Ny milepæl: Over 1000 RSS-abonnenter nådd

Det er 1. mars og Glabladet møter våren med et ekstra positivt sinn, ettersom Feedburner-telleren min endelig telte over 1000 RSS-abonnenter for første gang i går (nærmere bestemt 1014).

(Hvis du leser dette og lurer på hva i all verden RSS er for noe, anbefaler jeg å lese min lille innføring i dette innlegget.)

Nå er det en kjent sak at RSS-telleren fra Feedburner har det med å vippe en del, og fremstår ikke alltid helt stabilt. Derfor kan det hende at den kan vise mindre når du leser dette innlegget. Den oppdateres automatisk én gang i døgnet.

RSS er bare én av flere indikasjoner på hvor mange lesere en blogg har. Selv leser jeg ikke lenger noen nettsider gjennom RSS, og mitt inntrykk er at folk flest fremdeles ikke er klar over/bryr seg om denne muligheten. For meg virket det som en god idé da jeg først hørte om det, men i praksis bryr jeg meg overhodet ikke om RSS. At over 1000 av mine lesere derimot bryr seg om dette, respekterer jeg selvfølgelig fullt ut. :)

Det tar tid å vokse et bloggpublikum. Det har tatt meg 3 år å nå 1000 RSS-abonnenter. Det tok over 2 år å få 11 kommentarer pr. innlegg i snitt. En av de største psykologiske grunnene til at folk forlater bloggene sine, er at de bruker lang tid på å skrive et godt innlegg, bare for å få følelsen av å snakke til et tomt rom fordi ingen kommenterer eller abonnerer på bloggen. Deretter går de til de mer populære bloggene de kanskje har blitt inspirert av og ser at vedkommende får 100 000 kommentarer bare på å skrive «jeg spiste sjokolade i går. det var gått. nå skal jeg ut med jentene og det blir paaaaaartttyyyyyy!!!»

Gjør deg selv en tjeneste og ta det fra en som skriver om relativt smale emner som staute nordmenn ikke vanligvis bryr seg om: Det tar tid å få bekreftelse på bloggens eksistens i begynnelsen, men det betyr ikke at innleggene dine suger eller ikke har verdi for dine lesere. Faktisk er det mindre enn 1% av blogglesere som vanligvis kommenterer.

Så hvis du er relativt ny i gamet og lurer på hvorfor ingen ser ut til å bry seg om bloggen din, er det ganske enkelt fordi du ikke har nådd et stort nok publikum enda. I følge mine erfaringer bør du være glad hvis du får 1 kommentar pr. 100. leser… Det kan høres demotiverende ut, men det er tilnærmet sannheten i mitt tilfelle. Det betyr ikke at de andre 99 leserne ikke liker det du skriver. Jeg har hørt fra flere lesere som har lest hvert eneste innlegg jeg har skrevet (og likt det de leser), som aldri har lagt igjen en eneste kommentar.

Så hvis du akkurat har startet, ikke bekymre deg for at ingen ser ut til å bry seg enda. Fokuser på å bidra med godt innhold, bygg epostlisten din fra dag 1, og ikke gi deg!

I disse dager vasser jeg opptil knærne med oppdrag fra folk som aldri hadde funnet meg hvis det ikke var for bloggen. Selv når bloggen ikke oppdateres på en stund, fortsetter oppdragene å strømme inn. Faktisk er det ofte nettopp derfor bloggen ikke blir oppdatert så mye in the first place. :)

Det var ikke alltid sånn… Men det er sånn nå. Og mye av grunnen er simpelthen at jeg ikke ga meg… (og ikke kommer til å gjøre det heller!) :)

Legg igjen en kommentar