Kan man overføre innhold fra Blogspot til WordPress?

Veldig mange har i årenes løp spurt meg om det er mulig/enkelt å overføre innhold fra sin gamle Blogspot-blogg til en eventuell ny WordPress-blogg. Og svaret er: Ja. Denne prosessen skal visstnok være så enkel at du nesten kan gjøre det med hendene bundet bak ryggen. :)

Det første du gjør, er å opprette din nye WordPress-blogg. Når dette er gjort, logger du deg inn på Kontrollpanelet (Dashboard), klikker på Verktøy (Tools) og velger “Importer” (Import). Her kan du overføre innlegg fra diverse andre bloggtjenester, deriblant Blogger (som, etter hva jeg har forstått, er det nye navnet på “Blogspot”).

Den nøyaktige prosessen videre har jeg aldri selv vært gjennom, men etter å ha pekt mange andre kunder i denne retningen, har jeg aldri fått noen henvendelser om at noe har gått galt, så jeg antar at dette fungerer. Det viktigste er at man får overført alle innlegg, kommentarer, bilder og div. innstillinger til WordPress automatisk, uten å måtte gjøre dette manuelt… Og dette kan du altså gjøre via WordPress’ import-funksjon.

Noen har også spurt meg om man kan overføre fra Blogg.no til WordPress like enkelt. Jeg har lest litt forskjellig, og det skal visstnok gå an, i følge noen, mens andre mener at dette ikke er like enkelt. Jeg har overhodet ikke peiling. Jeg har aldri hatt noe med Blogg.no å gjøre. Hvis noen som leser dette vet noe, så hadde det vært kjempefint om dere sa fra i kommentarfeltet. :)

Hvis noen har erfaringer med å overføre fra Blogspot til WordPress hører jeg gjerne fra dere også.

Uansett, det er et klokt valg å bytte fra amatørløsningene til noe proffere og mer stabilt, som du kontrollerer 100% selv, på eget domene! Gratulerer med beslutningen og lykke til! :D

Legg igjen en kommentar