Ikke vær deg selv

Det finnes en rekke patetiske «ekspertråd» der ute. Det snakkes ofte om å være seg selv, så vil alt ordne seg. Vel… Det er et av de verste übergeneraliserende, forhåndsdømmende, ugjennomtenkte dusterådene som noensinne er oppgulpet av et tenkende(?) menneske i verdenshistorien.

Ja, du leste riktig.

Hvis du har vært deg selv i 30 år og det ikke har fått deg noe sted, tror du virkelig du vil komme lengre ved å fortsette på samme måte?

Ta å hils Julenissen fra meg mens du er i gang!

(Be ham komme med den fordømte PS3′en neste jævla jul!)

Anyway… Rådet om å «være seg selv» funker bare hvis du allerede er et naturtalent innenfor hva du enn prøver å oppnå. Men then again, da trenger du heller ikke å lese tips om å «være deg selv»…!

Hvis du derimot ikke er et naturtalent: Hva med å prøve litt nye fremgangsmåter? Hvis «deg selv» ikke har ført deg lenger enn til en utilfredsstillende møkkajobb med sure kolleger, elendig økonomi, oppblåsbare Klara som eneste fysiske nærkontakt og en vissen Lada fra 1982, da har jeg et råd til deg: Ikke vær deg selv.

Crazy, ikke sant? Somebody bur me inne!

Hvorfor ikke bli den ultimate drømmeversjonen av deg selv? Den karakteren du skulle ønske du var men som du ikke tør? For hey, man må jo plante beina ned på jorden igjen når man får høye tanker om seg selv. Kan ikke skille seg ut. Jantelov vettu. Og, tenk på hva mamma vil si! Nei, huff. Bedre å tute rundt i den rustne Ladaen og håpe på at verden detter ned i fanget på deg.

Livet er en reise. Du kan være sikker på at den eneste måten du kan komme deg videre og oppleve/oppnå nye ting på, er å prøve nye ting. Utvikle personligheten din i stedet for å abonnere på Middelmådighetssektens Æresmedlemskap.

Men, det nytter vel ikke å fortelle deg dette. Du «vet» det, men du kommer ikke til å gjøre noe med det. I så fall får du ha en god nuddelmiddag. Hils Klara. :)

Hvis du derimot vil videre (Mø!) og innser at verken kuer eller unnskyldninger står i veien for deg.. (Mø sjæl!)… Prøv en ny tilnærming. Prøv, feil, lær og prøv noe annet, til du knekker koden og oppnår suksess hver gang. «Vær deg selv» meg i rævva. (Den feite vettu..)

Så… Ikke vær deg selv… Hvis du vil mer.

Ho-ho-ho.

Legg igjen en kommentar