Kiwi-raidet

Som tidligere ansatt på en Kiwibutikk, kjenner jeg selskapets regler og retningslinjer inn og ut. Og folk utnytter faktisk garantiene for det de er verdt. Derfor har jeg selv vært på utkikk etter utgåtte varer og dårlig frukt og grønt i det siste. Det beste «kuppet» mitt så langt var da jeg fant 3 stygge paprikaer i grønnsaksdisken på den lokale Kiwien her. Da fikk jeg dobbel pris tilbake, og kunne cashe ut 46 kroner fra kassen til Kiwi. :)
Kiwis frukt og grønt-garanti sier at man får dobbel pris tilbake dersom man ikke er fornøyd. Datogarantien lyder som følger: Finner du en vare som går ut på dato i dag eller i morgen, får du varen gratis. Men er varen gått ut i går, og de ikke har en tilsvarende vare, vil du få varens beløp i kontanter. Det er dette Kiwi-Bob tjener store penger på.

Mitt pinglete paprikakupp er faktisk ingenting å skryte av. En gang jeg satt i kassen, var det noen karer som hadde funnet noe gyselig stygg, væskende og illeluktende frukt, som de fikk over 200 kroner for! Og den følelsen av å se folk stikke ut med penger fra Kiwi, fullt lovlig, var faktisk en av grunnene til at jeg fikk lyst å slutte. De tjente jo nesten mer på det lille grønnsakskuppet enn jeg gjorde for å jobbe og slite en hel dag for luselønn i min 40%-stilling.

Og Kiwi-Bob har dessuten gjort dette til et levebrød. I 2007 tjente han 240 000 skattefrie kroner på dette! Tenk å kunne gå fra Kiwi til Kiwi og få ut opptil flere tusen kroner (på gode dager), kun ved å finne utgåtte varer?! Skattefritt! Fyren er genial. Kiwi-Bob er virkelig et sant idol. :)

Se Ylvis-brødrene sitt intervju med Kiwi-Bob på Norges Herligste her:

For noen uker siden prøvde jeg en hel dag som Kiwi-Bob. Eller Kiwi-Sindre da. Jeg busset rundt i Drammen og besøkte alle Kiwibutikker jeg så. Jeg hadde et mål: Finne utgåtte varer, og tjene haugevis med penger. Faktisk var jeg innom hele 6 forskjellige Kiwi’er den dagen. Resultat? Null og niks. Jeg fant ingenting. Jeg prøvde virkelig. Jeg så etter alle typer varer. Scannet meg nøye gjennom alle kjøledisker, tørrvarer, drikkevarer… Til undrende og tvilsomme blikk fra de ansatte. Ingen hell. Det var faktisk veldig demotiverende. Jeg hadde skikkelig tro på at jeg skulle finne noe. Jeg kastet altså bort en hel dag på dette tullet. Sterkt inspirert av Kiwi-Bob sine metoder. Faktisk hadde jeg tatt med penn og papir også, akkurat som Bob’en.

Det eneste jeg merket meg var en haug med melkesjokolader som snart gikk ut på dato. Og dette var faktisk på den lokale Kiwi’en. Disse holdt jeg øye med en stund, og det så ut til at jeg skulle klare å stikke av med de. Men den gang ei, like før datoen var der, var sjokoladene fjernet. De Kiwi-ansatte hadde gjort jobben sin.

Like etter så jeg en haug med tortillachips som snart gikk ut. Men, som sist, ble også disse fjernet i tide. Hellet så ut til å være alt annet enn tilstedeværende. Helt til i går…

Jeg var og handlet sammen med Renate. Vi var på vei til kassen. Men plutselig fikk jeg lyst på dip og potetgull, så jeg gikk for å kjøpe dette. Og idet jeg skulle til å ta en pose med potetgull, ser jeg datoen på posen, et lys faller ned fra himmelen og et englekor synger «Aaaaaaaaa….» – 02.04.2008. Endelig, endelig var det min tur! Woohoo!

potetgull.jpg

De hadde faktisk to kasser med chips som gikk ut på dato «i morgen», og jeg fant meg en vogn og slengte oppi 14 pakker! Gikk glad og fornøyd til kassen, hvor kassereren sperret opp øynene, så oppgitt ut, og sa: – Jaja, du får spise dem med dip, da… :roll:

– Hell yeah, svarte jeg, og stakk, med et stort glis om munnen. :)

Egentlig er jeg veldig nøye på holdbarhetsdatoer. Jeg mener, det er jo en grunn for at de er der. Men, chipsen var god som (potet)gull, den. Hadde aldri i livet merket forskjell dersom jeg ikke visste om datoen. Tror nok den kan holde seg i flere måneder enda, så det skal ikke bli noe problem å bli kvitt posene. Blir jo kanskje litt lei potetgull da, men…

Naboene våre fikk 4 pakker, så da sitter vi igjen med 10. Forresten, noen lesere som vil ha potetgull? Legg igjen en kommentar, eventuelt kontakt meg, så finner vi frem til en løsning! Dette smaker helt seriøst like godt som når det er ferskt ute av potetgullfabrikken! :lol:

Yesyes, flere interessante historier fra Kiwi eller andre butikkbesøk? Del de gjerne i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar