Loven om tiltrekning kurs 1 – Tankenes kraft

Velkommen til den innledende delen av kurset i Loven om tiltrekning. Ja, jeg kaller det «loven om tiltrekning» akkurat nå, for å være litt mer trofast mot det norske språket. Det er fortsatt det samme som Law of Attraction, og kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg nok til å bytte litt på hva jeg kaller det.

Etter å ha lest denne, og de neste artiklene i dette lille «kurset», vil du få en klarere forståelse av hva denne loven er, hvordan den virker, og hvordan du kan bruke den til å utrette «mirakler» i ditt eget liv.

Jeg kan aller først begynne med noe jeg har gjort så mange ganger før, nemlig å henvise til mine tidligere artikler om Law of Attraction (…se der ja) – til informasjon for nye lesere, eller påminnelse for gamle:

Andre artikler som er relevant i forhold til Law of Attraction:

Det kan være lurt å ha lest noen av disse fra før. Du trenger ikke lese alt sammen akkurat nå, men bruk gjerne disse linkene som referanse ved en senere anledning.

Det første jeg skal gjøre helt klart for deg, er følgende: «Loven om tiltrekning» er ikke bare et nytt påfunn fra selvhjelpsbransjen for å tjene penger. Greit nok at de som lagde The Secret har tjent sine slanter på filmen (og boken), men det er heller ikke så rart. The Secret var filmen som gjorde Loven om tiltrekning kjent for alminnelige folk. Men dette har vært snakket om lenge før tanken på å lage The Secret ble skapt. «Law of Attraction» er bare et nytt navn på fenomenet, og du kan like godt kalle det «manifestering av intensjoner», eller simpelthen å «oppnå mål».

Skeptikere argumenterer ofte mot at det kalles en «lov». De mener at det ikke finnes tilstrekkelige vitenskapelige beviser for dette. Vi som vet at loven eksisterer, ser heller ingen beviser på at den ikke eksisterer. Faktisk vet vi at Law of Attraction i seg selv manifesterer akkurat de resultater den enkelte ønsker å se/tror på selv. Personlig mener jeg at alle de utrolige historiene om folk som har fått snudd livet opp ned, kun ved å ta i bruk noen simple forandringer i tankene, snakker for seg selv. Om man fortsatt er skeptisk til det andre sier, blir man virkelig overbevist når man selv tester ut Law of Attraction, kun med hensikt om å teste det, og faktisk ser at det virker! :)

Mer om min Law of Attraction-test og vitenskapen bak det hele, senere i kurset. Først skal jeg snakke litt om:

Tankenes kraft

Det har seg nemlig sånn at vår virkelighet skapes av våre tanker. Har du noengang våknet opp en morgen og ikke orket tanken på å stå opp? Men så har det gått opp for deg at du har en jobb å gå til, og skjønner at du har et ansvar ovenfor deg selv og din arbeidsgiver? Når du har ligget våken en liten stund, skjønner du alvoret, og står opp. Dette skjedde fordi du, etter en stund, tenkte tanker om å stå opp. Din intensjon var å komme deg opp av sengen, og du manifesterte denne intensjonen da du sto opp. I prinsippet har de grunnleggende reglene om Loven om tiltrekning akkurat utspilt seg.

  • Å «manifestere» er det samme som å «oppnå»
  • En intensjon er det samme som en tanke

La oss ta et annet eksempel. Du kjeder deg en dag og vet ikke hva du skal finne på. Potensielt sett er mulighetene mange. Men du ser en bærepose med logoen til en butikk på, og det minner deg på at du får lyst til å shoppe. Vips, du har en tanke, og dermed en intensjon i hodet. De neste stegene for å manifestere denne intensjonen, eller oppnå dette målet, er å ta på seg sko og klær, gå til bussen eller bilen, og kjøre avsted. Når du er fremme på kjøpesenteret har du manifestert din intensjon om å gå og shoppe.

Magi? Neppe. Du tok et bevisst valg. Og det er dette det handler om. Hvis du vil gå ned i vekt – hva gjør du akkurat nå for å oppnå det målet? Hvis du vil tjene 1 million i år, gjør du det som skal til for å klare det? Jasså, du vil bli flink til å spille gitar? Men du foretrekker å spille World of Warcraft på PC’en? I shoppingeksempelet ovenfor ville det blitt som å kjøre til gamlehjemmet i stedet for kjøpesenteret.

Det er ingenting magisk med Loven om tiltrekning, i hvert fall ikke mer enn du gjør det til selv. Har du et mål, må du nok gjøre noe selv for å klare å oppnå det. Noen ganger vil du likevel oppleve at noe manifesterer seg nærmest på «magisk vis», men vær klar over at det skjedde fordi du hadde intensjonen om det.

Hvis du drømmer om å bli gitarist i et band, men føler at motivasjonen uteblir (og du dermed fort ender opp med å gjøre alt annet enn å øve), kan du begynne å visualisere at du står på scenen med bandet ditt og er rå på gitar! Tenk denne tanken om igjen og om igjen. Tenk deg følelsen av å spille foran tusenvis av entusiastiske fans. Tenk deg følelsen av å tjene til livets opphold ved å gjøre noe du elsker! Klipp ut et bilde av en gitarist, lim på et bilde av hodet ditt over hodet hans, og heng det et sted hvor du kan se det hver dag, mens du fortsetter å tenke drømmetankene dine. Det som vil skje, er at den tidligere fraværende motivasjonen, blir høyst tilstedeværende, og du begynner å øve. Dette skjer fordi du blir minnet på hvor lyst du egentlig har til å spille gitar, hver gang du ser bildet. Du begynner å like følelsen av å spille gitar mer og mer, selv om ting kanskje vil gå litt treigt i starten. Du gir deg ikke av den grunn, for du har en drøm. World of Warcraft ble plutselig ikke så viktig lenger.

På samme måte, hvis du vil bli rik, så hjelper det å minne seg selv på det hver dag. I The Secret forteller Jack Canfield om hvordan han tegnet sin egen $100 000-seddel som han hang i taket over sengen. På denne måten så han den hver morgen og kveld, og ble minnet på sitt ønske om å bli rik. I dag er Jack Canfield übermillionær.

Enkelt? Det høres ut som magi, ikke sant? Vel, det var jo ikke så enkelt. Han forteller videre om at absolutt ingenting skjedde på ca. 30 dager. Men plutselig en dag mens han sto i dusjen, fikk han det han kaller en «$100 000-idé». Han hadde tidligere skrevet en bok som han ikke hadde utgitt. Og han fant ut at hvis han kunne selge den boken til et visst antall mennesker, så ville han klare å tjene $100 000. På denne tiden hadde han intensjonen sin helt klart i hodet, og ting begynte å gå strake veien. Etter en tale han holdt, møtte han en reporter som skrev for et blad som ble lest av veldig mange mennesker, og hun ville trykke en sak om boken hans. Dermed fikk alle leserne av dette bladet vite om boken hans, og det endte med at han solgte bøker for ca. $92 327 det året.

Det han oppnådde var altså ikke i fullstendig overensstemmelse med målet ($ 100 000), men han klagde jo selvsagt ikke av den grunn. ;)

Når han så at dette faktisk virket, spurte konen om han trodde det ville virke dersom målet var $ 1 000 000 også. Og resten er egentlig historie. Som sagt, Jack Canfield er i dag übermillionær. Les mer om Jack her.

Verre trenger det ikke være. Holder man intensjonen lenge nok, vil man etterhvert bli påkrevd å ta de nødvendige steg for å gjøre noe, samtidig som dette igjen fører til at hjelpsomme ressurser (som f.eks. en reporter) dukker opp underveis.

I morgen fortsetter denne serien, og da skal det handle om virkelighetsforståelse og hvorfor dumme ting kan skje med snille folk.

Andre innlegg i denne serien:

Legg igjen en kommentar