Intervju med Melissa fra Glade Talenter

Melissa, tidligere kjent som J172, har definitivt konkurransens mest interessante navn. Jeg får alltid lyst på melis, glasur, kake osv, når jeg hører det. Men spørsmålet er: Kan hun bake kaker og dermed hamle opp med Camillas rundstykker? Det gjenstår å se…

I Glade Talenter har hun bidratt med følgende innlegg:

Melissa Lødemel er 23 år, bor på Hamar og jobber på Vinmonopolet (hmm :) ), men blir, i følge henne selv, «flittig/fattig student igjen til høsten» (hrmf.. :( ). – «På fritiden er jeg mye sammen med familien. Jeg elsker å danse og jeg trener fast. Ellers går det i musikk, bøker, venner og andre impulsive sprell.»

1. Fortell oss om deg selv. Hvem er du?

Jeg ble født på vestlandet og døpt på østlandet. Jeg har flyttet 23 ganger i livet mitt av sikkert like mange grunner. Jeg er vokst opp på gård og har på den måten lært meg å bli veldig glad i dyr. Jeg har alltid hatt en lidenskap for dans og valgte derfor å gå danselinjen på videregående. Da jeg var 20 år gammel, fødte jeg en nydelig jente som heter Linnea. Mitt største mål de siste årene har vært å fullføre en bachelor. Jeg er en liten kverulant, men til tider – irriterende positiv. Jeg har stor tro på ”tankens kraft” og resultatene av det.

[Sindre: Litt skamløs selvpromotering: Vil du lese mer om «tankenes kraft» og Law of Attraction anbefaler jeg alle å lese mitt lille kurs i nettopp dette.]

2. Hvordan oppdaget du Glabladet?

Det var en dag jeg bestemte meg for at jeg ville gjøre noe mer ut av bloggen min. så da søkte jeg like gjerne på “how to become a successful blogger”. Jeg tenkte jeg ville finne mer nyttig informasjon, hvis jeg søkte internasjonalt. Fant fram til mye informasjon, og benyttet sjansen til å ta et gratis kurs hos ittybiz.com. Da jeg hadde gjort det, var jeg selvfølgelig inspirert, og tenkte at dette hadde vært gøy å skrive om. Av ren nysgjerrighet, gjorde jeg så et nytt søk, “hvordan bli en suksessfull blogger”, der dukket det opp linker til www.glabladet.no i FLENG. Alt jeg trengte å vite stod jo allerede på glabladet. Jeg ble dermed litt ”snurt” over at jeg ikke hadde oppdaget denne siden før nå! Jeg meldte meg med èn gang på bloggekurset til Sindre Låstad, og tenkte at “Jaja, dette kommer kanskje til å være noe av det samme som den amerikanske…” Sindre Låstad ”proved me wrong”, for å si det mildt.

 • Kurset hans var basert på masse personlige erfaringer (+).
 • Han har laget video med nøye forklaringer for de som vil ha det inn med teskje (sånne som meg)… (++)
 • OG han har gjort det på sin helt egen måte, og gitt meg tips om hvordan HAN mener at man ”kan bli en suksessfull blogger” i fedrelandet Noreg (+++++)/ og for så vidt alle andre fedreland. Jeg leste også over alle innleggene, som omhandler mange temaer som jeg også i det siste halvåret har hatt et ønske om å skrive om. Som for eksempel ”Personlig utvikling” og ”blogging”. Glabladet ble derfor en viktig informasjons- og inspirasjonskilde for meg.

[Sindre: Vel, jeg håper du stanger hodet ditt hardt i veggen gjentatte ganger daglig for å ikke ha sjekket det norske markedet først… ;) Men jeg er glad du fant meg til slutt! Godt jobbet. :) ]

3. Hva er din motivasjon for å delta i denne konkurransen?

Da jeg først bestemte meg for å delta i denne konkurransen, så var det på grunn av at;

 • Det vil være tre dommere som vil vurdere alle (!) innleggene. Fantastisk, tenkte jeg. Dette er jo en GYLLEN sjanse for meg å få litt mer konkret feedback enn jeg får til daglig, som for eksempel ”søt blogg”, ”skikkelig fin header” eller ”LOL :P ”. Det ville med andre ord gi meg en liten pekepinn om dette er noe jeg burde satse videre på …
 • Den som ender opp på førsteplass, kan få tilbud om jobb på en relativt GODT etablert nettside… (!!!)

Så ja, både erfaringen jeg garantert ville få, og målet jeg muligens ville oppnå, var selvsagt gode argumenter begge to, for at jeg valgte å melde meg på ”Glade Talenter”.

[Sindre: ”Søt blogg”, ”skikkelig fin header” eller ”LOL :P ”… :shock: ]

4. Hva er din sterkeste side i denne konkurransen? Hva liker du best å skrive om eller lese om?

Min sterkeste side (tror jeg) må være at jeg liker å bruke mye humor og ironi for å vekke oppmerksomheten til leseren, samtidig som jeg får frem hva jeg virkelig ønsker å formidle… !

Jeg liker best å skrive om ”personlig utvikling”. Mest fordi jeg selv er veldig interessert i det. Jeg er mitt eget lille forskningsobjekt for tiden, så hvorfor ikke dele mine erfaringer med andre!

Akkurat nå for tiden digger jeg å lese de andre bidragene i denne konkurransen. Det er utrolig inspirerende, og jeg synes det har vært ganske bra nivå hittil ! Det er både interessant og lærerikt å se hvor forskjellig folk tenker om samme tema.

5. Hva syns du om konkurranser som dette, og hva tror du er grunnen til at det ikke kjøres mange konkurranser på norske blogger?

Denne konkurransen er GENIAL. Alle vinner på det, og nettopp derfor burde flere bloggere gjøre det samme.

Det norske blogge-samfunnet er relativt fersk. Det er ikke mange som har klart å oppnå det samme som Sindre Låstad har gjort. Men bloggosfæren er i stadig endring, så man skal ikke se bort ifra at Sindre Låstad kan være den som har fått ballen til å rulle.

[Sindre: Ole sa noe a’la det samme. Faktisk tror jeg ordet han brukte var… Ge… geni… GENIAL – han også gitt. Vel, jeg sier at DERE er geniale, som tok sjansen og ble med – og skriver såpass geniale innlegg. Men vent litt… Hvis dette er en form for smisk, velger jeg heller Camillas rundstykker fremf… Eeey… «Rundstykker»… «genial»… Er det bare bestikkelser og smisk det går i hele veien?! :( Hva er det egentlig dere prøver på her? Skal jeg kanskje bare fortsette Glabladet selv!? :? ]

6. Hvorfor fortjener du å vinne? Hvordan vil du skille deg positivt ut fra de andre dersom du vinner?

Jeg har enda ikke funnet ut hva som er min ”nisje”, men jeg har en følelse av at jeg begynner å nærme meg. Jeg mener jeg fortjener å vinne fordi jeg har et ønske om å gi leserne nytt perspektiv på ting. Hvis jeg vinner, kommer jeg til å ha mye å bidra med, – jeg liker å tenke utradisjonelt (ikke nødvendigvis mene det fullt og helt), men et nytt perspektiv kan gi deg en bredere kunnskap om noe du allerede tenkte fra før.

[Sindre: Herlig å høre. Det er nettopp her jeg føler at vi har mye tilfelles!]

7. Jeg vet det er vanskelig å «gå der», men ta i betraktning et øyeblikk muligheten for at du IKKE vinner. Hvem av de andre i denne konkurransen syns du bør vinne og hvorfor?

Det tar jeg ikke som noe voldsomt nederlag. Det jeg opprinnelig ønsket, har jeg jo allerede oppnådd! Jeg har lært veldig mye, så uansett hva resultatet blir, ser jeg ikke det som noe tap. Jeg er meg uansett =)

Hvis jeg skulle nevne noen, må jeg si at jeg synes G543 er en verdig vinner. Jeg liker de temaene han har tatt opp, og han har også veldig fin flyt i språket.

8. Du liker åpenbart å skrive. Har du selv en blogg? (Hvis nei: Hvorfor ikke?)

Ja, jeg har en blogg! Bloggen fyller ett år 28.01.2010. Grunner til at jeg begynte å blogge er at;

 • Jeg kan oppdatere familie og venner på en mer effektiv måte enn før.
 • Jeg elsker å skrive.
 • Jeg elsker å ta bilder.
 • Jeg har et ønske om å inspirere andre.
 • Jeg ønsker å motbevise alle fordommer mot det å være ung mor (!)
 • Jeg tenker at blogging vil være en unik måte til å lære mer om meg selv.

Bloggen er for øvrig snart under oppussing! Noen flinke designerspirer som melder seg frivillig? Jeg har mange idèer fremover, så det er bare å følge med. Jeg oppfordrer alle som liker å skrive, til å begynne å blogge. Det har vært veldig givende for meg så langt. Bloggemarkedet vil bli større og større etter hvert som tiden går, og jeg tror det finnes mange ”skjulte” muligheter ved å begynne å blogge. Jeg hadde for eksempel aldri blitt med i ”glade Talenter” hvis det ikke hadde vært for bloggingen.

[Sindre: Det er helt riktig at blogging kan medføre mange fordeler man ikke engang tenker på når man starter opp. Les min artikkel «Blogging som springbrett til nye muligheter» for et innblikk i hva jeg mener. :) ]

Tusen takk for at du ble med på dette intervjuet, Melissa!

Legg igjen en kommentar