Økonomisk uavhengighet

Å oppnå økonomisk uavhengighet er (og forblir, som regel) en drøm for majoriteten av oss. Vi er jo såpass oppegående og realistiske at vi «skjønner» at vi ikke lever i Eventyrland heller. De aller fleste av oss er vant til å ha en fast jobb som sikrer oss en fast lønnsslipp med en mer eller mindre fast sum hver måned. De fleste av oss er vant med å tenke at dette er den beste, eneste eller mest fornuftige måten å tjene til livets opphold på. Alle som prøver å innbille oss noe annet må være svindlere, ikke sant?

I så fall må jeg være verdens største svindler hvis jeg påstår at du kan jobbe mindre og tjene mer. Ikke bare påstår jeg det, men jeg kan vise til en rekke eksempler på hvordan akkurat dette er tilfelle. Men det er ikke det denne artikkelen skal handle om. I stedet skal jeg utfordre tankene dine med dette:

Du trenger ikke finne opp hjulet på nytt for å oppnå økonomisk uavhengighet!

Dette er nemlig et viktig poeng. Og det går litt på det samme som jeg skrev om i gårsdagens post, hvor jeg mente at det ikke var noe vits i å streve etter perfeksjonisme.

For man hører stadig om noen glupe oppfinnere som har funnet opp en ny liten duppedings som ble solgt til et firma som driver i Nordsjøen, som medførte at oppfinneren heretter kan kalle seg «økonomisk uavhengig». Noen ganger føler man sjalusi og frustrasjon. «Hvorfor ikke meg?», blir en gjenganger. Selv om man vanligvis er positiv og glad på andres vegne, kan det være overveldende noen ganger, når man observerer at «alle andre» lykkes, «bare ikke jeg».

Men hey… Brems litt. Dette stemmer jo faktisk ikke. Som regel glemmer man bare hva man selv faktisk har klart å utrette, fordi man kanskje har stått litt «på stedet hvil» over en periode. Blir man for opphengt i å følge med på andre, blir det fort til at man nærmest blir lamslått og ikke klarer å bevege sine egne prosjekt fremover.

Som Law of Attraction lærer oss, så er det utrolig viktig å være takknemlig for det man allerede har. Og deretter begynne å føle følelsene av å allerede ha oppnådd det målet du så gjerne vil oppnå. Enten det er snakk om en pengesum, et forhold, en vellykket business eller hva det måtte være. Steng alt det andre ute, og konsentrer deg om deg selv et øyeblikk. Ikke tillat deg selv å ligge på latsiden i de kritiske øyeblikkene du så absolutt burde ha jobbet. Da blir du et offer for stadig mer negative manifesteringer for din egen virkelighet.

Tenk smått… Distribuer stort

For å oppnå økonomisk uavhengighet trenger du ikke å komme opp med tidenes mest geniale oppfinnelse. Du kan faktisk lage en forbedring av noe som allerede eksisterer. Du trenger ikke å komme opp med Google eller Facebook på nytt, men simpelthen noe relativt lite, som du markedsfører stort. Eksempler kan være noe så ubetydelig som en ny type metalldings som holder på plass viskelæret på enden av blyanten, eller et WordPress-theme som du selger for $10 til 100,000 mennesker, eller en liten skjermbeskytter, hva som helst.

Det trenger ikke å forandre verden! Alt det trenger å gjøre er å yte en knøttliten 0,00000001% forskjell i folks liv, og gange det med potensielt millioner av mennesker, og du er i mål!

Tenk på dette: Mange engelskspråklige bloggere tjener allerede flere hundre tusen i måneden på bloggingen, og jobber kanskje toppen 2 timer daglig. Mens en gruvearbeider gjerne jobber 1000 ganger så «hardt» og tjener kanskje 1/10-del av sånne summer. Forskjellen er at den verdien bloggerne skaper i sine blogger, spres ut til millioner av lesere hver måned.

Vel, hva hvis du fant en måte å jobbe 1/1000-del så hardt som disse bloggerne og tjene 10 ganger så mye i måneden? Ved å f.eks. nå ut til «alle» menneskene på jorden, i stedet for «bare» et par millioner… Eller alle mennesker som har en internettforbindelse, for eksempel.

Her er et forslag:

  1. Skap noe som ALLE på internett kunne trenge. Eller i hvert fall et stort antall mennesker.
  2. Det kan være noe ganske ubetydelig når alt kommer til alt, men veldig nyttig og smart.
  3. Markedsfør viralt og gjør det lett distribuerende.
  4. Finn en måte å tjene penger på det. Trenger ikke engang betales av brukeren, men av noen andre. Som en slags annonsemodell eller noe.
  5. Føl deg OK med at du har funnet på noe relativt ubetydelig i den store sammenhengen, og at dette var din måte å oppnå økonomisk uavhengighet på.

Ser du hvor jeg vil hen? Glem tankene om å finne opp den neste «Google», «bilen» eller «lyspæren». Tenk heller på å finne opp noe sånt som «smileys»! :) Ikke noe stort, ikke noe som bidrar til verdensfred eller en løsning på global oppvarming, men som likevel gjør verden til et minst bittebittebittebittebittelitt bedre sted.

Legg igjen en kommentar