Nye plugins og andre oppdateringer

Jeg tror jeg er forelsket i bloggen min! Jeg seriøst elsker den! Det er noe med det nettavisaktige designet som bare ber om å bli elsket. Og jeg svarer… Med kjærlighet.

Okey, nok kliss. Det jeg prøver å si er at jeg har sittet i hele natt og finpusset på bloggen. Jeg har oppdatert designet litt, installert flere nye plugins og eksperimentert en hel masse. Dette er noe jeg har tatt meg tid til mange ganger før uten at jeg har skrevet om det, men denne natten har jeg gjort noen forandringer de fleste vil legge merke til.

Her er en rask gjennomgang over de viktigste forandringene:

 1. Show Top Commentators
  Jeg har installert en plugin som viser de mest aktive kommentatorene på Glabladet. Man kan selv velge hvor mange kommentatorer (herregud for et slitsomt ord) man vil vise. Man kan også velge om man vil vise de mest aktive kommentatorene noensinne, denne måneden, denne uken eller de siste 30 dagene, etc. Foreløpig har jeg valgt å vise månedens mest aktive kommentatorer. 

  Innstikket ligger i nest borteste sidemeny til høyre, med tittelen «Månedens synsere». Litt merkelig overskrift kanskje, men det skyldes rett og slett at designet ikke er laget for så lange ord som «kommentatorer» uten at det ser stygt ut.

  Hvis du har en blogg eller nettside har det aldri vært gunstigere å kommentere på Glabladet. Det linkes nemlig direkte til nettsidene til de som kommenterer mest. Linkene har ikke engang nofollow-tag, så for de som er interessert i SEO og PageRank skulle det være god grunn til å begynne å mene noe. ;)

 2. Daily Top 10
  En annen interessant plugin er den nyinstallerte «daily top 10″ som viser hvilke innlegg som blir mest lest hver dag. Jeg har bare kjørt dette innstikket i under et døgn, men elsker det allerede. Det er interessant å se at folk faktisk leser gamle innlegg, samtidig som dette byr på en unik mulighet for nye lesere til å stifte nærmere bekjentskap med mine eldre skriverier. 

  Det er bare én ting som plager meg med dette innstikket. Posten «Diskusjonsforum» har vært utsatt for bortimot 10 000 spam-angrep i kommentarfeltet siden begynnelsen av oktober. Dette fører igjen til at «Diskusjonsforum»-innlegget vises høyt på listen hver gang, uten at den skulle gjort det, fordi den trafikken ikke er menneskeskapt. (Den blir i hvert fall ikke det før ekte mennesker begynner å lure på hva som er så bra med «Diskusjonsforum» og klikker for å se). Jeg har prøvd å finne en måte å ekskludere denne posten på, men har ikke lykkes. Hvis noen der ute har kjennskap til gjeldende plugin og vet hvordan jeg får bukt med dette problemet, er jeg evig takknemlig for svar! :)

 3. Get Recent Comments
  Det siste innstikket jeg installerte i denne omgang, var et som viser de siste kommentarene på alle mine innlegg i sidemenyen. Igjen har man mange muligheter til å administrere hvordan den skal vises, men her gjorde jeg det enkelt. Jeg viser de 6 siste kommentarene og that’s it. For første gang har jeg tillatt noe annet enn bannere i den borteste sidemenyen til høyre, og det var forsåvidt helt greit.
 4. Annet dilldall
  Jeg har flyttet kategoriene fra midterste sidemeny til venstre sidemeny. Før kunne man se hvor mange innlegg hver kategori hadde. Den funksjonen er midlertidig tatt bort av designmessige årsaker. Apropos venstre sidemeny; det månedlige arkivet er fjernet for første gang. Den listen blir jo bare lenger og lenger, og med tanke på alt det andre jeg har i sidemenyene, fant jeg ut at dette var mindre viktig. Alle som vil ha rask tilgang til arkiverte innlegg finner en komplett oversikt her. Det er selvfølgelig mulig at jeg henter igjen arkivlisten i fremtiden, men akkurat nå er jeg inni en eksperimentell periode, så jeg velger å prioritere andre ting. 

  «Relaterte artikler» har også fått selskap av en Adsenseblokk. Det slo meg plutselig hvor elendig utnyttet den plassen faktisk var da jeg kun hadde «relaterte artikler»-listen der, så jeg bare måtte fylle den ut med noe. Det ble altså en Adsenseannonse i det noe skjeldne formatet 200×200. Men den passet perfekt. Det er forøvrig greit å eksperimentere litt med Adsenseplasseringer for å teste hva som funker.

  Og ellers har jeg begynt å teste litt andre annonsenettverk enn Tradedoubler, omsider. F.eks. Euroads. Har hørt mye godt om Euroads fra andre, så jeg er spent på å se resultatene derfra. Jeg har lagt ut litt forskjellig bannere rundt omkring, men jeg gidder ikke skrive om det, siden den slags ofte forsvinner fort, og da blir gjeldende artikkel plutselig ikke fullt så «tidløs» lenger. :P

  Se forøvrig opp for flere oppdateringer fremover. Jeg har ingen konkrete planer, men jeg er så godt i gang at det skulle ikke forundre meg.

Den største utfordringen min ved installasjonen av disse innstikkene var å bake de inn i de karakteristiske grå Glabladet-listene. Dette er noe jeg har prøvd tidligere med diverse plugins, uten hell. Men nå fant jeg endelig ut hvordan det gjøres, og det var jo egentlig veldig lett når man ser litt logisk på det.

Det er uansett ganske utrolig at jeg får til sånt som dette. I januar kunne jeg absolutt ingenting om koding, programmering, etc, noe jeg er sikker på at theme-skaper Peter André Jensen kan bekrefte. Jeg så bare en haug med «tilfeldige» bokstaver og fikk nesten hodepine av å prøve å finne ut noe som helst. Vel, jeg er langt ifra noen ekspert enda, men jeg er nesten litt imponert over meg selv med tanke på hvor n00b(?) *prøve seg på nerdespråk* jeg faktisk var.

Og nå har jeg ikke noe mer å si.

Legg igjen en kommentar