Mitt fokus i 2010 (business, blogging og personlig)

Da jeg hoppet ut i «hvordan tjene penger på blogging»-verdenen for to år siden, visste jeg ikke hva jeg gikk til. Jeg satte min lit til de eksemplene jeg visste om fra utlandet om at det var fullt mulig å tjene penger på blogging, og ved å levere en spesiell type innhold på en annerledes designet blogg enn vanlige blogger, ble Glabladet fort lagt merke til, og allerede i min 5. aktive måned klarte jeg å tjene 10.000 kroner kun via bloggen.

Men det jeg ikke visste var at jeg allerede hadde nådd et tak som ville være vanskelig å komme over med min daværende fremgangsmåte. Jeg har pr. dags dato aldri tjent over 10.000 kroner på en måned via blogging. Trekk fra skatt og MVA og enhver skjønner at det ikke er mye man sitter igjen med til syvende og sist.

Dette i seg selv gjorde at ting begynte å skurre for meg. Selv om den såkalte «dot .no-livsstilen» medførte en rekke fordeler som å være sin egen sjefjobbe hjemmefra, etc., begynte det etterhvert å føles litt feil å skulle fremstå som et eksempel på noen som hadde lyktes (økonomisk) med blogging, når jeg i realiteten stadig måtte streve for å holde den relativt beskjedne inntekten oppe. Det er én ting å tjene penger på internett, noe jeg definitivt gjør, men en helt annen ting å tjene nok til å leve godt av det. Ettersom jeg har et sterkt ønske og behov for å flytte ut hjemmefra igjen, for å konsentrere meg 100% om det jeg virkelig vil drive med; skape verdier og inspirasjon for andre via internett, måtte jeg bare innse at min fremgangsmåte ikke så ut til å ta meg til det neste nivået.

Personlig gikk jeg på en stor smell da jeg måtte flytte hjem igjen i slutten av 2008. Selv om jeg prøvde mitt beste, og ofte lyktes overraskende godt (når jeg ser i arkivet), føltes det innvendig som at det bare ble vanskeligere og vanskeligere for meg å kunne bidra på best mulig måte med inspirerende innhold når jeg ikke selv hadde det så bra som jeg skulle ønske. Mitt liv i begynnelsen av 2008 og mitt liv i slutten av 2008 var som natt og dag… Eller kanskje dag og natt.

Etterhvert følte jeg at jeg sjanglet rundt som en hodeløs Twitter-fugl i en verden full av muligheter, uten evne til å velge noen av dem til fordel for å desperat holde liv i en stadig synkende skute kalt Glabladet. Kaptein Sindre var ikke lenger skikket til å holde skuta oppe alene, og et skrik etter forandring begynte å åpenbare seg. Effektene av dette kan sees i «blogge-hver-dag-i-en-måned«-eksperimentet, «Glade Talenter«-konkurransen, helomvendingen fra nyetablert magasin tilbake til enmannsblogg igjen, bloggepausen og Julekalender-konkurransen.

Disse tingene ble alle sett på som eksperimenter, men i motsetning til f.eks. mine 2008-eksperimenter; «Stå opp kl. 6 hver dag + begynne å trene» og «Polyfasisk søvn«, som alle var dedikert til min egen personlige utvikling, var 2009-eksperimentene kun relatert til blogging. Jeg hadde et behov for å finne meg selv i bloggverdenen, fordi jeg bare ikke kunne fortsette 100% på samme måte som jeg begynte, etter at jeg flyttet hjem til Bergen igjen.

Alle eksperimentene var artige å gjennomføre og bragte mye verdi både for meg selv og leserne – så jeg angrer dem ikke. Jeg har lært utrolig mye om meg selv. Og på en måte kan man si at hele 2009 var en oppladning til 2010: Nå trapper jeg ned bloggingen i den forstand at innlegg trolig vil komme litt sjeldnere, men være bedre når de først kommer. Min hovedinntektskilde skal ikke lenger bare være blogging. Da det er fullt mulig å leve av en blogg i Norge, er det vanskelig med Glabladets fremgangsmåte med fokus på innsiktsfulle, positive og inspirerende selvhjelpsartikler, som for en relativt sta og staut (har jeg erfart) norsk befolkning fort kan oppfattes mest som woo woo «ikke ta helt seriøst»-stoff – dessverre. Jeg utelukker ikke at dette kan ha med måten jeg skriver på å gjøre. Fanbasen jeg har er heldigvis sterk, men det er vanskelig å nå ut til de store massene.

Så med denne introduksjonen (på steroider), her er mine hovedfokus i år 2010:

Forbedre og utvide «businessen» min for å VIRKELIG tjene penger på nettet

Businessmessig, med tanke på å faktisk tjene en relativt god og noenlunde stabil inntekt på nettet, kommer jeg til å ha et solid fokus på å sette opp en rekke «systemer» og «modeller» som forhåpentligvis kan bidra til å oppnå mine økonomiske mål. Tidligere har jeg ikke vært den som starter opp ting i hytt og pine, men det skal jeg faktisk bli flinkere til. Jo mer man prøver, jo større er sjansen for å endelig få «jackpot». Hvis jeg ser på hver lille nye ting jeg starter som en aldri så liten «business», blir det bare om å gjøre å finne den businessen som oppfølger de nedenforstående kravene best mulig, og videreutvikle derfra:

 1. Være gøy å holde på med
 2. Bidrar med noe meningsfylt av verdi
 3. Tjener meg penger nok til å ha den som hovedfokus

Det fine med internettbusinesser, er at selv om du starter forskjellige prosjekter, kan du faktisk kombinere flere av dem hvis du vil, så selv om jeg finner en «hovedbusiness» kommer jeg ikke nødvendigvis til å legge ned Glabladet f.eks. Kanskje blir Glabladet også hovedbusinessen til syvende og sist. Bare her på Glabladet har jeg jo flere individuelle små «businesser», utenom bare det å skrive blogginnlegg og tjene penger på annonsørene.

Noen av mine planlagte prosjekter i 2010:

 • Å starte en «slags» finn.no-aktig side (dette har jeg allerede begynt på)
 • Å starte et bloggnettverk
 • Lage en medlemskapsside dedikert til bloggere (denne var også premien til vinneren av Julekalenderkonkurransen)
 • Starte egne, små nettsider dedikert til å promotere et enkelt produkt, samt prøve litt AdWords-annonsering og muligens Facebook Advertising i den forbindelse
 • Og litt til…

Men businessmålene mine går ikke bare ut på å starte opp nye ting. Vel så viktig kommer det til å være å forbedre det jeg allerede har:

 • Nyhetsbrevet mitt skal legges om. Mål: Å skape Norges BESTE nyhetsbrev – uansett hvilket tema det gjelder ;)
 • Bloggekurset (en del av nyhetsbrevet) skal gjøres om til en e-bok
 • Tjenestene jeg tilbyr i form av å installere WordPress ++ kommer til å bli enda bedre og kommer i 3 forskjellige pakker (informerende post om dette snart!!)
 • Jeg vil «la meg kjøpe» i mindre grad når det gjelder produktomtaler – etter at bortimot en samlet leserskare mislikte min omtale av CCP :D
 • Og garantert mye mer…

Mitt «personlig»-fokus…

Bloggen kommer til å bli enda mer personlig enn før. Den har til en viss grad alltid vært personlig, men jeg tenker mer spesifikt på å la leserne bli enda bedre kjent med meg i form av historiefortelling, personlige anekdoter osv. Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig dette er for alle seriøse bloggere. De fleste bloggere gidder knapt lage en egen «Om«-side engang, og om de så lager den, får vi neppe stifte noe særlig bekjentskap med eieren. Navn, bilde og personlige historier uteblir ofte til fordel for en vag beskrivelse av nettstedet. Jeg lover deg: Who cares??!?

Dessverre blir de fleste nye pengebloggere for opptatt av tanken på å tjene penger at de glemmer at de har med mennesker å gjøre på den andre siden. Hvis du demonstrerer din menneskelighet vil flere personer begynne å like deg som en person, og dette er trolig det beste utgangspunktet du kan ha når det gjelder å selge noe. Hvis du leser bloggen min og abonnerer på nyhetsbrevet mitt vet du at jeg ikke er den som prøver å selge deg alt jeg kommer over i håp om en rask provisjon. Dessverre er dette dog tilfellet for mange som hopper inn i dette «gamet», og når de ikke engang har noen emosjonell forbindelse med leseren, er det ikke rart disse bloggerne går dunken først, og taper like fort som de startet.

I 2010 kommer du til å motta flere eposter fra meg via nyhetsbrevet som består kun av kvalitetsopplæring og tips. Det føles alltid best å sende ut eposter som er skrevet av meg 100% for å hjelpe noen (eller som sender deg videre til innhold som eksisterer kun for å hjelpe), uten å be om noe annet enn din oppmerksomhet. Så bak kulissene kommer jeg til å «rigge» autoresponderne på nytt og skrive mange nye eposter, for å bedre reflektere mitt nye fokus. Når alt dette er på plass vil jeg ha en enda bedre maskin som går på automatikk, så jeg kan bruke tiden min på nye prosjekter. («Autorespondere» er automatiske oppfølgingseposter ved å bruke et system som Aweber).

Så – for å oppsummere «business»:

 • Nye prosjekter
 • Forbedrede tilbud
 • Mer personlighet
 • Mer automatikk

Og dette skjer med bloggen:

 • Bloggen kommer til å være samlingsstedet for kvalitetsinnhold, tips og inspirerende innlegg skrevet ut fra mine erfaringer med prosjektene underveis
 • Innlegg vil trolig postes noe sjeldnere, men til gjengjeld være bedre når de kommer
 • Det kommer fortsatt til å postes vanlige selvutviklingsartikler som før – positiv tankegang er viktig for enhver gründer
 • Samtidig vil mitt bloggfokus flyttes mer over til blogging (tips) og internettmarkedsføring enn før
 • Det vil bli flere intervjuer enn før, av personer som de fleste av oss kan lære noe av
 • …og generelt vil Glabladet fortsette å være en inspirerende, alternativ blogg, som før, bare med litt forandringer i selve fokuset

Jeg har ikke skrevet så mye om konkrete målsettinger i dette innlegget. Litt usikker på om jeg skal dele de offentlig eller holde de litt for meg selv. Å dele de offentlig er mer i tråd med mitt nye fokus på å være «personlig», men jeg har erfart at mange av mine tidligere mål har mistet litt av gløden og gnisten når jeg har fortalt om dem til andre, og dermed fått målene «filtrert» gjennom en annen persons «filtreringssystem», som i verste fall kan være fylt med langt mer skepsis og energitappende spådommer enn de ville vært i mitt eget syke, mentalt ustabile, crazy, opp-i-skyene, woo woo-sinn. Så jeg lurer på om ikke enkelte av målsettingene sitter tryggest her, enn så lenge.

Det var tross alt sånn Glabladet ble til. :)

Legg igjen en kommentar