Nytt år, nye muligheter…?

Ved starten av et nytt år er det mange som tenker at de har en sjanse til å begynne på nytt, med blanke ark. «Nytt år, nye muligheter» er en linje du sikkert har hørt før. Mange har laget seg et nyttårsforsett eller fler, som de håper de skal oppnå i det nye året. «Jeg skal bli bedre til… Jeg skal bli flinkere til… Jeg skal begynne å…» osv.

Men sannheten er at de fleste setter seg nyttårsforsetter de aldri klarer å holde. Det tar ikke lange tiden før alt er tilbake til normalt, og det lille snevet av håp og inspirasjon man hadde på nyttårsaften, ikke lenger betyr mer enn en fjert i vinden.

Hvorfor dette skjer? Fordi folk flest setter mål som høres bra ut der og da. Mål som man er sosialt kondisjonert til å tro er lure eller smarte eller viktige. Mens i realiteten bør man aldri sette seg mål som ikke engasjerer og motiverer dypt inn i sjelen.

Folk som tenker «nytt år, nye muligheter» lurer seg selv. De er som regel fanget i en vond sirkel der de aldri får gjort det de ønsker i livet. Ved årsskiftet tror de at de har en mulighet til å gjøre noe de tror kan være lurt. Mens i realiteten har de mulighet hver eneste dag til å gjøre noe som virkelig er lurt. Som virkelig engasjerer og motiverer.

Hvis ikke målet ditt frembringer et genuint ønske og et sterkt engasjement til å virkelig jobbe hardt for å klare det, har du sannsynligvis satt deg feil mål. Hvis du ikke kommer på noe som motiverer deg, trenger du bare litt mer betenkningstid. Det kan ta noen ekstra sekunder. Det kan ta år. Men før eller siden vil du finne et mål du er villig til å gå langt for å oppnå.

Så er du lei av å stadig oppleve at du ikke klarer å holde det du lover for det nye året på nyttårsaften, har jeg et tips til deg: Slutt å lur deg selv. Finn ut hva du virkelig vil her i livet, og vær muligheten til å gjøre det hver dag. Ikke vent til nyåret. Ikke vent til du får penger nok. Sett i gang og gjør tiltak for å komme deg dit du vil allerede i dag. Det er den eneste måten å oppnå det man vil.

Godt nyttår forresten. ;)

Legg igjen en kommentar