Ikke vær rask til å dømme!

Er du en av dem som ser en nyhet på TV og når du ikke liker det du ser, så kommer du med en kommentar som: «Huff og huff» eller «Det blir bare verre og verre» eller «Gud hjelpe meg, for en verden vi lever i» eller tilsvarende PISS?

Er du en av dem som presterer kunststykket å høre feil når noen sier noe, og du dermed angriper personen for å ha sagt det du trodde han sa, men som ikke egentlig var det han sa?

Er du en av de som fyrer løs med en reaktiv salve når du hører noe provoserende som du ikke skjønner meningen bak, uten å engang vie ett sekund til å se saken fra en annen side?

I så fall er du en DUST!

Ikke vær så rask til å dømme. Jeg skal ikke nekte for at vi alle dømmer raskt i underbevisstheten, men hvis du evner å lese dette, bør du ha intelligens nok til å tenke deg om før du reagerer!

Folk som gjør seg opp en mening altfor raskt er som regel de med lavest intelligens i samfunnet. De er de mest bastante, vanskelige, stae, vrange kverulantene du vil møte. De gjør seg opp en mening «like that» – BAM!!!!!!!! Og ingen kan si noe imot. Folk som derimot tenker seg litt om og reflekterer før de reagerer og mener, de kan du banne på er de samme som bygger romskip, skaper arbeidsplasser, finner opp nye ting, skriver geniale blogger osv… :D

De enkle menneskene, de som har fått utviklet seg minst fra huleboerstatusen, eventuelt er i nærmere slekt med apene enn oss andre, kjennes ofte igjen på hvor enkle de er å tilfredsstille. Det kryr av dem på Tiësto-konserter og fotballtribuner. Ambisjonsnivået er som regel «la oss kjempe for billigere bensinpriser, yeeeaaah!»

Mennesker med omløp i hodet derimot, bryter ikke ut i huleboermentalitet over en dame, finner ikke glede i meningsløse «ohn-tss-ohn-tss»-rytmer og er revnende likegyldig til hvorvidt gullet kommer «hem», hvor nå enn det liksom er.

Jeg skjærer ikke alle over én kam her, jeg generaliserer med vilje. So sue me!

Jeg er sikkert det minst reagerende mennesket du noensinne vil vite om. Som f.eks. da jeg skjønte at min kollega kom til å krasje, tror du jeg hylte og skrek av panikk som en stukken gris – selv om jeg var «en smule» engstelig? Bedre at det gikk som det gikk enn at det potensielt kunne gått mye verre takket være en fatal inngripen fra min side.

Det er ikke fordi jeg er lat, men fordi jeg ikke fordrar å omgås mennesker som er reagerende på hver minste lille ting. Menneskers reaksjoner har blitt noe av det mest forutsigbare og kjedelige man kan stille klokken etter! Jeg forsøker å være det jeg selv vil se mer av i verden, og da går jeg kanskje noen ganger litt langt for å fremheve kontrasten. Hvis folk ser på meg som evneveik pga. dette, er de selv evneveik fordi de er for rask til å dømme! D’ah!!

Så: Slå av nyhetene, vask ørene og ha et åpent sinn!

Syns du jeg var litt rask til å dømme DEG nå? Smart-ass, jeg var bare det hvis dette faktisk gjelder deg, og da har jeg jo rett. Hvis du er en rolig og reflekterende, fornuftig person som meg, eller i det minste en mellomting, bør du ikke føle deg støtt av dette innlegget. :)

Jeg er kul, men du kan være kul òg!

Steg 1: Les Glabladet mer…
Steg 2: BRUK HODET!!!!!!!

– — – — – — – — – — –

PS. Jeg tror heller ikke det er tilfeldig at URL’en til dette innlegget ble «ikke-vaer-rask til-a-domme«. Same thing!

Legg igjen en kommentar