemmer jeg ofte å bruke ansiktet når jeg har drukket for mye. Jeg tuller og bruker morsomme kommentarer med et helt dødt ansikt.

Her er et fint eksempel når jeg traff en dame som jeg hadde vært på vorspiel med en gang. Noen måneder senere traff jeg henne ute på byen:

Dame: Hei, hvordan går det?
Jeg: Nei, den psykiske formen er kanskje ikke så bra. Sliter litt med depresjoner og dårlig humør for tiden. Så det er ikke så greitt bestandig. Men den fysiske formen er topp! Har faktisk aldri vært i så god form før. Å utseende messig har jeg aldri følt meg så fin. Så alt i alt må jeg si det går svært bra! Det er tross alt det ytre som teller, og det som blir lagt merke til!

Noen måneder etter satt jeg og pratet med en vennine av denne damen på en fest. Hun syntes det var så rart, for hun hadde hørt i fra noen i klassen sin at jeg hadde psykiske problemer, men syntes da slettes ikke det virket slik. Hmm, jeg måtte tenke litt for hvem som kunne fått ut slike rykter. Så husket jeg, og tenkte at neste gang jeg snakker tull må jeg snakke med mer enn bare ordene.

Nå har jeg prøvd å se på hva som kjennetegner morsomme folk, og hva som er typisk for kjedelige folk. Det som er så typisk for folk som man aldri ler av, eller ikke har mye sosiale ferdigheter, er at de ofte har et helt utrykksløst annsikt. De morsomme har som oftest utrolig mange annsiktsutrykk. Se på Harald Eia, Jim Carrey eller andre morsomme folk. De er eksperter på gode ansiktsutrykk, og mye av latteren kommer på grunn av deres allsidige bruk av annsiktet.

Bli kjent med ditt eget ansikt

Jeg tror det går ann å være bevisst på bruken av egne annsiksutrykk, og å stå forann speilet for å finne ut hvor fin man kan være i ulike situasjoner. Å finne frem det lure blikket, den lekne, overaskende, ordentlige, koslige, seriøse, snille, beskjedne, smarte, tøffe, oppgitte og kom hit så skal vi kysse blikket. Det er ikke værre enn å være aktiv med øyenbrynene, øynene og munnen så har du formet et ansiktsutrykk. Mange av dere har sikkert mange naturlige bra ansiktsutrykk, og trenger ikke å tenke over det, men for dere som ikke har noen utrykk så skaff dere en personlighet med ansiktet og bruk det!

 

Fortjener denne deltageren (G543) å gå videre?

  • Ja, definitivt! (78%, 36 Stemmer)
  • Nei, helst ikke. (11%, 5 Stemmer)
  • Kanskje… (11%, 5 Stemmer)

Antall stemmer: 46

 

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne…

Legg igjen en kommentar