Idol: Hva vil du gjøre med livet ditt?

Dette er bidrag nr. 5 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer G903.

For ikke så lenge siden satt jeg og en jeg går i klassen med oss ned og tenkte litt på hva vi ville gjøre videre med livet vårt. Det var ikke noe sånn seriøst, mest bare for å ha noe å gjøre på i en fritime. Vi lagde en liste over alle mulighetene vi hadde, og det vi kunne tenke oss å gjøre. Med fine tegninger til.

Akkurat der og da var det mye mer morsomt enn det var seriøst. Men etterpå har jeg tenkt litt på den listen vi lagde. Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Hva er det jeg har lyst til å jobbe med? Øverst var en spennende og kanskje litt urealistisk jobb, jagerflypilot i forsvaret. Finnes det noen gutter som ikke har drømt om en slik jobb? Jeg kunne godt tenkt meg en slik jobb, men det er nok ikke en av de letteste jobbene en kan få.

Punkt nummer to var å gå videre på skole. Jeg er nå akkurat ferdig med VG2, så jeg har enda ett år igjen på videregående. Jeg har ikke lyst til å studere noe videre i det hele tatt, jeg er veldig skolelei, og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste. Så dette punktet ble gangske uaktuelt med en gang. På en måte er det jo fint at videre utdanning går bort, da slipper jeg studielån og alt det fører med seg.

Punkt tre var å starte en blogg eller en internettside, og leve på inntekten fra den. Jeg har ikke gjort noe med denne ideen enda, men jeg har heller ikke lagt den på is. Alle som leser Glabladet vet hva Sinder har fått til, og det beviser at det slett ikke er umulig. Kanskje dette er inngangen min til en karriere på internett, å bli skribent i Glabladet? Hvem vet…

Punkt nummer fire var å skaffe en helt vanlig A4 jobb. Men hvem vil vel ”blippe” varer i en butikk til de er 60 år? Det er ikke noe jeg kan tenke meg å gjøre i alle fall. Men, om alt annet går galt, så har jeg muligheten.

Dette var bare noen av punktene vi skrev opp, det var flere, men de fleste andre var både useriøse og urealistiske.

Jeg har tenkt mye mer på hva jeg har lyst til å gjøre med livet mitt en hva jeg gjorde før. Det finnes jo millioner av muligheter, så hvordan skal jeg finne noe som passer til meg? En ting har jeg bestemt meg for. Jeg skal prøve å leve minst mulig et A4 liv, om det går. Jeg kunne helst tenkt meg å bli jagerflypilot, men å leve av en blogg eller en internettside er også et godt alternativ. Jeg vil helst unngå en 9-16 jobb, middag klokken 17 og nyhetene på TV2 klokken 21 fem dager i uken helt til jeg blir pensjonist.

Hva vil du gjøre med ditt liv? Om du er usikker, så synes jeg du skal skrive ned en liste over hva du kunne tenke deg å gjøre, og jobbe deg videre ut i fra det. Husk, det er ditt liv, og du lever bare en gang, gjør det beste ut av det!

 

Fortjener denne deltageren (G903) å gå videre?

  • Nei, helst ikke. (44%, 7 Stemmer)
  • Kanskje… (38%, 6 Stemmer)
  • Ja, definitivt! (18%, 3 Stemmer)

Antall stemmer: 16

 

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne…

Legg igjen en kommentar