Law of Attraction

Et tema man trolig kommer til å få høre mer om i tiden fremover er Law of Attraction. Jeg har allerede opprettet en egen kategori for det her på Glabladet. Etter at den populære filmen/boken The Secret (Hemmeligheten) tok opp fenomenet, har en hel verden blitt obs på denne loven om tiltrekning. Men hva går den egentlig ut på?

Jo, at man tiltrekker seg det man tenker på. Ikke umiddelbart. Men over en viss tid. Jo mer avslappet man er i forhold til å oppnå hva man enn har som mål, jo større er sjansen for at ens ønske vil bli oppfylt.

Ved å benytte deg bevisst av Law of Attraction kan du få et bedre liv. Du kan oppleve lykke, rikdom, gode forhold og god helse. Selvfølgelig vil dette for mange høres ut som tull og tøys. Men det hevdes at Law of Attraction er like reell som loven om tyngdekraften. La oss nevne noen eksempler på loven i praksis:

Kanskje du har hatt en vanskelig oppvekst. Kanskje du har følt deg utstøtt av samfunnet. Kanskje du har opplevd mye sorg og ulykkelighet i livet. Og kanskje du stadig vekk bringer dette opp igjen i tankene dine. Samtidig går du og drømmer om et bedre liv. Vinne i lotto, treffe den rette, få drømmejobben, oppnå økonomisk uavhengighet, leve det livet du alltid har drømt om.

Du kan drømme og håpe så mye du vil. Men så lenge du stadig bringer opp igjen all denne ulykkeligheten i tankene dine, kansellerer du samtidig muligheten til å oppnå et bedre liv. Du er nødt til å legge bak deg alle de vonde minnene du har. Alle de lave tankene du har om deg selv. Hvis det høres vanskelig ut å legge det bak seg, må du i det minste gi det mindre fokus. Du må innse at du er like mye verdt som alle andre mennesker på denne planeten. Du er i stand til mye mer enn du gir deg æren for. Men du har til nå levd i en illusjon om at ingenting noengang ser ut til å ordne seg for deg. Du har trodd at du har vært forfulgt av uflaks, og at gode ting bare var forbeholdt de fleste andre. Men ikke deg.

Du har tatt feil. Det du har trodd om livet er basert på det du har erfart. Har du erfart at du ofte har uflaks, vil du fortsette å ha uflaks. Dette skjer fordi du stadig tenker tanker om å ha uflaks. Hver tanke er en intensjon. Med andre ord har du som intensjon å ha mer uflaks i livet. Dette skjer ikke bevisst, men det er sånn det funker.

Tanker kan måles. Dette betyr at hver eneste tanke du har sender ut et signal. Dermed kan man måle din intensjon. Det er bevist at disse signalene er sterkere når man har positive tanker, enn når man har negative. Derfor trenger du ikke bekymre deg så mye for de negative tankene du måtte ha. Bare bry deg mindre om dem. Jo mer du tenker negative tanker, jo mer tiltrekker du deg det samme. Gang på gang. Du er fanget i en ond sirkel. Men den gode nyheten er at du kan komme deg ut av den.

Kvitt deg med denne destruktive tankegangen! Syns du ikke det er på tide å begynne å leve det livet du alltid har ønsket? Begynn i dag! Hvis du nå har innsett at du ikke er noe dårligere menneske enn alle andre (for du er jo ikke det, helt seriøst – uansett hva du har gjort eller ikke gjort), finn frem penn og papir. Eller åpne et word-dokument på dataen din.

List opp de tingene du faktisk er takknemlig over. Det kan være ting som at du har øyner til å lese denne artikkelen akkurat nå. Det kan være at du puster, og har helsen i behold. Det kan være musikk. At du har et tak over hodet. Hva som helst. Vri hjernen din godt, og skriv ned alt som tenkes kan. Spiller ingen rolle hvor rart det høres ut. Hvis du er takknemlig for kviser og fett hår; skriv det også! Hvorfor skulle du ikke være det? Det viser jo at du er i live. :)

Hvorfor skrive en liste? For at du skal komme i en bedre sinnsstemning, rett og slett. For å komme deg ut av denne kullsvarte sirkelen du har vært innelåst i så altfor lenge. Når du nå har skrevet listen… (vent med å lese videre til du har skrevet listen, eller eventuelt gå tilbake og skriv listen etterpå) …så har det åpnet seg en nødutgang fra sirkelen din. Benytt den!

Hva mener jeg med «benytt den»? Simpelthen at du tar deg tid til å tenke positive tanker, ved hjelp av å se på listen du nettopp skrev. Når disse signalene som tankene dine avgir, når ut til universet, «svarer» universet med å fremstå som mer positivt mot deg. Dette kan for noen høres sprøtt ut. Men ta deg tid til å prøve selv. Bare vær flink til å observere! De positive resultatene kan komme når du minst venter det… Benytt den sjansen du får.

Det gjelder nemlig å føle seg positiv, ikke bare tenke positivt. Du lurer ikke deg selv, og hvertfall ikke universet. Så hvis du, ved hjelp av å skrive en takknemlighetsliste, kan føle deg litt mer positiv, om enn bare for en liten stund, så benytt den muligheten. Tenk en liten tanke om at du skal oppnå noe som helst positivt. Du kan i teorien oppnå absolutt alt, men du bør kanskje begynne i det små; med en intensjon om å manifestere noe du faktisk selv tror kan skje.

Er det virkelig så vanskelig å akseptere? Er det ikke egentlig bare sunn fornuft vi snakker om? Er det ikke kanskje en grunn for at en person som ser ut til å ha mye uflaks, stadig oppnår mer uflaks? Mens en person som ser ut til å oppnå alt han vil, stadig bryter nye grenser? Jo – og grunnen heter Law of Attraction. Den uflaksforfulgte ser ikke mye håp i verden, tror han er ment til å ha uflaks, og opplever derfor bare mer av det samme. Det er den verdenen han ser. Mens den positive karen som aldri gir opp, stadig får bedre resultater, nettopp fordi han har opplevd det så mange ganger før. Han vet at det går an. Dermed ser han mer muligheter fremfor hindringer (som den uflaksforfulgte ser). Dette er Law of Attraction. Og det er like bombesikkert som tyngdekraften!

Men hva er egentlig forskjellen på de to menneskene? Ingenting! De er to personer som har vokst opp med forskjellige lærdommer, opplevd to forskjellige livserfaringer, og ut fra dette, skaper de sin virkelighet. Du skaper din virkelighet ut fra det du har opplevd. Det du syns virker sannsynlig, blir sannsynlig for deg. Dersom du tror dette er mumbo jumbo, så er det den virkeligheten som er ekte for deg. Dersom du tror at det er sånn verden funker, vil du begynne å se fler og fler beviser på dette overalt rundt deg. Hvis du er usikker på hele Law of Attraction-greiene og tror at utfallet av våre tanker er helt tilfeldig, da tiltrekker du mer «tilfeldighet» inn i ditt liv. For loven fungerer for alle, uansett om du befinner deg i New York, Berlin, Moskva eller Kautokeino. Om du er mann, kvinne eller intetkjønn… Vi er alle lagd av det samme materialet som alt annet i hele universet.

Så den store «Hemmeligheten», som det er lagd både film og bok av, er altså Law of Attraction. Og den gjelder for alle. Og vet du hva? Jo mer bevisst du blir på dette, jo mer kan du selv utnytte Law of Attraction til både din og andres fordel. Men husk: Tenk positivt!

The fun has just begun! ;)

Legg igjen en kommentar