Kjøpte meg Mac i dag!

Da har denne gutten offisielt gått over til Mac. Jeg har i en lenger tid hatt lyst på min egen bærbare data, og tenkte i første omgang på å kjøpe en sånn mini-PC, som er grei å ta med på reiser. Men så fikk jeg lyst på Mac i stedet. Jeg har hørt mye bra om Mac, og dessuten syntes jeg Macbook-maskinene er ganske så lekre. Og når andre har klart overgangen fra PC til Mac, så kan vel jeg?

Faktisk begynte min «datakarriere» med en Macintosh min far fikk gjennom jobben i 1997. Men den kunne ikke akkurat brukes til så mye, og varte ikke så lenge heller. Husker ikke om det var fordi den sa «takk for meg» eller om vi bare ikke gadd å bruke den mer. Det var først når min far fikk en Windows-PC gjennom jobben i 2000 at jeg virkelig begynte å bli litt aktiv på data.

Så på en måte er jeg tilbake der jeg startet. Dette er det første innlegget jeg skriver fra Macbooken min, og jeg må si at inntrykket så langt er meget godt. Det er i all hovedsak denne maskinen jeg kommer til å blogge fra fremover, men jeg har selvsagt min gode gamle, stasjonære Windows-PC fremdeles, som jeg kommer til å benytte i blant, og spesielt når jeg skal lage musikk.

Jeg tror denne Macbooken egner seg svært godt til blogging i hvert fall. Lett å ta med seg, 13,3″-skjerm, og en fryd å jobbe med. Absolutt ingen støy heller. Og internettoppkoblingen var bare å trykke på en knapp! Den fant det trådløse nettverket og koblet seg til uten anstrengelser.

Faktisk var det Matrix (-og Windows)parodien jeg postet i dette innlegget som gjorde meg oppmerksom på hvor mye krøll det faktisk er med Windows, og at det kanskje er på sin plass å prøve noe annet enn det «alle andre» gjør – som er stort sett det jeg anbefaler i alle andre sammenhenger her på bloggen. :)

Det er absolutt litt å sette seg inn i for en som har brukt PC med Windows i 9 år, men jeg har allerede lekt meg et par timer, og begynner å finne ut av ting allerede. Litt uvant i starten vil det nok vær for noen og enhver, men jeg har en følelse av at dette kommer til å være vel verdt overgangen. Og nå kan jeg enkelt blogge hvor og når som helst. Fantastisk. :)

Hvis du selv skulle ha lyst på en Mac kan du jo sjekke ut vareutvalget til Apple Store.

Legg igjen en kommentar