Law of Attraction i praksis

Det er en grunn til at Law of Attraction heter Law of Attraction. Eller tiltrekningsloven, evt. loven om tiltrekning, hvis vi skal holde oss til norsk. Hva tenker du på når du hører ord som «attraktiv» og «tiltrekning»? Det høres kanskje litt romantisk ut. Kanskje tenker du på kjærlighetens betegnelser av et eksemplar av det motsatte kjønn som vi ikke kan ta bort øynene fra. En som er attraktiv eller en som du tiltrekkes av.

Hvis du hørte at det fantes en «lov» om hvordan dette utspiller seg, ville du ikke visst hva den loven inneholdt? Tenk deg at med denne nye kunnskapen kunne du spasert rett bort til den du tiltrekkes av og garantert spille kortene riktig, og fått det som du ville? Vi vet jo alle hvor vanskelig det kan være å gjøre de rette tingene i en sånn situasjon.

Hva hvis det fantes en lov, en naturlov på linje med loven om tyngdekraften, en universell lov som aldri slo feil, som sier nøyaktig hvordan noe vil utspille seg ved enhver anledning? En lov som er så kraftfull at når du virkelig skjønner den, så ville du fått alt du ønsket deg, og levd det livet du alltid var ment til å leve?

Vel, kvantefysikere vet det. Alle som har lest eller sett The Secret er klar over det. Det finnes ingenting som motbeviser at denne loven om tiltrekning er reell. Ser du deg om, oppdager du snarere tvert imot at det er sånn det alltid funker, alltid har funket, og alltid kommer til å funke. Med alt. Verden er langt mer magisk enn du tror. Det er ingen tilfeldigheter. Det er du som står ansvarlig for alt du opplever i livet.

Suksess med lister

The Secret (Hemmeligheten) gjorde en kjempejobb med å opplyse folk verden over om dette. Folk lot seg rive med, folk var virkelig ute etter å finne svar, og svar fikk de. Men likevel er det mange som enda ikke klarer å bruke den til sin fordel. De skjønner gjerne ganske mye av hvordan loven fungerer, men de klarer likevel ikke å sette den ut i praksis.

«Hva hvis dette bare er tøv?».. «Hvordan kan jeg late som om alt er greit når jeg er blakk?».. «Hvordan kan jeg tiltrekke meg det jeg vil ha hvis jeg har en negativ samboer?».. etc.

Jeg skal ikke sitte her og påstå at dette er lett. Jeg har vært klar over Law of Attraction i snart et år, og har enda tilgode å oppnå mange av de målene og resultatene jeg ønsker å se i mitt liv. Men jeg er kommet langt på vei likevel. Det har tatt tid, men det går stadig fremover. Etter å ha innsett at det er sånn det alltid har funket i mitt eget – og andres – liv, samt satt hele loven på «prøve» for å teste om den virket, for så å oppnå samtlige punkter på listen, klarer jeg nå å være trygg på at dette virkelig er sant. Jeg klarer også å føle meg enda mer takknemlig over det jeg allerede har, som igjen gjør det lettere å oppnå stadig mer av det jeg ønsker å se.

Jeg skrev altså en liste over 3 ting jeg ønsket å se i mitt liv, uten at jeg gjorde noen anstrengelser for det selv. En etter en begynte ønskene å gå i oppfyllelse.

  • Mål 1: Jeg hørte fra en gammel bekjent
  • Mål 2: Det dukket bokstavelig talt opp fjær overalt, ut av det blå
  • Mål 3: Jeg ble omtalt på en nettside som sendte meg mye trafikk

Alle 3 målene gikk i oppfyllelse. De to første skjedde på under 10 dager. Det siste tok omtrent 2 måneder. Voila. Jeg hadde vært fornøyd om ett av disse hadde manifestert seg, men i stedet endte jeg opp med å få i pose og sekk. Er det virkelig noe å tvile på lenger? For meg, personlig, syns jeg ikke det. Det er derfor jeg merker at ting går så det suser for tiden, og det uten at jeg trenger å skrive lister engang. Det faktum at jeg oppnådde alle 3 målene fra listen uten å ofre en anstrengelse for det, har gjort det lettere for meg å stole på at dette virkelig funker.

Noen eksempler:

For et par dager siden begynte jeg å tenke på om det kunne vært en idé å få flere gjesteskribenter til Glabladet. Kanskje jeg skulle gjøre Glabladet om til en ren, daglig oppdatert gladnyhetsside, mens jeg fortsatte denne bloggen under «lederen» eller noe i den dur. Ikke noe jeg hadde bestemt meg for, bare noe jeg filosoferte over i noen timer. Dagen etter, ut av det blå, får jeg forespørsler fra en bekjent om jeg var interessert i å motta gjesteinnlegg. Jeg sa ja, og skjønte at dette var universets måte å gi meg det jeg ville ha, for å få klarhet i om dette var veien jeg ville gå. Ikke bare var dette et svar på de signalene jeg nettopp hadde sendt ut, men jeg hadde faktisk skrevet opp vedkommende som potensiell gjesteskribent allerede i businessplanen for Glabladet i januar i år. En time etter at hun tok kontakt lå gjesteinnlegget i innboksen min.

Gladnyhetsavis forblir nok med tanken i første omgang. Nok en gang kom jeg til samme konklusjon som så mange ganger før: Gladnyheter er vanskelig å oppdrive, muligens uinteressant (folk elsker visst frykt), og det vil være risikabelt av meg å forandre det «Glabladet» folk kjenner. Jeg vet at med positiv tankegang kunne dette ha gått helt fint, men ved nærmere ettertanke så er ikke dette engang veien jeg vil gå akkurat nå, så da er det ingen vits å følge det opp foreløpig.

Men tilbake til eksemplene: Jeg skrev tidligere denne måneden om hvordan jeg plutselig ble nødt til å jobbe på Free Record Shop en dag, og kunne ikke fatte hva jeg hadde gjort for å «fortjene» en lidelse av den kaliberen, ettersom jeg overhodet ikke ville ha en jobb igjen. Men så viste det seg at jeg fikk nokså godt betalt for det hele, noe som kom veldig godt med ettersom juli har vært en ganske trang økonomisk måned i forhold til dens forgjengere, grunnet at Norge er på ferie. Universet visste at jeg hadde behov for penger, men jeg var aldri desperat, eller følte at jeg hadde et ekstremt behov for penger. Og dermed fikk jeg penger nesten ut av det blå. Jeg måtte riktignok jobbe litt for dem, men så har jeg også alltid lurt på hvordan det er å jobbe i en CD-butikk. Nå har jeg fått svar! :)

Frykt vs. kjærlighet

Forleden fikk jeg et spørsmål om Law of Attraction hadde noe med telepati å gjøre. Vedkommende kunne ikke se en realistisk måte for ting å «poppe opp» i livet på, uten å gjøre noe for det selv, med mindre det var snakk om en slags telepatisk måte å koble seg inn på et annet menneskes sinn, for å få det som du ville. Men det ville ikke forklart hvordan ting kunne manifesteres når det på ingen måte var snakk om andre menneskers involvering?

Telepati er nok et helt annet kapittel. Skulle man brukt telepati for å påvirke verden til å få det som en ville, tyder det på et ønske om å kontrollere sine omgivelser på en overfladisk og nærmest desperat måte. Dette er det motsatte av den tilstanden du skal være i hvis du vil nyte godt av Law of Attraction. Skal du oppnå dine største mål og drømmer, er det viktig å føle seg takknemlig for det man allerede har. Man skal ikke føle at man «trenger» noe.

Dette er nøyaktig hva som skiller lister som virker og lister som ikke virker. Skriver du en liste på 3 ting du vil oppnå basert på frykt, fordi du desperat «trenger» det, vil du ikke oppnå annet enn å skyve dine ønsker lenger bort. Du vil i prinsippet grave din egen grav dypere og dypere. Du vil fremstå som mer og mer desperat og føle et større og større behov for det du mangler.

Skriver du derimot en liste basert på kjærlighet, en liste over ting du gjerne ønsker å oppnå, men som du har et helt avslappet forhold til, da vil universet svare ved å gi deg det du vil ha nærmest uten anstrengelse. Dette kan virke ironisk. Og det forklarer hvorfor de rike ofte blir rikere, mens de fattige blir fattigere.

Man må lære seg å slå seg til ro med sin nåværende situasjon aller først. Du må lære deg å elske deg selv, og å elske alle andre. Du må lære deg å tilgi og legge bak deg ting som har skjedd. Du må lære deg å bli takknemlig for at du har fått alle de opplevelsene du har fått, selv om de var aldri så smertefulle. Ellers ville du ikke vært den du er i dag. Du ville ikke lest dette. Du ville ikke blitt oppmerksom på at det finnes en universell kraft som fra nå av kan løse alle dine problemer hvis du er villig til å engasjere deg.

Science fiction eller vitenskap?

Jeg er ikke sikker på hvor mye det faktisk forskes på Law of Attraction. En ting som er sikkert er at de vitenskapelige, kvantefysiske argumentene for at Law of Attraction fungerer faktisk blir ganske troverdige hvis vi ser på hvordan ting fungerer ellers i naturen. Vi vet at en operasangerinne kan knuse et glass ved å nå den høye tonen som resonerer med glassets egenfrekvens. Vi vet også at absolutt alt som eksisterer har en frekvens. Også levende vesner som deg og meg. Det heter seg at når man visualiserer om igjen og om igjen, og stadig tenker på det man vil ha… og gjerne mediterer litt i samme slengen, for dem som syns det hjelper… så skifter vi gradvis frekvensen vår til egenfrekvensen til det man ønsker å oppnå. Og ettersom teorien er at likt tiltrekker seg likt, så blir det ganske logisk at man har en langt større sjans for å oppnå det man vil ha, hvis man befinner seg på samme frekvens som sluttresultatet, eller målet.

Dette er nøkkelen til hvordan man lykkes med å kapre drømmekjæresten. Stiller man med samme utgangspunkt, er fullstendig på bølgelengde, og aldri ønsker at noe var annerledes med den utvalgte, da har man skutt gullfuglen. Hvor mange ganger har du hatt et så godt forhold? Jeg skal ikke påstå at du er i feil forhold dersom du mener at partneren din har mange feil, men jeg vil anta at de som ikke ser noen feil i partneren sin har det litt lettere.

Ser du derimot mange feil i partneren din, så betyr ikke det at ting ikke kan bli bedre. Men det må begynne med deg selv. Du må rett og slett gi slipp på tankene og irritasjonene over disse feilene. Tilgi kjæresten din. Jo mindre du gjør ut av det, jo mindre vil det plage deg. Enten vil det da ende med at du ikke lenger legger merke til det som tidligere irriterte deg ved kjæresten din, eller så vil du lære deg å elske og godta partneren som han/hun er. Men det må begynne med deg selv.

For ca. en uke siden så jeg en dokumentar på National Geographic som bl.a. handlet om et jordskjelv i New Mexico. Jordskjelvet forårsaket mange skader, men omfanget så ut til å ha rammet helt tilfeldig. Både innbyggere og eksperter kunne ikke fatte og begripe hvorfor bygninger på mellom 6 og 15 etasjer hadde blitt hardest rammet. Men så fant de til slutt ut at selve braket av jordskjelvet var så kraftig at det resonerte nøyaktig med egenfrekvensen til bygningene på mellom 6-15 etasjer. Dermed fikk man altså operasangerinneeffekten – i mye større skala. Jordskjelvbraket og de 6-15 etasjer høye bygningene gikk hånd i hånd fordi de befant seg på samme frekvens. De «møtte» hverandre. Et prakteksempel på Law of Attraction.

Det magiske elementet

Nå som jeg har satt denne tiltrekningsloven på en skikkelig prøve, som det utrolig nok så ut til at den bestod, spør jeg meg selv: Oppnådde jeg de 3 punktene fordi jeg klarte å komme meg inn på egenfrekvensen til det det gjaldt? Jeg visualiserte daglig i en måned. Og alle 3 punktene ble oppfyllt, uten noe annet initiativ fra meg enn visualisering. Dette med egenfrekvensen forklarer litt. Men jeg kan likevel ikke forstå nøyaktig hvordan dette kom inn i mitt liv. Det er som om det ligger et ekstra element oppi alt dette. Et magisk element. Eller er det egentlig så magisk? For hva vet vi egentlig om hvordan verden fungerer? Vi har funnet ut ganske mye, men kan vi virkelig si at vi er i nærheten av å ha funnet ut av alt? Jeg tror ikke det. Dette «magiske» elementet trenger ikke nødvendigvis å være så magisk. Det kan hende vi bare ikke har funnet en vitenskapelig forklaring på det enda. Men når man tenker på det, så er det egentlig ganske «magisk» at vi kan gå på Jorden når planeten er «opp ned» og vi befinner oss på bunn, ikke sant? Det er ganske utrolig å tenke på, men vi har funnet forklaringen. Kanskje det er mer vi trenger å finne forklaringer på?

Jeg vil på det sterkeste anbefale filmen/boken «What the bleep do we know» til alle som er interessert i og nysgjerrig på hvordan denne verden egentlig fungerer. Bokutgaven kan kjøpes hos Haugen Bok eller Bokkilden.

Attraksjoner forenklet

Noen ganger legger man merke til mer av det man tenker på overalt. Noen ganger dukker det opp på uforklarlig, «magisk» vis. Noen ganger må man selv ta i noen tak og jobbe målrettet mot det man vil oppnå. Mens de fleste andre ganger, ja faktisk daglig, går tiltrekningsloven på autopilot, uten at vi engang tenker over det. Sannheten er at vi mennesker gjør ting himla komplisert noen ganger, men egentlig er ting ganske lett og logisk.

I begynnelsen av denne måneden var Renate og jeg i Sverige. Vi besøkte en by jeg aldri hadde vært i før, som het Gøteborg. Denne byen, som alle andre byer, hadde sine attraksjoner å tilby, hvorav den mest kjente sannsynligvis er Liseberg. Denne attraksjonen visste vi at vi ville besøke i det samme øyeblikket som vi fant ut at vi skulle dra til Gøteborg. Med ett hadde vi et mål.

Dette var over en måned i forkant av reisen. En rekke praktiske ting måtte ordnes, deriblant bestilling av togreise, reservering av hotell og studering av kart over Gøteborg. Penger til å betale turen med måtte vi også ha. Men ingenting av dette tok fra oss motet og fikk oss til å føle at vi aldri ville komme oss til Liseberg. Selv det at vi måtte vente en måned stoppet oss ikke. Vi kom oss frem likevel.

Intensjonen var å dra til Liseberg, og den manifesterte «seg selv» på ganske enkelt vis. Vi så aldri på det som en stor utfordring å skulle klare å komme seg dit. Sånn er det når man bestiller ferie. Når noen spør: «Hva skal du i sommerferien da?», så kommer svaret ditt automatisk, så sant du har bestilt.

På samme måte vil alle våre intensjoner manifesteres så sant vi legger inn vår bestilling til universet. Så sant vi holder oss til den bestillingen og ikke ombestemmer oss og skaper hodebry for universet underveis. Når vi kan komme til et punkt hvor vi er like sikker på at et mål skal bli oppnådd på en viss dato som at vi reiser et sted på en viss dato, da vil livet oppleves som lekende lett. Det handler om å fjerne all mistro og tvil. All skepsis og nøling. Det handler om å tørre. Det handler om å tilgi. Det handler om å elske. Det handler om å være takknemlig. Det handler om å leve det livet du alltid har drømt om.

Law of Attraction er lekende lett. Du må bare bestemme deg.

Legg igjen en kommentar