Omgi deg med de rette menneskene

Hvis du befinner deg i en livssituasjon du ikke bevisst ville valgt, hvordan skal du komme deg ut av den? Okey, du har kanskje lest litt om å tenke positivt, tro på deg selv, sette et mål og stole på at universet klargjør banen for deg. Men hva hvis du ikke klarer å stole på at dette er nok? Hva hvis noe sånt virker altfor risikabelt og idiotisk for deg?

Du er kanskje i en situasjon som ser «god ut» fra utsiden, men dypt inni deg vil du ikke være der du er nå. Du vil gjerne gjøre noe annet, men samtidig vet du at det ikke finnes noen garantier her i livet. Ved å prøve å komme deg ut vil du samtidig ødelegge det du har bygget opp og måtte begynne med blanke ark.

Det er ikke som om du ikke har prøvd, men du kan bare ikke se en intelligent måte å komme deg ut, og bevege deg i en ny retning. Bare å bevege seg noen centimeter virker som en stor utfordring. Du føler deg fastklemt, kanskje til og med deprimert. Kanskje lurer du på om du bare er nødt til å finne deg i det. Du har det jo «greit» i forhold til mange, ikke sant?

Hva kan du gjøre i en sånn situasjon? Finnes det noen vei ut?

Løsningen

Ja, det finnes en vei ut. Løsningen er mennesker.

Når du befinner deg i en livssituasjon du ikke ville valgt bevisst, omring deg selv med mennesker som kan ta deg til det «neste nivået». På den positive siden er dette det som skjer i foreninger som Anonyme Alkoholikere. Ta en alkoholiker, omring ham med mennesker som tar ham til det neste nivået, og med nok tid vil det virke.

På den negative siden er det også dette som skjer i tvilsomme sekt-virksomheter. Ta en person ut av hans ordinære omstendigheter og omring han med gærninger, og gal vil han bli.

Dessverre ender folk flest opp med å knytte seg til Middelmådighetssekten. Dette skjer uten at folk er klar over det, fordi de omgir seg med gjennomsnittlige, sløve, «ikke-komme-noen-vei»-mennesker.

Hvis menneskene i livet ditt akkurat nå får deg til å forbli fastklemt, trenger du å finne måter å tilbringe mindre tid med dem og mer tid med mennesker som kan hjelpe deg å løfte deg til et nytt nivå. Selv om dette kan virke litt ubalansert i begynnelsen, ikke la det stoppe deg. Energien deres vil etterhvert smitte over på deg. Og med nok smitting vil du omsider være i stand til å bryte med middelmådigheten.

En stor del av suksess er ikke annet enn en tankegang. Og tankegang er smittsomt. Du begrenser deg selv når du omgir deg med mennesker som er like begrenset. Tilbring heller tid med mennesker som skremmer deg litt, til du ikke lenger er skremt.

Så når du føler for å komme deg til et nytt nivå, spør deg selv: «Hvem er det som allerede oppnår de resultatene jeg vil ha, og hvor finner jeg dem?» Så møter du ganske enkelt opp der de møter opp. Introduser deg selv for så mange mennesker du kan og ta det derfra.

Legg igjen en kommentar