Og vinneren av Glade Talenter 2009 er…

Da er det klart for å kåre vinneren av Glade Talenter 2009. 8 deltagere har blitt til 3, og for at konkurransen ikke skulle vare i evigheter valgte vi å ha «finalen» med alle 3, og plukke ut vinneren derfra. Ettersom alle de gjenværende deltagerne har vært svært flinke på hver sine måter, har det vært et vanskelig valg for min del. Vi har nå uansett kommet frem til et resultat.

I løpet av konkurransen har leserne kunnet stemme på deltagerne de ønsket videre. Den siste pollen ble opprinnelig laget for å gi dommerne et inntrykk av hvem leserne ønsket videre til finalen. Men ettersom alle 3 kom til «finalen» gadd jeg ikke lage enda en ny poll, så den kan like gjerne være indikatoren på hvem som skulle vinne hele driten. Uansett så er ikke pollresultatene avgjørende, men her er de:

 

Hvem bør gå til finalen av Glade Talenter? (Kun én stemme er mulig)

  • J402 Camilla (47%, 55 Stemmer)
  • J172 Melissa (43%, 50 Stemmer)
  • G543 Ole (10%, 11 Stemmer)

Antall stemmer: 116

 

Ut fra pollresultatene har Camilla vunnet med 55 stemmer, tett etterfulgt av Melissa med 50 stemmer. Ole har kun fått 11 stemmer. Dette synes vi i dommerpanelet er litt merkelig, ettersom vinneren av Glade Talenter 2009 er:

G543 – Ole Landfald!!!

Juryen var altså helt samstemt igjen. Vi mener at Ole har svart best på alle oppgavene og kommet med mest innsikt, verdi og nyttig informasjon/inspirerende innhold. Lars Martin mente at han leverte skitbra innlegg, Victoria har likt alle hans «kvalitetsinnlegg» og jeg mener personlig at han har klart å utfylle Glabladet på best måte med litt «nytt stoff» i forhold til hva jeg selv har skrevet om før.

Hva Ole vinner: Ole vil nå få sin egen brukerkonto på Glabladet hvor han kan skrive innlegg så ofte han vil. Han vil få sine egne Adsense-annonser i sine egne innlegg hvis han ønsker det, og får dermed muligheten til å tjene penger på arbeidet sitt. Jeg har kontinuerlig tjent godt over utbetalingsgrensen på $100 på Adsense hver måned siden april 2008, så det skulle være gode muligheter til å tjene litt ekstra lommepenger her.

Hvor lenge samarbeidet vil vare? I utgangspunktet så var hele idéen med «Glabladet-Idol» å ansette flere skribenter ved å forvandle Glabladet til en slags «nettavis/magasin». Min egen plan for videre blogging var å hovedsaklig fortsette på en annen blogg, selv om jeg ikke kommer til å forlate Glabladet heller. Men da konkurransen kun fikk 8 deltagere, tenkte jeg at jeg toppen kunne kåre én vinner… Tok jeg feil?

Hva med Melissa og Camilla?!

Jeg innser at Melissa og Camilla har vært svært populære deltagere gjennom denne konkurransen, de også. De har fått mest stemmer og flere har i kommentarfeltet og via mail gitt uttrykk for at de ønsket at en av disse skulle vinne. Jeg sa selv i forkant av konkurransen at det med stor sannsynlighet kom til å bli en jentevinner, ettersom 80% av deltagerne var jenter. Så hva skjedde?

Drit i hva som skjedde. Det er hva som skjer som er mest relevant. Og det som skjer nå er ganske – av mangel på godt norsk uttrykk – inzane!! Jeg har bestemt meg for å gi både Melissa og Camilla egne brukerkontoer med egne annonser også. Du kan faktisk si at de alle har vunnet – selv om Ole vant selve konkurransen basert på best innhold. Dette betyr at jeg gir fra meg svært mye potensielle inntekter jeg selv kunne ha tjent. Men det gjør meg egentlig ingenting…

I utgangspunktet får Melissa og Camilla disse brukerkontoene i en prøveperiode. Poenget nå er å se litt hvordan det går å drive en slags alternativ/positiv/intelligent nettavis. Glabladet er inne i en stor omveltningsprosess. For meg, som «internettentreprenør/gründer/whatever» ser jeg på dette som en måte å lære på. Er dette en klok beslutning? Vil dette bli en suksess eller vil det få negative konsekvenser?

Den eneste måten å utvikle seg på og bli en god entreprenør, er å ta en masse beslutninger. Jeg kan ikke vite om dette er en god eller dårlig beslutning før en stund etter jeg har tatt den. Det er bare én måte å finne ut. Uansett føler jeg meg sikker på at dette er en positiv avgjørelse fordi: Enten blir det en suksess (hurra), eller så blir det en negativ erfaring som jeg lærer noe fra. Uansett så lærer jeg noe og uansett vil jeg være i stand til å ta enda bedre beslutninger med årene.

Hva skjer nå?

Nå ser jeg frem til å drive en nettavis sammen med 3 flinke skribenter, som alle har fått grundig opplæring i «hvordan skrive artikler til Glabladet». :) Jeg tenker vi alle tar en velfortjent pause nå i helgen og så får vi ting på plass i løpet av neste uke. Det vil i tillegg til disse åpenbare forandringene bli en del mindre forandringer på selve siden. I tillegg har skribentene selvsagt enda litt mer å lære når det kommer til å poste innlegg på WordPress, tips til markedsføring og diverse.

Hva mener du om denne avgjørelsen? Kommentarfeltet er for deg. ;)

Legg igjen en kommentar