Lister som terapi (for å oppnå massiv suksess)

Jeg har tidligere skrevet om å dumpe tankene dine for å øke produktiviteten. I korte trekk vil det si at du skriver alle tanker og idéer ned på et papir (eller i en fil) for å slippe den overveldende følelsen som kan føre til endeløs prokrastinering.

Dette var akkurat hva jeg gjorde i begynnelsen av mars, som var en medvirkende årsak til at mars ble den mest innbringende måneden i Glabladets historie så langt: Jeg hadde lagt meg sent på natten/tidlig på morgenen en natt i begynnelsen av mars, men fikk ikke sove. Jeg var rett og slett for inspirert. Luksusproblem, ikke sant? Jeg gjorde dermed det eneste fornuftige; nemlig å stå opp for å skrive ned det som endte med å bli 7 individuelle idéer til spesifikke ting jeg kunne gjøre for å øke inntekten på bloggen umiddelbart. Deretter la jeg meg og fikk sove med god samvittighet, vel vitende om at jeg kom til å huske dette first thing in the morning.

Dette er et viktig poeng: Altfor ofte får man inspirerte idéer uten å handle. Ved å gjøre noe så enkelt som å skrive idéene ned på listen, forhindret jeg meg selv i å glemme de. 7 idéer kan tross alt bli litt mye å holde styr på når man bare kan gjøre én av gangen, som opptar all oppmerksomheten. Jeg har dessverre lagt meg mange ganger med gode idéer og masse inspirasjon, bare for å våkne opp hjernedød og uinspirert neste morgen mens jeg lurer på «hva f**n skal jeg gjøre i dag?» – fordi jeg ikke benyttet meg av denne metoden.

Ved å ganske enkelt ha litt selvdisiplin når det gjelder, kan man bli påminnet den samme inspirasjonen hver gang man leser listen. Det fører til økt produktivitet, mer suksess og mindre bekymringer/angst/tåkefamling. Dessuten frigjør det plass i hjernen til å komme på nye, gode idéer, og man blir mindre stresset.

Denne metoden er ypperlig til å klarne tankene i ethvert område av livet, og går dermed også hånd i hånd med en mer minimalistisk og bekymringsfri livsstil.

Faktisk kan den noen ganger virke litt «for godt». Flere ganger etter jeg har skrevet ned noe jeg «alltid har visst», er jeg ikke alltid like sikker på den samme detaljen, fordi papiret har tatt seg av memoriseringen i akkurat det området. Dette hører selvfølgelig sjeldenhetene til, men det hender. Men, så lenge man har en god måte å sortere og å arkivere disse listene på, trenger ikke dette være noen nevneverdig bekymring. Og med alle mulighetene som finnes for digitalisering og backup i våre dager, skulle ikke dette være et problem i det hele tatt – snarere en befrielse.

Innleggene jeg skriver på Glabladet fungerer også noen ganger på samme måte. Med 621 innlegg i arkivet sier det seg selv at jeg umulig kan huske alle mine egne skriverier i detalj. Men jammen er de kjekke å ha når jeg vil linke til en mer utfyllende forklaring om et tema jeg allerede har skrevet om, eller når jeg trenger å bli påminnet noe selv. Jeg skriver de fleste innleggene like mye for meg selv som for andre.

Så enten det er lister eller lengre avhandlinger som inneholder idéer, tips, inspirasjon eller til og med bekymringer og andre ting som kan stresse sinnet: Det å skrive ned ting som opptar tankene er ganske så undervurdert. Ofte er det nøyaktig hva som trengs for å komme videre i livet og oppnå mer suksess.

Legg igjen en kommentar