Julekalender #21: Kjærlighetens galskap

Det sies at grensen mellom å være genial og å være gal er veldig tynn. Jeg tror det er en sannhet i det. Smarte mennesker har ofte mye på gang i hodet og kan fremstå som «rare» i sosiale sammenhenger, mens mindre intelligente mennesker ikke kan noe særlig annet enn nettopp å være sosial, dermed har de ofte større sosial intelligens. Jeg generaliserer litt her, men dette ser ut til å være hovedregelen for de fleste.

Men hvis det er én fellesnevner for både smarte og dumme folk, er det at når det kommer til kjærlighet, kan vi alle krysse grensen over til noe som ligner mest av alt på galskap for enhver utenforstående som ikke er smittet av «kjærlighetsviruset». Vi kan bli villige til å gjøre «hva som helst» for våre kjære, og miste evnen til å tenke rasjonelt.

Et eksempel på dette kan sees i filmen Troja, hvor to selvopptatte, unge turtelduers «forbudte» kjærlighet fører til en episk krig med masseslakt og elendighet. Nå hadde sikkert den krigen funnet sted uansett pga. griske konger, men likevel burde det gå an å tenke på andre enn seg selv i en sånn sammenheng.

Tenk over det selv. Hva er det mest sinnssyke, merkelige, absurde du har gjort pga. kjærlighet? Åh, kom igjen. Du har helt sikkert mange eksempler. Ta meg f.eks. Jeg flyttet til Drammen…! Hva kan jeg si…? Jeg tenkte ikke klart. :)

I den siste Matrix-filmen sies det godt:

~ «It is remarkable how similar the pattern of love is to the pattern of insanity.» – Merovingian, The Matrix Revolutions

Les også:

***

Nå er det bare 3 dager igjen! :)

Finn ut hvordan du kan vinne gratis medlemskap til min nye medlemskapsside som kommer på nyåret – ved å kommentere på Glabladet. Hvis du vil ha enkel og forståelig hjelp til å komme i gang med blogging og lære alt det grunnleggende du trenger å vite samt lære hvordan du kan tjene penger på blogging, MÅ du få med deg dette kurset! Det vil ikke være gratis men DU kan altså vinne gratis medlemskap! Les mer her.

Legg igjen en kommentar