Endelig ny laptop!

I dag er en gledens dag!

6. januar 2020 og endelig er den nye laptopen kommet!

Nå satser jeg på at det blir lettere og mindre frustrerende å komme med nytt innhold fremover.

Når jeg har vært på besøk hos mamma de siste årene (her er jeg relativt ofte, inkludert i skrivende øyeblikk) har jeg ikke hatt noen egen laptop å jobbe fra. Dette har medført at jeg måtte låne den gamle hennes, som hun fikk av meg i desember 2012… For å si det sånn, den har ikke tålt tidens tann så altfor godt.

Stadig vekk å måtte vente alt fra 30 sekunder til mangfoldige minutter på de helt enkleste, mest basice ting, som å skifte fane, vente på at en side skal oppdatere seg, samtidig som muligheten for å jobbe videre fra en annen fane da blir satt på vent fordi det tar 103 minutter for siden jeg var på å «loade»… At ikke den PC-en har blitt slengt i veggen for lenge siden skyldes trolig bare at den er jo mamma sin og det tar seg ikke ut med mine vanligvis altfor utagerende oppførsel når jeg er på besøk hos andre. <3  😳 😀

Ikke bare det, men den vanvittige susingen – det høres nærmest ut som en kraftig støvsuger fra 70-tallet blir slått på hver gang jeg tenker tanken på å gjøre mer enn én ting av gangen… og hvor varm den blir!??!? Er det 1GB minne på denne driten eller?!

Det har vært en motivasjonskiller ved flere anledninger, det kan trygt sies. Mamma har for lengst fått seg en ny PC som fungerer mye bedre og raskere enn den jeg snakker om nå. Den var god i sin tid – 2012, kanskje 13… Men nå er det på tide å si «hasta la vista, baby» til denne 5kg gamle traveren.

Dette innlegget blir skrevet på den gamle, som et «siste minne» og farvel fra meg – forhåpentligvis for alltid.

På artikkelbildet er jeg bare såvidt i gang med å konfigurere Windows 10 på den nye. Alt er nå klappet og klart til å ta den ordentlig i bruk. 🙂

Det er rart å tenke på at det er ganske nøyaktig 11 år siden jeg prøvde meg på en overgang til Mac! Det skjedde 2. januar 2009. I begynnelsen var jeg ganske fornøyd med den, selv om ting var annerledes enn på PC, men etter hvert syntes jeg det bare ble mer og mer tydelig hvor vanskelig og irriterende den var å forholde seg til i forhold til PC… Så jeg gikk ganske fort over igjen til det.

Gjennom hele denne tiden har jeg hatt stasjonære PC-er (den samme nå i veldig mange år, men den fungerer helt ypperlig enda.) Etter at to laptoper på rad ble ødelagt altfor fort i storhetstiden min på Viralomania, 2014, 15 og 16, sa det stopp og jeg tenkte at nok fikk være nok.

«Jeg fortjener ikke en laptop!»

Dermed har jeg altså gått uten siden 2016. Det er nesten 4 år. Så nå skal det bli andre boller!

As for hvilken laptop jeg gikk for: Det er en Asus Zenbook 13 UX331FN 13″ FHD. Jeg fikk tak i den til noe nedsatt pris hos Komplett (fra 9490,- til 8490,-). Den har de to viktigste egenskapene jeg ser etter, etter at jeg ble godt vant til det i 2014/15 med den første Asusen: Touchscreen og bakgrunnsbelyst tastatur.

Asus nr. 2 fra 2016 hadde ikke disse to tingene. Jeg har vel nevnt det før her på bloggen, men for nye lesere kan jeg si: Jeg gjorde simpelthen ikke god nok research da jeg skulle velge ny. Av en eller annen grunn trodde jeg at slike «elementære» ting var en ny standard man kunne forvente fra Asus (eventuelt tenkte jeg bare rett og slett ikke over det).

Så i tillegg til at PC-en ble ødelagt nesten med en gang (jeg aner ikke hvordan det skjedde, men det var etter en bursdagsfest), hadde den ikke touchscreen som jeg var blitt så godt vant til (dette høres kanskje ut som en «minor detail», en «unødvendig luksus», og jeg ser den. Men jeg syntes det bidro veldig til økt produktivitet i 2014/15, så uten dette var det plutselig som å gå et steg tilbake i fortiden.) og den hadde heller ikke bakgrunnsbelyst tastatur, noe som betydde at jeg ikke kunne jobbe med den i mørket, etter leggetid.

Vel, nå er alt dette på plass, og av nyere spesifikasjoner kan nevnes fingeravtrykkleser og talegjenkjenning. Så nå blir det gode tider fremover – med mindre jeg inviterer til bursdagsfest snart igjen da…  😳

Bursdagen min is coming up 7. februar, så den som lever får se…  😀


Stakkars Bjørk. Hun er fra 2012 hun også, men for en raring hun stadig vekk må forholde seg til. Men hun er vel vant til det by now… (Glad i deg, Bjørk!!!)

7 kommentarer

 1. Johannes 07.01.2020
  • Sindre Låstad 07.01.2020
 2. Henrik 07.01.2020
  • Sindre Låstad 07.01.2020
   • Henrik 07.01.2020
    • Henrik 07.01.2020
     • Sindremann 07.01.2020

Legg igjen en kommentar