Loven om tiltrekning kurs 2 – Man tror det man forventer

Loven om tiltrekning sier at du tiltrekker deg alt du opplever i livet. Dette er en ganske ny måte å tenke på for folk flest. Man har jo gjerne blitt vant til å tro at tilfeldighetene avgjør hva vi opplever i løpet av en dag. Man kan ha et mål om å gå på jobben og deretter butikken, men hva man opplever mens man utretter dette målet, er helt tilfeldig. Dette stemmer, hvis det stemmer for deg. Har du erfaring fra tidligere i livet at du opplever tilfeldighet overalt, er det dette din hverdag vil fylles med. Men i følge Law of Attraction er ikke engang tilfeldighetene tilfeldig.

Dette er utrolig viktig å forstå: Law of Attraction (LoA) handler ikke bare om å tiltrekke seg det man ønsker. LoA tiltrekker absolutt alt du opplever. Når du ikke bruker LoA bevisst til din fordel, fungerer det likevel – som tyngdekraften. Dette forklarer ganske enkelt hvordan dumme ting kan skje med folk som overhodet ikke ønsket det. Ingen av de uskyldige ofrene i 9/11 hadde drevet visualisering av at to fly skulle komme til å krasje i arbeidsplassen deres. Dette kunne skje fordi man ikke var bevisst på Law of Attraction. Og, ting skjer. LoA er ikke noen magisk trylleformel for å aldri oppleve negative ting igjen. Det er ikke bare et nytt påfunn fra selvhjelpsbransjen, hvor man har slengt sammen noen ville påstander om at «du kan oppnå alt du ønsker deg» og «likt tiltrekker seg likt» og that’s it!

LoA er hva det er. Man tiltrekker seg alt inn i livet, bevisst eller ubevisst. Det spiller ingen rolle om noe er godt eller vondt. LoA tar ikke hensyn til dette fordi LoA er ikke «Gud» eller noen som sitter og tenker ut hva som skal skje med deg. Det er den mest kraftfulle loven i universet. Slutter man å se på hendelser som gode eller vonde hendelser, forstår man kanskje lettere hvordan alt mulig kan skje, både positivt og negativt. Man tiltrekker via LoA «by default». Det bare skjer.

Er det din feil at du har tiltrukket deg et liv fyllt med ulykker og uflaks til nå? Selvfølgelig ikke. Dette har skjedd ubevisst. Det er nettopp derfor jeg er så brennende opptatt av å lære fra meg denne kunnskapen til andre. Jeg ønsker å få andre til å innse det jeg har innsett: Du kan oppnå dine villeste drømmer, du kan leve et fantastisk liv, du trenger ikke å ha det kjipt lenger. Noen opplever at det tar tid i starten, mens andre får ting til å skje veldig raskt. Det betyr ikke at du gjør noe feil. Det betyr bare at du opplever motstand mot å tro på noe sånt, fordi dette er en helt ny måte for deg å tenke på. Derfor kan det være lurt for deg i starten å sette deg troverdige mål. Ikke tenk at du skal våkne opp i morgen med en formue på bankkontoen. Da vil du bare bli skuffet. Sett deg troverdige mål, som å møte en venn som du ikke har sett på lenge, i løpet av f.eks. den neste måneden. Eller ha som mål å finne småmynter på bakken.

Mange har reagert på påstanden om at man tiltrekker seg alt i livet, og at det er sånn det fungerer – hver gang. Noen ønsker ikke å tro dette, og dermed skaper de sin egen virkelighet, basert på hva de er vant med å tro fra før. Og det er ingenting galt i det. Verken jeg eller andre som snakker om Law of Attraction ønsker å prakke dette på folk. Jeg ønsker bare å opplyse folk om denne tankegangen. Noen vil alltids argumentere med at dette ikke kan bevises, men det kan heller ikke motbevises. Og hvordan kan vi da vite om det er sant eller ei? Hvorfor skulle det ikke være sant?

Hvis folk før i tiden trodde at jorden var flat, var det den virkeligheten de skapte for seg selv, og det var i aller høyeste grad ekte for dem – HVIS de trodde jorden var flat. (Nyere forskning tyder på at man egentlig visste at jorden var rund før i tiden også!) Men hvis man virkelig hadde trodd på en flat jord, og plutselig fant ut at jorden var rund, tenk hvilken effekt det ville hatt på de som virkelig trodde jorden var flat! Hvordan ville du ha reagert? Rund jord?! Det hadde ikke hørtes mye logisk ut, hadde det? Du hadde vært skeptisk, ikke sant?

Men ettersom ting altså tyder på at man aldri har trodd at jorden var flat, kan jeg bruke et mer troverdig eksempel. Nedenfor ligger en reklame de fleste kjenner igjen. Jeg oppfordrer deg til å se den før du leser videre.

Dette er en bra reklame. På den tiden denne jenten var ung, ville hun blitt stemplet som vrangforestillende, psykisk ustabil og helt på jordet med sine visjoner. Ingen hadde trodd den gangen at dette skulle bli en realitet. Tanken var ikke påtenkt enda, av en enkel grunn: Menneskets utvikling var simpelthen ikke kommet så langt. Man kan bare forestille seg hva man kan vente seg i fremtiden, som er helt utenkelig for oss i dag.

Men poenget er at man tror det man forventer. Hvis man syns noe høres helt umulig ut, betyr det bare at man ikke tror det går an i den virkelighetsforståelsen man har. Enten det er fordi man snakker om fjerne fremtidsvisjoner i en reklame eller fordi man presenterer en helt ny måte å tenke på, som river grunnen av det tankeoppsettet man har fra før.

Som barn blir man, underbevisst, påvirket av virkelighetsoppfattelsen til ens foreldre, og dette farger av på barnets personlighet. Man blir underbevisst påvirket av miljøet og omstendighetene rundt seg, og man konstruerer sine fundamentale, grunnleggende oppfattelser av virkeligheten, som igjen legger grunnlaget for hva man tror er mulig når det gjelder økonomi, helse, relasjoner og verden.

Men er vi egentlig så altvitende som vi liker å tro?

Andre innlegg i denne serien:

Legg igjen en kommentar