Julekalender #16: Alle er «eksperter»…

…men ikke alle vet hva de snakker om! Og bak luke nr. 16 i kalenderen vår, ligger det en påminnelse om noe vi alle burde være flinkere til å huske når vi skal ta et valg. For hvem er det vi henvender oss til for å fortelle om de nyeste idéene og innfallene våre? Jo, som oftest er det våre nærmeste. Men husk at dine nærmeste er mest sannsynlig ganske lik deg selv der du er nå, og de kan dermed bidra til å holde deg tilbake, slik at du ikke tør å satse for deg selv. Du er så god som de menneskene du omgås…

Dagens oppfordring går som følger:

~ «Lær fra de som allerede har suksess innenfor feltet du er interessert i, og ignorér meningene til de som ikke engang har prøvd.»

Jeg sier ikke at du skal ditche familie og venner og bli en egoistisk drittsekk. Bare vær bevisst på at dine nærmeste faktisk vil det beste for deg. Dessverre vises dette ofte i form av at de er langt mindre entusiastiske til en idé som deg. Dette kan ha med å gjøre at de ikke ser for seg hvordan de selv skulle ha klart det og dermed ikke tror at det vil være en god idé for deg heller.

Dine nærmeste vet kanskje ikke like mye om temaet som deg og de har kanskje ikke engang hørt om at det du foreslår kan være mulig, eller hørt om de du har blitt inspirert av. Du vet dermed mer enn dem og derfor kan du ikke egentlig forvente så mye støtte hvis du kommer fra en gjennomsnittlig skeptisk, norsk familie. Selv om det hadde vært flott hvis alle kunne vært flinkere til å oppmuntre hverandre, er ikke dette alltid realiteten.

Hvis du vil lese mer om dette anbefaler jeg følgende innlegg:

***

Nå er det bare 8 dager igjen! :)

Finn ut hvordan du kan vinne gratis medlemskap til min nye medlemskapsside som kommer på nyåret – ved å kommentere på Glabladet. Hvis du vil ha enkel og forståelig hjelp til å komme i gang med blogging og lære alt det grunnleggende du trenger å vite samt lære hvordan du kan tjene penger på blogging, MÅ du få med deg dette kurset! Det vil ikke være gratis men DU kan altså vinne gratis medlemskap! Les mer her.

Legg igjen en kommentar