Law of Attraction er ingen magisk formel

La oss snakke om å feile. «HVA?! FEILE?? Hva har DET med personlig utvikling og inspirasjon å gjøre??? Jeg vil bare ha ENDELØS SUKSESS ved hjelp av LoA!! Glabladet suger plutselig!!»

Bedrevitende skeptikere og trangsynte kritikere til boken The Secret og the Law of Attraction anklager det hele for å være «magi». Men det er ikke sant.

Law of Attraction er ingen garanti for at du alltid vil lykkes i alle livets områder for evig og alltid, selv om du tror på teorien, selv om du «visualiserer«, selv om du er «takknemlig» og selv om du «mottar«.

Her er vi inne på et område som skiller fanatikerne fra de som fortsatt innehar en viss dose sunn fornuft. Jeg er i den sistnevnte gruppen, btw.

Å «tro» på dette på samme måte som noen kunne trodd på en Gud og religion er ikke nødvendig. Å overlate seg selv og sin skjebne til Law of Attraction er like latterlig, fra et vitenskapelig ståsted, som å «overgi seg til Gud».

Wake up and smell the coffee, people! Det finnes ingen Gud (andre enn oss?) – og det finnes ingen magisk formel. Vi snakker om kraften og kapasiteten til våre menneskelige sinn. Intet mer, intet mindre.

Sorry Vegard;)

Anyway. Å tro at LoA er reell er én ting, og det er greit, for det gjør jeg også. :) Men å tro at du dermed aldri vil oppleve motgang…?! Det er som å skyte seg selv i foten (jeg brukte akkurat det uttrykket i forrige innlegg) bruke tærne til å plassere osten på musefellen. Øh, ja, noe sånt.

LoA er en «det blir hva du gjør det til»-teori med masse backup i vitenskap og da spesielt kvantefysikk. Jeg sier ikke at den er 100% vanntett, men 99%. ;)

Det positive med å gå på en smell, feile, oppleve motgang, etc, uansett om det er LoA eller Gud, Abdullah, Achmed, Buddha, Jehova, Per Ove Ludvigsen eller hvem f**n du tror på: NÅR det først SKJER at ting ikke GÅR DIN VEI, slipper du å syte og klage og tenke «stakkars meg, nå vil jeg bare ha bekreftelse på egen eksisteeens, buuhuu!», men på bakgrunn av din henholdsvis vitenskap eller overtro ( ;) ) lærer du å se det på en mer positiv måte og heller ta lærdom av hva du gjorde feil denne gangen og hva du dermed kan gjøre bedre neste gang.

Du gir ikke opp, men tar et pust i bakken, klarner tankene og prøver igjen med nytt mot og bedre energi – når tiden er inne.

Er du ikke klar, så er du ikke klar. Enten det er universet (vitenskap) eller «Gud» (overtro) som «ikke syns du er klar». :)

Legg igjen en kommentar