Mørk sjokolade hjelper mot hoste

I går våknet jeg brått og uventet opp med en voldsom hoste og influensasymptomer som dårlig hals. «Uh oh», tenkte jeg, vel vitende om den planlagte relanseringen. Jeg hadde vært helt fin kvelden før og kunne ikke skjønne hvorfor jeg plutselig følte at jeg brygget på noe. » :( »

Det første jeg gjorde var å google «bli kvitt hoste». Og til min gledelige overraskelse fant jeg at forskere har funnet ut at stoffet teobromin, som finnes naturlig i kakao (en nødvendig ingrediens i sjokolade), ikke bare lindrer hoste (som de fleste medisiner) men faktisk kan kurere hoste totalt. Det gjorde ikke saken mindre hyggelig at jeg elsker (mørk) sjokolade!

Teobromin virker direkte på vagusnerven, som er den som forårsaker kontinuerlig hosting, og teobromin har ikke typiske bivirkninger hostemedisiner normalt har. Sjokoladens gunstige virkninger på helsen – og da særlig mørk (den har mye kakao og lite sukker) – er allerede bevist flere ganger. Den mørke varianten inneholder stoffer som er bra både for hjertet, blod og blodkar, for ikke å snakke om hjernen.

«Woohoo», tenkte jeg, og spurtet ned på butikken, fast bestemt på at ingen hoste skulle fucke opp dagen min! Jeg fant en Bocca med 70% kakao og ropte: «Halleluljah!» (…inni meg!)

Spurtet tilbake igjen, gaflet i meg hele Bocca-platen og etter en liten stund forsvant trangen til å hoste totalt. Jeg følte ikke behov for å hoste igjen i løpet av hele dagen. Og i dag våknet jeg opp helt frisk og fin! :D

Vanligvis ville dette vært begynnelsen på et langvarig hostehelvete for meg. Men mørk sjokolade kom til min unnsetning, så jeg tør å påstå at det er sant! Prøv det neste gang du hoster…

On a side note: Jeg bildegooglet «mørk sjokolade» i forbindelse med dette innlegget. Herregud så mange bilder av forførte kvinner med kåthet i blikket idet de er i ferd med å innta store, mørke sjokoladeplater. Glem øl på by’n i kveld, kanskje jeg skal ta med mørk sjokolade istedet, og bruke sjekkelinjen: «Det er mer der det kommer fra…»

Legg igjen en kommentar