Lykke er et valg

Noen mennesker ser ut til å tro at lykke er et resultat av at alle de riktige hjulene snur seg til akkurat riktig tid. Du går nedover gaten, finner en hundrelapp, får et kompliment av en fremmed, møter drømmeprins(ess)en (uten å drite deg ut), går til favorittbutikken og får 50% rabatt, etc, etc.

Det er lett å være glad når alt synes å gå din vei, men jeg tror at å definere lykke på den måten reduserer det til et biprodukt av flaks, eller en tilfeldighet, hvilket det ikke er. Faktisk vil jeg heller hevde at flaks er et biprodukt av lykke, hvis jeg skal være ekstra pirkete. ;)

Lykke er ikke noe som bare skjer

Noen dager er gode, men det er trolig flere dager som er middelmådige eller rett og slett dårlige, og det er på disse dagene at den sanne natur av lykke blir avslørt. Har du noengang møtt noen som forholdt seg positive selv om de hadde en dårlig dag, hvor alt som kunne gå galt så ut til å gå galt? Bare det å være i nærheten av sånne mennesker kan være oppløftende, hvis du selv hadde en dårlig dag (men for andre er det irriterende, noe som vanligvis stammer fra sjalusi.)

Folk som er i stand til å smile selv gjennom den verste tiden har lært en svært viktig leksjon, den samme leksen jeg nevnte ovenfor: Lykke er ikke noe som bare skjer.

Lykke er et valg

Det stemmer, et valg. Ikke en tilfeldighet, ikke en veldedig gave fra universet. Selvfølgelig er det fint å få disse gavene, og lett å bli glad når du får de, men lykke handler om å velge å se eventyret i hvert øyeblikk, velge å forstå at det alltid vil være et lys etter mørket, at det alltid er noe bra i alle situasjoner, og hver person, uansett hvor dystre ting kan virke.

Det er nøkkelen til lykke: Å velge den. Det er ikke et lett valg hele tiden, og noen ganger er det kanskje det siste du ønsker å velge. Når sorg setter inn, når du aldri ser ut til å få en pause, kan det føles enklere å bare furte og være opprørt, og tviholde på tristheten litt lenger. Det er en naturlig reaksjon, men det er ikke en nødvendig oppførsel, det er et valg. Å velge å være lykkelig vil gjøre deg til en bedre, sterkere, klokere og mer utholdende person.

Vi har alltid valget av å være lykkelig. Å lære å endre holdninger kan være frustrerende, men verdt det til slutt. Når vi velger å være lykkelig, har ting har en tendens til å virke i vår favør, og «flaks» synes å være på vår side. Selv om ting ikke skjer slik du ønsket, kan du godta situasjoner for hva de er og få mest mulig ut av livet, uansett hvilke kort du får på hånden.

Legg igjen en kommentar