Noen dårlige råd til «hvordan bli millionær»

Noen ganger er det vanskelig å sitte stille og godta alt sprøytet som spys ut av diverse «rådgivere» i verden. I dag leste jeg noe som jeg bare ikke kunne forbigå i stillhet.

Før du leser videre vil jeg benytte anledningen til en liten disclaimer: Jeg er IKKE millionær (inntil videre, hehe). Sånn sett burde du sikkert ikke høre på meg anyway akkurat nå. Som jeg har sagt før: Ta alltid kilden i betraktning når du leser råd og tips om noe som helst.

Det jeg kan si er at jeg har studert en rekke rike mennesker i nærmere 3 år, og det er en klar fellesnevner for de aller fleste av dem. Jeg kommer tilbake til det senere.

Her er «ekspertrådet» jeg leste i dag:

– «Hvis du vil bli millionær må du leve som om du var fattig… og GJERNE bo hjemme hos mamma og pappa».

Sweet Jesus. Dette ble sagt av en eller annen høytstående amerikansk økonomirådgiver.

Unnskyld meg, men what a load of crap!

Det er nesten som jeg kunne mistenkt vedkommende for å villede folk med viten og vilje. (Det var overraskende mange v’er i én og samme setning gitt.)

Her er hvordan jeg ser det:

Hvis du går rundt og oppfører deg som om du er fattig, vil du med stor sannsynlighet fortsette å være nettopp fattig i store deler av ditt liv.

Hvis du ønsker å bli rik, vil det være en stor fordel å stille inn tankegangen på riktig «frekvens». Det innebærer at du må begynne å føle følelsene av å allerede være der du vil være – selv om du i realiteten ikke er der enda. Du må se for deg hvordan du ville levd hvis du hadde alle de pengene du skulle ønske. Og du må passe på å knytte de riktige følelsene til dine visjoner. Hvis du føler deg inspirert av tanken, er du på rett vei. Dette vil sette i gang en prosess som får deg til å tiltrekke stadig flere muligheter til å bli rikere og rikere. Hvis du derimot føler deg litt maktesløs og begynner å tenke på hvor uoppnåelig 1 million kroner er, så trenger du litt mer practice. Da tenker du som en «fattig», og DET er feil tankegang.

Tror du en som hadde alle pengene han kunne ønske seg, ville gått rundt og snudd på hver krone av frykt for å ikke «spare seg opp» en formue? Maken til knapphetsmentalitet. Den fellesnevneren jeg nevnte for de fleste rike mennesker, er at de har en overflodsmentalitet, og det er nøkkelen til økonomisk suksess. Hvis du følger «ekspertrådet» jeg siterte lenger oppe, vil du trolig ende opp som en sur, gniten og gretten gammel egoistisk onkel Skrue – HVIS du i det hele tatt skulle klare å bli rik (mot formodning).

Don’t get me wrong. Selvfølgelig fraråder jeg ikke folk å spare litt og å være litt nøktern. Jeg mener ikke å oppfordre til et ellevilt forbruk og ikke tenke på konsekvensene. Jeg sier bare at en rik person overhodet ikke trenger å leve som om han var fattig. Damn, hvordan kan det være lovlig å gi slike «råd»?! Hva &%$#&% er da vitsen med å bli rik?!??!?

Jeg oppfordrer deg til å finne en balansegang. Selvfølgelig bør du prøve å unngå å bruke opp alle pengene etterhvert som du tjener de, men samtidig må du absolutt ikke være redd for å bruke litt heller. Litt av cluet er jo nettopp at hvis du har den overflodsmentaliteten, vil du stadig generere mer verdi, som vil formateres til mer inntekt for deg. Du kan dermed unne deg å bruke litt underveis, og gjerne kjøpe noen dyrere merker enn du vanligvis ville gjort.

Jeg skjønner at dette er et vanskelig tema. Veldig mange har et anstrengt elsk/hat-forhold til penger. Det er kjekt når du får påfyll, mens det er en pest og en plage når du mangler. Men du er faktisk nødt til å kvitte deg med de dårlige følelsene du knytter til penger – selv om det ikke er gjort over natten. Fokuser på det positive ved penger (det burde da heller ikke være vanskelig?) og du vil være på god vei.

Les også: Penger og følelser

Finn din egen gylne mellomting her. Det er dine penger, din økonomi, så bruk dem som du vil. Bare ha et snev av fornuft i bakhodet når du gjør det. Det innebærer å ikke bruke alt (eller mer enn) du tjener. Samtidig innebærer det å ikke leve som om du var fattig. Lev som om du faktisk lever…!

Jeez…

Legg igjen en kommentar