Jeg elsker meg selv

Hva er det som feiler deg nå da Ole? Du er da ikke så selvopptatt og egoistisk at du kan starte en tekst med en slik overskrift. Hvor er det blitt av den ydmyke og trivelige fyren som jeg likte så godt fra før?

Greit, Mr. Jantelov! Jeg likte ikke den ydmyke fyren, han likte ikke meg, og nå er han ”ditcha”. Den nye personligheten er en selvsentrert, egoist, med et medlemskap i Facebook-gruppa ”Fuck janteloven”, og elsker meg overalt på jord!

Ok, det får være månedens oppdatering av min egen personlighetsstatus. Jeg skal innrømme at jeg skjemmes litt av å starte med en slik overskrift, og i tillegg åpne meg opp til venner og bekjente på Facebook med å poste: ”Ny tekst på Glabladet skrevet av Ole: Jeg elsker meg selv”. Men venner eller ikke venner fortsett og les! Dette blir ikke en stor skrytetekst som skal fortelle dere hvor enestående jeg er, selv om jeg må innrømme at jeg ville vært litt av en ”catch”. ;) Ok, nok skryt.

Teksten kommer til å handle om hvorfor man skal sette pris på seg selv, og hvilke fordeler dette kan gi i livet! Så i bunn og grunn er dette en ren veldedighetstekst, som stiller opp med tekniske virkemidler og forklaringer som kan hjelpe dere til å tenke i nye baner.

Hvorfor skal man elske seg selv?

For å like seg selv, er man nødt til å ha det bra både fysisk og psykisk. Man er avhengig av å være glad i seg, for å utvikle et meningsfullt og godt forhold til andre mennesker. Viss du ikke elsker deg selv, er det heller ingen grunn til at noen andre skal like deg.  Liker du din egen person, vil det være mye lettere å finne glede innenfra som du kan dele med andre. Har du ikke omsorg for deg selv, vil du aldri få overskudd til å være noe for folk i rundt deg. En som er glad i seg, vil lett glede andre.

I filmen Gladiatoren møter vi keiseren Commudus, som er et prakteksempel på hat i mot seg selv. Hvis dere ikke husker hvem det var, er det han som drepte sin far, og tok over kongeriket. Han løper rundt i hele filmen med hat til gladiatoren Maximus, resten av folket, og seg selv. Mordere, mobbere og voldsmenn er som regel ikke så fryktelig glad i sitt indre jeg. Det gjør at de heller ikke blir spesielt glad i andre. En som hater seg selv, vil ikke finne kjærlighet innenfra til å dele med resten av verden.

Bli kjent med deg selv

For å bli glad i deg, er du også nødt til å bli kjent med deg selv. Hva kan du forbedre? Hva er dine styrker? Hva kan du gjøre for å finne den indre roen? Det er utrolig mye som bor i hvert et menneske. Dessverre er det så utrolig lite folk som viser nysgjerrighet for å finne det vidunderlige i seg. Folk vet utrolig godt hvordan sin egen bil, datamaskin og andre tekniske avanserte maskiner fungerer. Menneskene har jo så store kunnskaper at de kan få en tung gjenstand til å fly til månen. Det er merkelig at fåtallet har interesse for hvordan man programmerer sin egen hjerne på best mulig vis. Vi vet verken hvordan vi kommuniserer med vårt indre, eller hvordan vi kan bruke potensialet som bor i hjernen. Rockestjerner, komikere, skuespillere og folk som blir elsket av hele verden har også depresjoner, rusproblemer og psykiske vansker. Grunnen til dette er at de ikke har stor nok kjærlighet for seg selv. Det hjelper ikke å bli elsket av andre, så lenge du ikke blir elsket av deg selv.

Ettersom du er en leser på Glabladet, er det stor sannsynlighet for at du er ute etter å vokse som person. Å vokse gir indre glede. Gi skryt til deg for at du leser denne teksten. Si: ”Jeg er spesiell og flink som er ute etter å bli en bedre person.” Gi ros til deg selv hver dag! Den indre stemmen som skryter gjør det lettere å komme i godt humør, og sette pris på deg! ”Du er flink Ole som har skrevet en tekst om hvor glad du er i deg!” Jeg føler meg bedre allerede! Bruk navnet ditt under selvskryt. Det føles godt, og det er den vakreste lyden i verden. Alt for mange kritiserer seg selv hele tiden. Leter du etter positive ting, er jeg sikker på at du finner noe. Det var alt for i dag.

Love me

Egoisten Ole ;)

Legg igjen en kommentar