Intervju på Norske Plugins

I dag har Norske Plugins publisert et intervju med meg – som du kan lese nedenfor.

Her svarer jeg på om jeg forventer å bli tatt seriøst med min minimale erfaring, om musikken min, om law of attraction og om hvordan jeg har tenkt å gjøre Glabladet til en inntektsbringende kilde. Så, for de som vil vite hva jeg svarer på dette, besøk Norske Plugins!

***

Edit 28.03.2021 – Linkene til intervjuet er fjernet grunnet at siden ikke lenger eksisterer som den var. Derfor gjør vi det enkelt og limer det heller inn nedenfor:

FlashIntervju med : Sindre Låstad

Norske Plugins har intervjuet Sindre Låstad som driver Glabladet. Glabladet har som motto ‘gjør norge gladere – forhåpentligvis’ og Norske Plugins håper han får rett.

FlashIntervju med Sindre Låstad, Sjæfsredaktør i glabladet.

NP: Sindre. Du er en 23 år gammel arbeidsledig gutt som har gått fra en 40 prosent stilling på kiwi til å starte glabladet, hvor du forteller andre om hvordan de kan utvikle seg både på det personlige og økonomiske plan. Forventer du virkelig å bli tatt seriøst?

Sindre: Hehe, fair spørsmål. Jeg tror nok mange andre lurer på det samme. Men det er her jeg tror mange andre hopper til konklusjoner før de egentlig vet hva de snakker om. Når du vinkler spørsmålet på denne måten (det er forskjell på å være arbeidsledig og nettgründer), og tar med den utrolig irriterende detaljen jeg helst ikke vil forbindes med (40% stilling på Kiwi), så innrømmer jeg at det høres tvilsomt ut. Men Kiwijobben var bare min aller siste jobb. Før den hadde jeg hatt 3 vidt forskjellige fulltidsjobber. Dessuten vil jeg slå et slag for mange av de som sitter i en “lavmålsjobb”, som det tross alt er å sitte i en kasse, eller jobbe på en fabrikk. Folk er altfor rask med å dømme. Hvem har sagt at folk i kjipe jobber ikke har noe bedre å bidra til samfunnet med? Er man nødvendigvis “dum” fordi man har en dårlig jobb? Nei! Folk trenger å bli opplyst om mulighetene de har, og det var en av de viktigste drivkraftene bak å begynne Glabladet i utgangspunktet. Dessuten er jeg opptatt av å spre positivitet og artikler som handler om ting folk faktisk kan bruke, hvis de er villig til å gjøre noe med livet sitt. Ingen som leser dette nå kan si at de ikke har mer å lære. Man lærer nye ting hver dag, enten man vil eller ikke. Den eneste måten man ikke kan lære på, er å være dø. Så det er egentlig bare snakk om hvor villig folk er til å høre på en 23 år gammel nettgründer uten så mye erfaring.

Jeg vil forresten si litt mer om dette med erfaring. Jeg syns det norske samfunnet har gått på en smell når de skal måle personers egenskaper opp mot karakterer (tall), fremfor personlighet. Selv uten erfaring kan man ha noe å bidra med. Folk må bli flinkere til å tenke nytt og annerledes. Jeg har ikke noe erfaring med å drive et eget firma (startet mitt eget i januar 2008), men jeg har lest og hørt nok til å skjønne at man bør starte for seg selv hvis man vil ut fra en kjip jobbsituasjon. Jeg tror de fleste andre som gruer seg til jobben, drømmer om å kunne være sin egen sjef, ta fri når man vil, kanskje få til et passivt inntjeningssystem sånn at man kan tjene penger når man sover, spiser, er på ferie eller tørker seg i r#%”@!! Og dette vil jeg lære folk om på Glabladet. Jeg tjener selv penger mens jeg gjør alt annet enn å jobbe, og jeg kan slå fast at det er en behagelig situasjon å være i!

NP: Målet ditt med glabladet, foruten å lære folk de mange muligheter de har, er å tjene penger på bloggen. Kan du si noe om hvordan det har gått så langt og om fremtidsplanene du har for å ekspandere inntekten?

Sindre: Så langt er det bare gladnyheter å melde på dette området. Glabladet ble opprettet 1. februar, og 11. februar hadde jeg endelig fått på plass Google-annonser (Adsense). Dette medførte at jeg ved utgangen av februar klarte å tjene 150 kr, kun ved å skrive artikler på Glabladet. Selv om dette er et lite beløp, var det mer enn jeg hadde forventet. Men så kom mars. Og innen den tid hadde jeg begynt å selge annonseplasser for “hvem som helst”. Dermed solgte jeg annonseplasser til 2 aktører, for 800 kroner på kort tid, og lagt sammen med inntjeningene fra Adsense, endte beløpet på ca. 1200 kroner. Altså en inntektsøkning på 800%! Hvor mange arbeidstakere der ute kan skryte av et lønnspålegg på 800% egentlig?

Picxx, hører du noe? Syns det ble stille her, jeg.

Nå står april for tur, og jeg har i tillegg til de muligheter som finnes fra før, opprettet en donasjonsfunksjon. Dvs. at hvis noen liker innholdet mitt såpass godt, eller syns jeg gjør en god jobb med å opplyse folk om deres muligheter, og sette et eksempel for andre, er de velkommen til å donere en slant til Glabladet.

Jeg tenker som så at “Hvis jeg kan klare å tjene X den ene måneden, kan jeg ikke da klare å tjene XX den neste?”. Altså fordoble det. Løsningen må jo ganske enkelt være å gjøre mer av det samme. Er jeg litt heldig, begynner folk etterhvert å anbefale Glabladet til andre, sånn at trafikken øker på den måten også. Bloggrevyen og Kudos er for folk uten ambisjoner. Skal man virkelig tjene penger, må man tenke større, mye større. Det kan være greit å anbefale sitt eget innlegg på disse stedene i begynnelsen, men når tiden er inne kommer ikke jeg til å fortsette med dette. Av én enkel grunn: Det kommer ikke til å være nødvendig.

NP: Jeg har også fått nyss i at du har gitt ut ett album under artistnavnet ‘corwana’. Er dette rett og slett bare for å trekke babes?

Sindre: Hehe, jeg kan trøste deg med at albumet ikke har trukket en eneste babe. Det er stort sett bare gutter i USA som har kjøpt det. Og jeg har den baben jeg trenger her, så jeg lider ingen nød! ;)

Musikkproduksjon er gøy. Jeg har holdt på med dette siden 2001. Det var faktisk iveren etter å få gitt ut et album som spilte en avgjørende rolle for at jeg er der jeg er i dag. Jeg ga nemlig ut albumet som en uavhengig artist, og jeg fikk smaken av hvordan det var å tjene penger på noe jeg hadde gjort tidligere. Suksessfulle musikere, forfattere, regissører, kunstnere og firmaeiere har det veldig greit på denne måten. De fortsetter å håve inn gryn for ting de gjorde for flere år siden.

Jeg konkluderte med at denne formen for inntjening er den mest geniale av dem alle. Jeg kan ikke finne meg i at en arbeidsgiver skal bestemme nøyaktig hva en time av mitt liv skal være verdt. Og jeg kan ikke skjønne hvordan folk flest kan finne seg i dette heller. Dessverre er altfor mange livredde og tør ikke å ta sjanser i livet. Folk er avhengig av trygghet. Men, jeg prøver å få den til å skjønne at trygghet er en illusjon. Den dagen arbeidsgiveren kommer med oppsigelsen i hånden, hvor ble det da av tryggheten?! Ikke utsett livet ditt; gjør det som føles riktig for deg her og nå!

NP: Jeg har lest om ‘law of attraction’, men ikke så mye at jeg egentlig skjønner hva det innebærer. Kan du ved hjelp av tre korte setninger forklare oss hva denne loven egentlig innebærer?

Sindre: Ja, dette skriver jeg mye om på Glabladet. 3 setninger blir vanskelig, men skal prøve å være kort og lettfattelig. På norsk heter det “loven om tiltrekning”. Tanken bak det hele er veldig enkel: Du tiltrekker deg det du tenker på.

…Så tenker du deg om, og syns kanskje ikke dette stemmer helt. Du fikk jo ikke den lønnsforhøyelsen eller den lekre damen du så på gaten forleden.

Vel, tingen er at det skjer etter en viss tid. Man får selvsagt ingenting rett opp i fanget, og jeg tror det er her mange skeptikere misforstår. Man må ta initiativ til de rette tankene, og deretter handlingene selv. Nytter ikke å bare sitte og vente.

Det handler om å styre tankene inn på riktig frekvens. De som tenker at de ikke tror på den slags mumbo jumbo, har stilt inn tankene på “alt-som-høres-for-godt-til-å-være-sant-ut-er-nok-for-godt-til-å-være-sant-frekvensen”, som er frekvensen alle skeptikere lever med, og frekvensen som sikrer deg et liv uten særlig suksess.

Det handler om intensjoner og manifestering. Et lite eksempel: Tenk deg at du våkner opp en dag, og har til intensjon å se en blå fjær i løpet av dagen. Vel, du sitter og venter, går kanskje ut en tur, men ingenting skjer. Har du da gjort alt i din makt for å se en blå fjær? Nei. Du kunne bare ha Googlet et bildesøk på “blue feather”, og vært ferdig med den saken. Neste.

På samme måte, dersom du sier du skal tjene 1 million det kommende året, er du nødt til å gjøre alt i din makt for å oppnå dette. Man kan ikke tenke seg til 1 million ved å sitte foran TV’en. Da må man i så fall ha ordnet seg en genial måte å tjene passive penger på. Poenget er: Ta de handlinger som er nødvendig for å oppnå dine intensjoner. Å tenke “Yeah right, jeg kommer aldri til å tjene 1 million på et år”, er feil innstilling. Så enkelt er det.

Du kan ikke være “realist” samtidig som du prøver å manifestere dine intensjoner. ;) Du må våge å tenke større. Jeg håper dette forklarte en del for de som ikke helt fatter hva det går i.

En stor takk til Sindre som på stående fot tok oppfordringen og svarte sporenstreks på alle spørsmål fra Norske Plugins. Om du har ønsker for hvem jeg bør intervjue i fremtiden, legg gjerne igjen en kommentar under.

Linker relatert til Intervjuet:

Glabladet : Glabladet.no
Corwona album : Corwona – ‘Free youre mind’
Kjøp Corwona med ‘free youre mind’ via iTunes her!

Legg igjen en kommentar