Innstilt på suksess

Har du det lille gründer-genet i deg? Det som sier at du har lyst til å ta ansvar for din egen inntekt? Det som sier at du ikke vil jobbe i en 9-16 jobb og ha fast lønn? Du vil ha muligheten til å tjene mer, sier du? Mye mer?

Etter min erfaring er det i så fall én ting som er viktig å gjøre: Hør på hva «ekspertene» sier, og gå deretter ut og gjør det motsatte! Jepp, you heard me.

Å skille seg ut, og å vise at tilsynelatende umulige ting går an, er viktig for å komme seg opp og fram her i livet. Om noen tviler på deg og hva du er i stand til, så skal du ikke bry deg om det.

Det betyr ikke dermed at du skal gå helt amokk. Jeg regner med at du har en viss intelligens og litt selvinnsikt. Men hva er du i stand til?

Statistikk meg i ræva

Det disse såkalte ekspertene kan finne på å si, er ting som «i følge denne statistikken her, går over halvparten av selvstendig næringsdrivende personlig konkurs etter så og så mange år, bla bla bla.» Hva så? Hva forteller det om dine evner til å klare det?

Null og niks. Hvis du mener du har en bra businessidé, så er det ingenting som stopper deg. Du kan slutte i jobben når som helst. Du har ikke noe ansvar ovenfor noen som helst. Selv din kone/mann/samboer har ikke noe de skulle ha sagt angående hva du skal gjøre med livet ditt. Du bestemmer.

Det eneste du bør være klar på er hvordan du skal kunne tjene penger på dette. Det er dessverre sånn at penger må man ha. Og det er det første din samboer og dine nærmeste kommer til å spørre om. Vis dem hvordan du har tenkt å få inn pengene, og sats på at de blir roligere da.

Skill deg fra taperne

Du kommer til å møte motgang. Du kommer til å få høre at en jobb er mye tryggere for deg. Du kommer til å bli stemplet som «sprø» av noen. Du kommer til å merke at å tjene penger på ditt nye påfunn ikke nødvendigvis var så lett som du hadde trodd. Men gir du opp etter 3 måneder?

Uffda.

Det må du ikke. Cluet er å ikke gi opp! Det er her altfor mange går i fellen. Bare fordi det begynner trangt, tror de dermed at de har tapt. De finner ut at å ikke ha en inntekt på 3 måneder kanskje ikke var så kjekt.

3 måneder? Er det noe å grine av da? Har man ikke hatt et lenger perspektiv på det enn som så, er man dømt til å mislykkes. Man er nødt til å være engasjert. Man er nødt til å mene noe med det man gjør. Om man har startet noe for seg selv med kun den simple hensikt å tjene penger, har man allerede tapt.

Verdi for andre

Her i universet så er det noen grunnleggende regler, eller retningslinjer. Mange ser ikke ut til å være klar over det. Men ved å forstå at man må gi for å få, har man allerede kommet langt.

Selvfølgelig vil det for noen alltid virke fristende å prøve å tjene noen raske kroner på en tvilsom, og kanskje til og med kriminell virksomhet. Og hey, det kan fungere godt i begynnelsen det også. Det eneste problemet med denne fremgangsmåten er: Den er komplett dum.

Forbrytere blir alltid tatt. Uansett hvor smarte de tror de er. Til syvende og sist må man alltid stå til rette for sine handlinger.

Ved å ha en businessmodell som ikke skaper verdi for noen andre enn deg selv, kommer du også til å tape. Tenk større. Tenk klokere. Ved å være villig til å skape noe av verdi for andre mennesker, så kommer inntjeningen din når tiden er inne. Det gjelder altså bare å ikke gi opp!

Og når den tiden kommer, da begynner det hele å føles deilig. Det er da du innser at dette kan gå rundt. Ved å hjelpe/bidra med noe, så får du lønn for strevet. Det virker. Det virker for alle som ikke gir opp…

Kanskje du bare trenger å starte én business før du oppnår suksess. Kanskje du må starte 16. Så lenge du ikke gir opp, så har du den rette innstillingen. Og det er alt som betyr noe.

Legg igjen en kommentar