Loven om tiltrekning kurs 3 – Vitenskap og kvantefysikk

Hva er egentlig Law of Attraction? Hvordan forklares det i vitenskapen? Kan det bevises?

For å forstå Loven om tiltrekning på et mer grunnleggende nivå, må man først forstå at alt er energi. Hele universet er energi. Alt som finnes, alt du vet om, alt du kan tenke på er energi. I dag skal jeg snakke litt om vitenskapen bak Loven om tiltrekning, og om det virkelig kan bevises. Jeg skal også prøve å forklare litt «tunge» temaer som vibrasjoner, resonans og frekvens. Prøv å heng med, så kanskje du blir litt klokere.

Hva er det som gjør at en operasangerinne kan knuse et krystallglass, ved å treffe den høye, kraftige tonen? Dette skjer fordi glasset tar opp energi fra lydbølgene og beveger delene av glasset som svingninger inntil svingningene blir så store at glasset knuser. Sangerinnen må treffe tonen som er identisk med glassets egenfrekvens og holde den, siden en liten endring i frekvensen vil føre til at glassets frekvens kommer i motfase med lydbølgene. Da vil glassets svingninger dempes og dermed unngå å knuse.

Det er vitenskapelig bevist at tanker kan måles. Grunnen til at de kan måles er at enhver tanke har en frekvens. Og tankene dine er ikke alene om å ha en frekvens. Absolutt alt som finnes har sin egen frekvens. Og Law of Attraction handler nettopp om dette med å skru tankene inn på riktig frekvens. Ønsker du deg en ekstra haug med penger, gjelder det altså å komme seg inn på frekvensen til disse pengene. Det er her visualiseringen kommer inn, og er så viktig. Jo mer du visualiserer det du vil ha, jo større sjans har du for å få det. Men hvordan kan dette gå an?

Hvis du nå husker eksempelet med operasangerinnen: Tenk deg at tankene dine er forskjellige toner fra denne sangerinnen. Noen er mørke, noen er lyse. Stort sett tenker du en blanding av disse tankene. Men du har en stor drøm som opptar tankene dine mer enn noe annet. Det kan være drømmehuset, drømmepartneren eller noe helt annet. Hva det enn er, tenk deg at det du ønsker deg tilsvarer glasset i opera-eksempelet. Når du tenker kontinuerlig på den tanken, tenk deg også hvordan det ville føltes å faktisk ha det. Etterhvert vil du kunne klare å se det for deg så tydelig at du klarer å føle deg takknemlig for noe du ikke engang har enda. Og her er det sprøeste av alt: På samme måte som sangerinnen får kontakt med glassets egenfrekvens hvis hun holder tonen lenge nok, vil du få kontakt med frekvensen til det du tenker på, slik at det oppstår en vibrasjon. Forhåpentligvis vil ikke drømmepartneren din knuse, men tiltrekkes inn i livet ditt. ;)

Begrepet «å finne tonen sammen» fikk plutselig en helt ny betydning, eller hva?

Prosessen av å komme inn på egenfrekvensen til det du vil ha, kalles resonans.

Det er utrolig hvilke muligheter som åpner seg når man er på samme frekvens som det man vil ha. Siden du får en slags «kontakt» med det du vil ha, vil du lettere tiltrekke deg dette inn i ditt liv. Det er viktig å tenke på det du vil ha hver eneste dag, men du trenger ikke å tenke på det lenger enn i et minutt om gangen. Dette vil variere fra person til person, men visualiser det så ofte som du føler det trengs, i forhold til å «komme inn på frekvensen» til det du vil ha.

Når du treffer egenfrekvensen til det du ønsker å oppnå, vil du få det. På en eller annen måte vil det manifestere seg selv i ditt liv. Dette er fortsatt ikke snakk om magi. Når du kontinuerlig kommer inn på frekvensen til det du ønsker å oppnå, vil det åpenbare seg en måte for deg å komme nærmere målet. Du trenger ikke å ha den fjerneste peiling på hvordan du skal klare det. Ikke bli for opphengt i «hvordan». Stol på at universet alltid leverer.

Hvordan vet du at du treffer egenfrekvensen til det du vil ha? Ved å tenke på det gang etter gang, og deretter føle deg god innvendig. Når du begynner å stole såpass på universet at du føler deg takknemlig for å allerede ha det du ønsker deg, gjør du dette korrekt!

Kvantefysikk vs. Loven om tiltrekning

Kvantefysikkens lære er i full overenstemmelse med Loven om tiltrekning. Alt dette kommer ned til en enkel ting: Alt i universet er energi. Vi er ikke så ulike, du og jeg. Vi er laget av akkurat det samme. Og det er alt som finnes også!

Når du ser deg selv i speilet, ser du en solid kropp. Men er nå denne kroppen egentlig så solid? Svaret er nei. Kroppen er satt sammen av uendelig mange celler, som igjen er satt sammen av energi. Kroppen er bare relativt solid. Det skal mye til å f.eks. knuse en kropp (en samling med energi). Men blir du overkjørt av en trailer i 100 km/t kan du være ganske sikker på at du kan si takk og farvel.

Tenk deg Sandmannen fra Spiderman 3. Selv om du ikke nødvendigvis har sett den filmen, kan du jo prøve å se for deg en mann laget av sand. Da er det lettere å forstå prinsippet om at vi er satt sammen av flere bittesmå partikler. Men sammen utgjør de noe stort. Det er jo også sånn en TV-skjerm eller en utskrift av et bilde fungerer. Man kan sverge på at man ser et bilde der, og man tenker vanligvis ikke over at det egentlig er satt sammen av en haug med bittesmå prikker. Men det betyr ikke at det ikke stemmer. Akkurat som hvis noe høres for godt ut til å være sant (som Law of Attraction kanskje gjør for deg?), så trenger det ikke nødvendigvis å være det. Dette går ganske enkelt innunder våre grunnleggende regler i universet, enten vi forstår det og skjønner det eller ei.

Prøv å tenk deg at du aldri hadde eksistert. Eller at ingenting noensinne hadde eksistert. Du kan ikke tenke deg det. Energien din har alltid eksistert, og fortsetter å eksistere etter at kroppen din er død. Energien er kommet for å bli, men den kan skifte form. Benytt deg av din unike mulighet, ettersom du er et menneske, og dermed har evnen til å tenke bevisste tanker. Du er i stand til å koble deg inn på egenfrekvensen til hva du enn måtte ønske. Du er med andre ord i stand til å leve akkurat det livet du vil leve! Jo mer du tenker på det, jo sterkere vil koblingen og vibrasjonen bli. Og desto fortere vil du se at det manifesterer seg i ditt liv.

Kort oppsummering

  • Alt er energi
  • Alt som finnes, inkludert dine egne tanker, har en frekvens
  • Resonans er prosessen av å komme inn på frekvensen til det du ønsker deg.
  • Vibrasjoner oppstår når du er i resonans med det du ønsker deg
  • Jo sterkere vibrasjoner, jo større sjans for at det manifesterer seg i livet ditt

Andre innlegg i denne serien:

Legg igjen en kommentar