Julekalender, ellevill konkurranse og verdifulle premier!

La det bare være sagt: Glabladet hadde tatt pause, jeg jobber på spreng med andre prosjekter og jeg hadde ingen planer om å starte bloggingen igjen før nærmere midten av desember. Det nye designet som jeg har lovet er heller ikke på plass enda, så poenget mitt er at dette er et ekstremt spontant påfunn.

I dag våknet jeg nemlig opp med en følelse av at jeg MÅTTE lage en julekalender. I fjor var ikke dette aktuelt da jeg måtte bruke førjulstiden på å flytte fra en stygg by til en pen by. :)

Og i år hadde jeg opp til knærne med andre ting på gang, så tanken slo meg ikke… før i dag, 1. desember! Men nå er altså Glabladet endelig på banen med en julekalender samt konkurranse du ikke har sett maken til i hele galaksen kalt Melkeveien!

Julekalenderen

Julekalenderen vil ganske enkelt bestå av et innlegg med et sitat, visdomsord, tips eller råd i typisk Glabladet-ånd. Hver dag mot julaften kan du gå inn her og lese et nytt lite, inspirerende innlegg som forhåpentligvis vil gjøre dagen din lysere og bedre på et vis.

Jeg gjør det på denne måten for å ta en slags siste oppsummering av Glabladet som du kjenner det. Glabladet 2.0 vil nemlig se ganske annerledes ut, både designmessig og innholdsmessig. Den planlagte relanseringen utsettes dermed til slutten av måneden – eller kanskje vi sier 1. januar. Det passer jo sykt bra. :)

Okey, det var julekalenderen. Men hva går konkurransen ut på? Og ikke minst…

Hva kan man vinne?!

Vel, sponsorer… Leser dere dette? Dette er en UNIK mulighet for dere til å få økt oppmerksomhet rundt virksomheten. De sponsorer som måtte melde seg frivillig til å bidra med en premie til denne konkurransen vil nevnes i hvert innlegg i julekalenderen f.o.m. datoen de henvender seg. Så ta kontakt.

Men uansett har jeg en premie på lur. En premie til en verdi av flere tusen kroner! Det er på tide å introdusere deg for et av mine lenge planlagte prosjekter som jeg nå, så vidt, er i gang med!

Hvis du går med en blogger i magen, eller hvis du ønsker å ta den strevende bloggen din til det neste nivået, har jeg kanskje svaret på dine bønner! Jeg er i gang med en medlemskapsside som hjelper deg med alt fra hvordan du kommer i gang med blogging, til hvordan opprettholde en suksessfull blogg og tjene penger på den. Et program hvor jeg deler alt jeg har lært i løpet av mine snart to år som blogger.

Jeg har gått med denne idéen siden i mai. Jeg ser stadig rundt meg at nye bloggere starter opp, bare for å gi seg like fort. De lar seg inspirere av meg og andre som både lykkes med blogging og lever av blogging, bare for å innse at det var mye vanskeligere enn de trodde.

Programmet vil bestå av videoer og enkle forklaringer som alle kan forstå – ikke noe komplisert geek-snakk. Medlemskapspris vil være kr. 375,- pr. mnd. og innholdet er strukturert slik at det ikke varer lenger enn 6 måneder. Deretter vil man for alltid ha tilgang til alt sammen (inkl. oppdateringer).

Så her er dealen (så langt):

3 vinnere får gratis tilgang til denne siden, alle videoene og modulene.

Dessuten:

2 vinnere (av de som har en blogg eller nettside) får et gratis review av meg på 500-1000 ord – verdi kr. 1000,-! Jeg vil bl.a. komme med forslag til hvordan jeg tror du kan forbedre bloggen. Ikke bare kan dette hjelpe deg med å forbedre bloggen din – det gir deg økt eksponering også!

Konkurransen

Konkurransen er selvfølgelig tett knyttet opp mot julekalenderen. For å delta i «konkurransen» trenger du ganske enkelt bare å kommentere innleggene. Det er regelen for å delta. Den eneste måten jeg kan vite at du vil være med i konkurransen, er at du skriver kommentarer på Glabladet i desember. That’s it.

Det kommer til å bli så livlig her i desember at selv om du ikke skulle vinne, vil ikke dine anstrengelser nødvendigvis være forgjeves! Jeg har gjenopprettet en plugin på en gunstig plassering i sidemenyen som viser en liste over de 10 mest ivrige kommentatorene og som linker direkte tilbake til deres blogg (hvis den finnes). Så her skulle du få bra uttelling uansett!

Den overraskende vrien

Har du ikke en blogg kan du se bort fra denne vrien.

Det er en vri for de som allerede har en blogg: Hvis du vil delta i konkurransen og allerede har en blogg må den første «kommentaren» komme i form av en trackback fra din blogg. Hvis det hørtes vanskelig ut, fortvil ikke. Alt du trenger å gjøre er å skrive et innlegg på bloggen din hvor du forteller om denne konkurransen.

Ganske enkelt inkluder den følgende teksten:

Sindre fra www.Glabladet.no har startet en julekalender og en ellevill konkurranse hvor han gir bort premier til en verdi av tilsammen 8750 kroner!!! Bloggen hans inneholder bl.a. mange gode tips til å tjene penger på blogging og han har kommet opp med en konkurranse som tar hensyn til alle som deltar, selv om de ikke vinner!

HTML-versjon klar til å kopieres direkte inn:

Sindre fra www.Glabladet.no har startet en julekalender og en ellevill konkurranse hvor han gir bort premier til en verdi av tilsammen 8750 kroner!!! Bloggen hans inneholder bl.a. mange gode tips til å tjene penger på blogging og han har kommet opp med en konkurranse som tar hensyn til alle som deltar, selv om de ikke vinner!

Du kan selvsagt skrive hva du vil før og etter teksten ovenfor, men du må inkludere linkene og teksten akkurat som den er.

Slik limer du inn HTML-koden korrekt i bloggen din:

 1. Okey, kopier HTML-versjonen av teksten ovenfor.
 2. Gå til vinduet hvor du skriver ditt innlegg.
 3. Sørg for å bytte til HTML-visning før du limer inn koden. I blogg.no skal det være en knapp hvor det står «HTML av/på» like under tekstfeltet. Trykk på den én gang. I WordPress er HTML-knappen øverst til høyre i tekstfeltet. Noe lignende finnes trolig på de andre bloggplattformene.
 4. Hvis alle de fancye funksjonene forsvant fra vinduet og alt ser kjedeligere, gråere og kanskje mer rotete ut, har du valgt riktig visning. Kopier inn koden der du ønsker i teksten.
 5. Publiser.
 6. Gå til innlegget på selve bloggen og sjekk at linkene faktisk fungerer som de skal. 

All right? Have fun, folks!

Andre vilkår:

 • Konkurransen starter 1. desember og varer til 24. desember. Vinnerne vil bli trukket kort tid etter.
 • Hvis/når flere sponsorer melder seg med flere premier vil det bli flere vinnere! Nye, egne blogginnlegg vil postes for hver nye sponsor og premie, så du er oppdatert.
 • For å kvalifisere for en av de 5 hovedpremiene må du ligge på topp 10-listen over «Månedens lesere» i høyre sidemeny.
 • Hvert julekalender-innlegg må ha minimum 15 kommentarer (innen konkurransens slutt) for at konkurransen skal være gyldig. Samtidig kan ikke kommentarene bare bestå av enkle fraser som «bra innlegg, helt enig». Du må skrive noe om hva som er bra eller hvorfor noe er bra. Ofte oppstår det små diskusjoner på naturlig vis og da går kommentarene av seg selv.
 • For deltagerne med blogg: Bloggen må være en ekte blogg, ikke noe som er lappet sammen kun for å delta i denne konkurransen. Har du flere blogger skriver du innlegget på den du bruker mest.
 • Jeg kan ikke nekte folk å kommentere eldre innlegg i denne perioden, så hvis du vil ta opp kampen med noen, er dette et alternativ.
 • Jeg forbeholder meg retten til å avvise spam og upassende/dårlige innlegg.
 • Vær oppmerksom på at det kan ta litt tid før dine kommentarer og trackbacks vises på Glabladet fordi alt må godkjennes manuelt før det publiseres. Dersom din trackback ikke ser ut til å ha kommet frem selv om andre kommentarer har blitt godkjent siden sist, kan du skrive en kommentar hvor du forteller at du har skrevet innlegget og linker tilbake til det manuelt.
 • EDIT 02.12.09: Siste frist for å delta i denne konkurransen er 12. desember, halvveis til julaften. Alle «nye» kommentatorer i desember som først poster 13. desember eller senere, vil ikke kunne delta i denne konkurransen. Dersom du er interessert i å bli med bør du begynne NÅ hvis du skal ha en fair sjans, både mot de andre og innen fristen.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar