Mine beste råd til andre bloggere

Opp gjennom min «bloggekarriere» har jeg fått mange mailer fra bloggere som vil ha mitt synspunkt på bloggen deres. De lurer ofte på hva jeg syns om bloggen, hvor stort potensiale jeg mener den har, om det kan være mulig å tjene mye penger på den, etc. Jeg blir ofte veldig gira og entusiastisk når jeg går løs på evalueringen av andres blogger og kommer alltid med individuelle svar.

Men denne gangen tenkte jeg å angripe dette fra et mer generelt ståsted, med tips som er ment til alle bloggere:

Se på blogging som en måte å uttrykke deg selv på. Hvis du har noe av verdi å tilby er blogging en effektiv og gratis måte å levere denne verdien på. Ikke tenk på blogging som en måte å  noe på, men heller som en måte å bidra.

Tenk deg at du står på en scene foran et publikum på flere hundre tusen mennesker. Hva ville du sagt? Ville du begynt å bable om dine siste sko-innkjøp og meddelt hva du spiste til frokost i morges? Zzzzzzzzzz… Finn ut hva du virkelig ville sagt til det publikummet, så vet du hva du skal blogge om.

Finn ut hvilket fokus du har i livet og blogg om det. Spør deg selv: Hva er så fascinerende for deg nå at du vet at det med høy sannsynlighet vil være like fascinerende om 20 år?

Blogging er et verktøy for kreativ selvutlevering. Hvis du ikke vet hva fokuset i livet ditt er, finn det ut først. Eventuelt kan du blogge om prosessen av å finne ut fokuset ditt.

Så snart du er på rett spor vil du merke det selv. Du merker det på måten du skriver og på tilbakemeldingene du får. Stadig flere og nye mennesker tar kontakt for å nærmest takke deg for at du har hjulpet dem, på en eller annen måte.

I mitt tilfelle er det mange som tilfeldigvis har kommet over bloggen min, for så å fortelle andre om den. Opp gjennom årene har det blitt linket til mange av mine innlegg fra utallige blogger og noen ganger blir jeg nevnt på en side med virkelig høye besøkstall. Men det er summen av det hele som gir utfallet.

De beste langsiktige resultatene får jeg når jeg skriver et innlegg uten å tenke på trafikk og besøkstall. Hvis innholdet er bra vil trafikken komme. Nå for tiden bryr jeg meg stort sett ikke om besøkspotensialet for hvert individuelle innlegg. Jeg fokuserer ganske enkelt på å dele hjelpsomme idèer, tips og råd.

Og så et tips til slutt: Ikke vent. Du lever bare akkurat nå og fremtiden er en illusjon. Når jeg ser tilbake, skulle jeg ønske at jeg hadde startet Glabladet langt tidligere. Det samme gjelder også mitt nyhetsbrev, som er enda et verktøy jeg bruker for å levere verdi. Jo lenger du venter, jo mer verdifull tid til å hjelpe andre taper du. Kom i gang nå!

Legg igjen en kommentar