Julekalender #13: Bloggsuksess uten å blogge

Bak luke nr. 13 skjuler det seg en inspirerende påminnelse om at passiv inntekt fortsatt er fullt mulig.

I november hadde jeg bloggepause. Jeg skrev kun ett innlegg som informerte om nettopp den pausen. I kommentarfeltet til det innlegget sa jeg at jeg kunne se på det som et eksperiment for å finne ut hvor mye det var mulig å tjene på Adsense uten å løfte en finger. Dette var ikke formålet med pausen (den var nødvendig av andre grunner), men det var en fin anledning til å finne ut hvor mye avkastning den investerte tiden i nesten 2 års blogging kunne gi, uten å gjøre noe annet enn å la siden ligge åpen for trafikk.

Og mine damer og herrer, her er resultatene. Jeg presenterer herved den første «inntektsrapporten» på over et år:

  • Adsense: Litt over 1000 kroner
  • Div. affiliateprogrammer: Ca. 1500 kroner
  • Private annonsører: Ca. 1700 kroner

Alt i alt tjente jeg ca. 4200 kroner på tidligere arbeid. Adsense presterte bedre enn på flere måneder og jeg hadde forøvrig ingen «kunder» som jeg hjalp med WordPress-relaterte ting eller annet frilansarbeid denne måneden, som jeg pleier (dette tok seg dog opp igjen med en gang jeg begynte å blogge igjen, så jeg lider ingen pengenød i desember heller).

Dette er selvsagt ingen inntektsrapport å «skryte» av, 4200 kroner er tross alt ikke mye penger i seg selv. Men poenget her er å vise at det går an å tjene penger uten å gjøre noe, så lenge du HAR gjort noe. Dette funker dårlig i de fleste vanlige jobber, men er fullt mulig på internett. :)

Som jeg har sagt en del i det siste er det ikke lenger blogging som er «hovedinntektskilden» min, men jeg fortsetter å blogge likevel. Og skulle jeg trappe ned er det greit å vite at jeg har et lite maskineri her på Glabladet som tusler og går uten at jeg trenger å gjøre noe, og dermed tjene en 100% passiv inntekt i tillegg til det andre jeg gjør.

Dette er altså mulig med en blogg som har vært jobbet med i nesten 2 år. Én blogg. Men hva hvis jeg hadde flere? Okey, det skal godt gjøres å holde liv i flere blogger på samme måte som jeg har gjort med Glabladet, med flittige oppdateringer av innholdsrike, tankevekkende og gjennomførte innlegg. Men det er faktisk en ganske tungvint måte å gjøre det på.

Hva hvis det fantes en lettere måte…? Kanskje det finnes? En av de mange tingene jeg kommer til å prøve meg på fremover er å bygge små nisjesider som promoterer et eller flere bestemte produkter innen en spesiell nisje. Da kan jeg satse på å få gode plasseringer i søkemotorer og dermed dra trafikk automatisk, men dette kan ofte være vanskelig, spesielt innenfor felter hvor det er mye konkurranse. Derfor kan det også være et alternativ å benytte Adwords, Facebook Advertising eller lignende PPC (pay per click)-kampanjer.

Det sier seg nesten selv at hvis man skulle klare å lykkes med noe sånt, og i tillegg tenker «utenfor Norges landegrenser», kan resultatet bli meget innbringende. Men det er som oftest lettere sagt enn gjort, og blir litt som å spille Lotto. Du må mest sannsynlig prøve og feile mye før du endelig får litt igjen får strevet. Og når det skjer, er det ikke sikkert det blir så mye. Men så må man altså delta for å i det hele tatt vinne. Og hvis premien er en stabil inntekt som lar deg slippe et A4-liv i en vanlig jobb, skulle det vel være verdt det? Jeg vet det er for meg!

Gründerlivet er gøy. Selv om det ikke alltid er like innbringende i starten. Jeg vet at jeg kommer til å få «jackpot» før eller siden, så lenge jeg fortsetter som nå og ikke gir meg. Det vil de fleste som ikke gir seg. Så lenge de har et snev av fantasi samt evne til å gjennomføre noe.

***

Nå er det bare 11 dager igjen! :)

Legg igjen en kommentar