Meddommerne i Glade Talenter og programoversikt

Innsendingsfristen for å sende inn bidrag er overstått og jeg har mottatt hele 8 innlegg!! Wow. 28 mennesker stemte at «de ville være med». 8 av dem klarte faktisk å sende inn før fristen. Folk er rare. :P

Av disse 8 er kun 2 av innsenderne gutter. Det er tydelig at Glabladet skriker etter et kvinnelig perspektiv på ting. Så det er jo allerede nå en overveldende stor sannsynlighet for at vinneren faktisk blir en jente. *Syns jeg hører jenter som jubler* ;)

Ettersom antall deltagere var så lite – misforstå meg rett, jeg er glad noen ville være med i det hele tatt :) – så vil det bare bli utropt én vinner i denne omgang.

Her er de som skal vurdere bidragene:

Jeg prøvde å velge ut meddommere som visste godt hva Glabladet var og står for, men som likevel har en ganske forskjellig bakgrunn. Det tror jeg jeg klarte.

Lars Martin Poverud

Lars Martin driver bloggen imadeablog.net. Han har drevet og lusket på Glabladet siden en gang i fjor, og han har langt ifra vært enig i alt jeg har skrevet, så det er gode sjanser for at han kommer til å vurdere innleggene annerledes enn meg. Selv syns jeg det er greit å ikke være enig om alt. Det er ofte da man innser en del ting og vokser og utvikler seg som person. Om ikke annet, fordi man blir tvunget til å tenke over hvor man står og hvorfor man mener det man mener.

Jeg håper Lars Martin kan leve opp til kallenavnet Lars Martin Cowell i denne konkurransen, men selv sier han at han er altfor snill… Men kanskje han tar utfordringen min likevel? ;)

Victoria Desiree Hvidsten

Her har vi en dame jeg digger og som digger meg (vel… tankegangen min, i hvert fall). Hun driver bloggen victoriadesiree.com, og hun har også lusket rundt på Glabladet siden i fjor og har aldri gitt uttrykk for å være uenig i noe jeg har sagt (hvilket er ganske utrolig når jeg tenker meg om!) Victoria og jeg er ekstremt likesinnede når det kommer til ting som «A4-jobbing» og det å drive for seg selv, noe som er en av de viktigste tingene jeg skriver om på Glabladet.

Jeg håper Victoria kan leve opp til kallenavnet Victoria «Riksbitch» Hvidsten i denne konkurransen, og det bare lo hun av. Men hvem vet, kanskje noen klarer å fremkalle Victorias mørke bitchy-side? (Finnes den?!)

Sindre Låstad

Jeg er meg og hei på deg. Jeg fant ut at jeg kanskje egner meg sånn relativt godt til å vurdere hvem som skal få en fast plass på Glabladet i tiden fremover. Vet ikke helt hvorfor, liksom. Det bare slo meg.

Selv håper jeg å leve opp til kallenavnet Slemme-Sindre i denne konkurransen. Selv om jeg skal være så realistisk å si at jeg mest sannsynlig kan leve opp til Sindre Fredrik Karlsen i stedet, fordi jeg blir så overentusiastisk når jeg leser ting jeg bare DIGGER. :D

Det var dommerne du kommer til å høre fra i Glade Talenter 2009! Vi skal prøve å være saklige. :)

«Programoversikt»

Okey, la oss snakke om hvordan det hele vil utarte seg.

Konkurransen begynner i morgen, altså tirsdag 23.06. Hver dag denne uken vil jeg poste to innlegg, henholdsvis kl. 10:00 og 14:00. Fra tirsdag til fredag. Dermed vil alle 8 bidragene postes innen helgen. Mine meddommere og meg vil gi en tilbakemelding i form av kommentarer under hvert innlegg. Alle vanlige lesere er selvfølgelig også velkommen til å kommentere. Det fine med «Idol» i bloggform er jo at hvis noen er uenige med dommerne, kan hvem som helst si oss midt imot, og vi kan til og med komme til å svare. ;)

Folk vil også få mulighet til å stemme på hvert innlegg, men det er kun mulig å stemme én gang pr. innlegg. Hvis poll-pluginen min fungerer som den skal, that is.

Folk kan bruke hele helgen til å stemme og kommentere osv, og så vil avgjørelsen bli tatt på mandag. De som går videre vil få tildelt en ny oppgave (dere får altså noe konkret å skrive om). For å få et visst driv (flow, feel og groove, som det heter på Idol-språk), så vil fristen for innlevering være allerede onsdag kl. 23:59. Deltagerne har dermed ca. 2,5 dager på seg til å skrive om temaet/oppgaven, noe jeg håper går greit.

Halvparten forsvinner allerede første uken!

Dette var liksom planen min uansett, men når deltager-tallet ble så lite, blir det jo «veldig få» igjen. Men sånn er det. Hvis de 20 andre som stemte skaffer seg litt bedre selvdisiplin til neste eventuelle Idol-runde, blir det kanskje litt mer «konkurranse». ;)

Voldsomt til smileybruk i dette innlegget da. :lol:

Anyway. Dommerne har siste ordet når det gjelder hvem som går videre og hvem som ryker ut. Vi vil basere det på følgende: Våre egne vurderinger og stemmeresultatet. Stemmeresultatet er altså ikke nødvendigvis avgjørende, siden dette bare er første runden.

Tilbake til runde to: De 4 som går videre på mandag får altså en ny oppgave som skal leveres inn senest onsdag kl. 23:59. Så vil de to første innleggene postes på torsdag, og de to neste på fredag. Denne gangen vil bare én person ryke ut, og hvem det blir, offentliggjøres på mandag. Og på mandag vil de 3 gjenværende deltagerne få nye oppgaver. Samme opplegg som uken før, altså.

Mandagen etter vil vi stå igjen med to deltagere, og det er disse to som vil kjempe om vinnerplassen.

Mulig dette ble innviklet skrevet. Håper alle forstår likevel. Still spørsmål hvis noe er uklart.

Vinneren vil bli utropt senest mandag 20. juli 2009, men kanskje litt før. Alt i alt vil konkurransen vare i ganske nøyaktig en måned. Så, for å ta en oppsummering:

  • Uke 1: Alle deltagernes innlegg postes. Halvparten ryker ut.
  • Uke 2: De gjenværende 4 får en ny oppgave. 1 ryker ut.
  • Uke 3: De gjenværende 3 får en ny oppgave. 1 ryker ut.
  • Uke 4: De gjenværende 2 får «finaleoppgaven». 1 ryker ut og 1 vinner hele driten. :)

Og en siste ting: Deltagerne oppfordres til å følge med på Twitter, da jeg ikke kommer til å poste et nytt innlegg hver gang det skulle skje en liten forandring. Du kan følge meg ved å gå til min Twitter-side, eller følge med i sidemenyen her på Glabladet, hvor min siste oppdatering vises.

Are there any questions?

Legg igjen en kommentar