OIO Publisher – det eneste annonseverktøyet du trenger

I denne omtalen skal jeg fortelle om OIOPublisher; mitt hemmelige annonsevåpen i over to år. Når sant skal sies har jeg anbefalt det ved flere anledninger, men aldri fått skrevet en skikkelig omtale av det – før nå.

Hva er OIO Publisher?

OIOPublisher er en plugin til WordPress men kan også fåes som script til en hvilken som helst webside. Den gir deg muligheten til å implementere og håndtere en av dine viktigste inntektskilder på bloggen: Private annonsører.

Jeg har bl.a. brukt den til å automatisere mitt annonsesalg her på Glabladet, og bruker den pr. dags dato til å opprette bannerplasser og rotere opptil flere annonser på de samme plassene. Hvis du noengang har lurt på hvordan jeg kan ha flere annonser på samme plass, eller bytte plassene på 125x125px-annonsene i høyre sidemeny ved hver sidevisning, er det OIOPublisher som har stått bak alt sammen!

Som bruker av OIO har du utrolig mange valgmuligheter. Du bestemmer selv hvor mange annonseplasser du vil gjøre tilgjengelig. Vil du at annonsene skal rotere? Vil du tilby annonsører å kjøpe for flere måneder samtidig, eller måned for måned? Alt dette velger du i det enkle kontrollpanelet:

(Skjermbilde av OIOPublishers kontrollpanel for bannerinnstillinger)

Det automatiske annonsesalget innebærer at en annonsør kan komme til din side og kjøpe en annonseplass, laste opp banneret og betale deg via f.eks. PayPal eller en annen betalingsløsning du har angitt (bankoverføring er også mulig). Det er du som på forhånd har bestemt pakkene, varighetene og prisene, så alt du trenger å gjøre er å godkjenne banneret.

Som om ikke dette var nok, sender OIO ut automatiske eposter til annonsøren når det er nødvendig. Bl.a. vil annonsøren få tilsendt eposter med statistikk over annonsens prestasjon. Mot slutten av annonseperioden vil OIO minne annonsøren på at tiden snart er ute og dermed gi muligheten til å fortsette annonseringen. Alt sammen skjer 100% på autopilot, mens du kan være fastlenket til sengestolpen (av grunner vi ikke skal gå nærmere inn på i denne omtalen).

OIOPublisher realiserer ikke bare drømmen om «passiv inntekt»; den installeres og konfigureres kun én gang, og du drar nytte av den i resten av dine bloggaktive år. Høres dette bra ut så langt, blir det bare bedre:

9 fordeler med OIO Publisher

  1. Kanskje den største fordelen med OIO er at du beholder 100% av inntektene selv. Ingen tredjeparti kan komme og kreve sin andel. Som blogger jobber du hardt måned etter måned med å skrive innhold, promotere innlegg og få lesere til å bli abonnenter, så hvorfor la noen andre ta en andel av dine penger?
  2. Du kan lage alle slags annonseplasser på din blogg. Tekstlinker, bannere, annonser inni innlegg (bannerannonser, videoannonser, annonser i RSS-feeden), betalte innlegg fra annonsøren selv, eller betalte innlegg du skriver om annonsørens produkt, tjeneste eller nettside. Vet ikke med deg, men dette høres ut som cash for meg. ;)
  3. Du kan selge dine egne digitale produkter. Alt du trenger å gjøre er å plassere dem i en zip-fil, og så er det bare å la OIO ta seg av salget!
  4. Du kan ha ditt eget affiliateprogram! Denne fordelen er alene verdt enormt mye. Det innebærer ikke bare at du kan få andre til å selge annonser eller betalte omtaler for deg, men du kan rett og slett selge et hvilket som helst produkt og tjene enda mer penger på at andre hjelper deg å selge det, mot at de får en provisjon pr. salg. Ved hjelp av custom-feltet i innstillingene kan du selge alt fra T-skjorter til dansetimer, konsultasjoner og andre fysiske produkter, og samtidig ha affiliateprogrammet tilknyttet disse produktene. Du kan altså bruke affiliateprogrammet til å selge både digitale og fysiske produkter og tjenester. Det er denne metoden som brukes av samtlige «guruer», internettmarkedsførere og bloggere i utlandet for å tjene seg store summer og skape blest rundt sine produkter!
  5. Du kan ta imot betalinger via PayPal, 2CheckOut, EntreCard, Google Checkout, Authorize.net eller offline betaling (bankoverføring). Jeg anbefaler for enkelhets skyld å begynne med PayPal for å oppleve den befriende følelsen av passiv automatikk på autopilot.
  6. Du kan tilpasse epostene og bestillingsmalene. Når noen klikker på bestillingslinken og de blir tatt gjennom salgssystemet ditt, kan du bestemme hvordan alt dette skal se ut. Du kan oversette det hele til norsk og du kan kode det til å se helt annerledes ut (eller få noen andre til å gjøre dette for deg).
  7. Du kan legge til siden din i OIOPublishers «marketplace» sånn at enda flere annonsører blir oppmerksomme på siden din (kanskje mest relevant hvis du har et engelsk eller internasjonalt publikum).
  8. Du kan opprette egne «soner» for hver annonsetype/størrelse/pakke. Dette gjør det lett å holde oversikt og du trenger bare å legge ut koden i themet én gang. Deretter håndterer du annonsene og visningen for hver sone fra kontrollpanelet. Du kan velge mellom å legge ut javascript-koder eller PHP-koder for dine soner.
  9. Du kan bruke OIOPublisher på så mange nettsider du vil, så sant du eier dem selv.

Er det noen ulemper med OIO Publisher?

Du bør beregne en time eller to til å virkelig sette deg inn i hvordan denne pluginen fungerer. Det er en del som må «fininnstilles» rett ut av boksen, men husk at dette bare trenger å gjøres én gang. Alt kunden ser kan oversettes, men du bør ha «helt normal» engelskspråklig kunnskap med tanke på at admin-området er på engelsk.

Jeg har også fått erfare at OIOPublisher noen ganger har problemer med de norske bokstavene Æ, Ø og Å. Derfor har jeg måttet ty til meget oppfinnsomt og kreativt språk i enkelte av mine epostmaler. Jeg har også måttet bruke erstatninger som ae, oe og aa der det rett og slett ikke har vært mulig for meg å komme på noen bedre ord for det jeg skal frem til.

Bortsett fra dette er det ingenting å sette fingeren på.

Konklusjon

Dette er en fantastisk plugin som har gjort livet mitt betydelig lettere siden september 2008. Den lille engangsavgiften på $47 tjente jeg inn igjen på mitt første annonsesalg etter kjøpet. Du betaler altså et lite engangsbeløp som lar deg bruke innstikket på så mange sider du eier, og du får gratis oppgraderinger hver gang en ny versjon kommer ut. Hvordan kan man slå det? Det er en av de beste avtalene på nettet!

Jeg kan med den største selvsikkerhet anbefale OIOPublisher! Kjøp den du også, og få din egen historie å fortelle etter at du har solgt ut dine annonseplasser!

BONUS ved hurtig bestilling: Glabladet har skaffet en kode som gir deg $10 (ca. 60 kr.) i rabatt. Totalbeløpet blir dermed $37 (i underkant av 222 kr.). Koden tastes inn ved bestilling. For å se koden din, ta en titt øverst på skjermen hos OIOPublisher! Du vil kun se koden hvis du har klikket deg inn via en link fra denne omtalen! Dollarkursen er lav for øyeblikket, så her er det besparelser i massevis – hvis du er rask!

OPPDATERING: Enkelte har rapportert at de ikke ser koden når de følger linken inn til OIO sine sider. Hvis dette problemet gjelder deg, send meg en mail, så får du den gjeldende koden av meg. :)

BONUS 2: Hvis du vil spare enda mer tid på å oversette epostene og bestillingssidene, trenger du bare å maile meg kvitteringen på kjøpet, og jeg sender deg mine norske oversettelser (og du står fritt til å forandre på disse som du vil).

Prisen i norske kroner skulle bli i underkant av kr. 222,- hvis du bruker min rabattkode. Ordinær pris er ca. kr. 300,- så du sparer nesten en hundrings! :)

Legg igjen en kommentar